Siste nytt

TV 2 Play
Min konto
9. juni 12:00

Regjeringen vil bruke tre milliarder mer på psykisk helse

Regjeringens opptrappingsplan for psykisk helse forplikter for ti år fremover. Det skriver regjeringen i en pressemelding.

Det innebærer også å bruke tre milliarder mer på psykisk helse.

Et av hovedmålene i planen er at barn og unges selvrapporterte psykiske helseplager skal reduseres med 25 prosent.

På fredag legger helseminister Ingvild Kjerkol frem en omfattende tiltaksplan for psykisk helse, som TV 2 omtalte i går. 

Støre og statsråd Ingvild Kjerkol møtte TV 2 på en benk i Slottsparken og kunne avsløre en liste med en rekke tiltak:

Blant annet må de regionale helseforetakene stanse nedbygging av sengeplasser, og det skal testes ut én integrert ungdomstjeneste for barn og unge. De varsler også en nasjonal folkehelsekampanje med navnet «ABC».

– Målene våre er klare. Flere skal oppleve god psykisk helse og livskvalitet, og god hjelp skal være lett tilgjengelig der det trengs, når det trengs. Det skal vi oppnå med denne planen, sier Kjerkol.

Tiårsplanen kalles Opptrappingsplanen for psykisk helse (2023–2033).

Planen har tre innsatsområder: Helsefremmende og forebyggende psykisk helsearbeid, gode tjenester der folk bor og tilbudet til personer med langvarige og sammensatte behov, skriver regjeringen.

– Heldigvis så har de fleste i Norge god helse og livskvalitet, men vi ser en bekymringsfull utvikling for våre barn, unge og unge voksne de siste årene. Derfor peker vi også ut dem som en særskilt målgruppe, sier Kjerkol.

Slottsparken: – Det å sitte på en benk i en park, er også godt for helsa, sier statsminister Jonas Gahr Støre. Her sammen med helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol.
05:14
05:12
04:01
03:14
02:37
02:12
01:54
01:21
00:35
00:05

Tips TV 2

Har du tips, bilder eller video om saken?