Siste nytt

TV 2 Play
Min konto
9. juni 12:21

Forsvarsministeren om 25. juni-rapport: – Viktig at det følges opp raskt

Foto: Gorm Røseth / TV 2

– Evalueringsutvalget har gjort et grundig arbeid med saken, noe vi er glad for, Det er viktig at anbefalingene følges opp raskt, og at vi tar lærdom av dette, sier forsvarsminister Bjørn-Arild Gram til TV 2.

I rapporten som ble lagt frem torsdag ble det slått fast at angrepet 25. juni i fjor sommer – der to personer ble drept og flere skadet – kunne vært avverget.

– E-tjenestens bidrag til PSTs informasjonsgrunnlag i forkant av 25. juni i fjor inngår i evalueringens mandat, og er vurdert i evalueringen, sier Gram.

25. juni-utvalgets mandat beskriver ikke en evaluering av E-tjenesten, men PST og politiet. Utvalget har likevel hatt tilgang til informasjonen E-tjenesten delte med PST i forkant av angrepet, og påpeker i rapporten at de kun beskriver denne, uten at E-tjenesten er evaluert. 

– Relevant skriftlig informasjon er oversendt til Evalueringsutvalget. EOS-utvalget fører også uavhengig kontroll med både E-tjenesten og PST, og har fullt innsyn i informasjonen som deles mellom tjenestene. Dette gjelder også i denne saken, der EOS-utvalget har åpnet sak.

Les mer her: – Alle steiner må snus

NTB  & Anna Tørmoen
10:13
NTB  & Nora Johnsen
10:05
NTB  & Anna Tørmoen
09:41
NTB  & Anna Tørmoen
09:31
09:22

Tips TV 2

Har du tips, bilder eller video om saken?