Siste nytt

TV 2 Play
Min konto
9. juni 13:06
INGEN GRILLFEST: I alle fall ikke med engangsgrill fra Coop eller Norgesgruppen, etter at kjeden besluttet å stoppe salget av engangsgriller midlertidig i deler av landet.

Coop og Norgesgruppen innfører midlertidig salgsstopp av engangsgriller i deler av landet

Skogbrannfaren er høy over store deler av Sør-Norge. Enkelte steder, som i Agder og store deler av Østlandet , har brannvesenet innført forbud mot bruk av åpen ild.

Enkelte har også anbefalt et midlertidig stopp av salget av engangsgriller, og Coop har besluttet å følge denne anbefalingen i områdene der denne gjelder, skriver Coop i en pressemelding.

– I første omgang vil det midlertidige salgsstoppet av engangsgriller gjelder i skogbrannutsatte deler av Østlandet, skriver Coop.

De skriver at det midlertidige salgsstoppet kan bli utvidet til å gjelde flere butikker dersom lokalt brannvesen anbefaler dette.

Norgesgruppen har besluttet å gjøre det samme, bekrefter de i en e-post til TV 2.

– Alle NorgesGruppens butikker fjerner engangsgrillene fra alle butikkene som ligger i områder omfattet av forbudet mot åpen ild. Vi henger også opp plakater i alle butikker som ligger i områder med skogbrannfare, men ikke er omfattet av forbudet, der vi oppfordrer til varsomhet, skriver kommunikasjonssjef Kine Søyland.

KNUSKTØRT: Det er sendt ut oransje farevarsel i store deler av Sør-Norge for skogbrann.
Foto: Meteorologisk institutt
00:03
I går 23:33
NTB  & Johannes Steen
I går 22:30
I går 22:07
I går 21:53
I går 21:39
NTB  & Johannes Steen
I går 20:46
I går 20:29
I går 20:21
I går 19:39
NTB  & Ane Hem

Tips TV 2

Har du tips, bilder eller video om saken?