Siste nytt

TV 2 Play
Min konto
26. mai 22:40
BRANNALARM: Det var ingen brann  da brannalarmen gikk i Blixtunnelen fredag kveld.

Falsk brannalarm på Follobanen

Foto: Terje Pedersen / NTB

Det var en periode stengt for trafikk i Blixtunnelen mellom Oslo S og Ski fredag kveld.

Det skyldtes en brannalarm i tunnelen, opplyser Bane Nors pressevakt Anne Kirkhusmo til TV 2. Det er ikke tog inne i tunnelen.

– Det var falsk alarm. Det var ingen persontog i tunnelen da det skjedde, og så snart arbeidstoget vårt er ute, begynner vi å kjøre tog igjen i det tunnelløpet som ble åpnet i ettermiddag, sier Kirkhusmo.

Litt før klokken 20 fredag kveld ble ett løp åpnet, etter at Follobanen hadde vært stengt siden torsdag ettermiddag.

Follobanen ble da stengt fordi Bane Nor besluttet å gjennomføre en kontroll av kjøreledningsanlegget, der det ble funnet flere lekkasjepunkter i løpet av natten.

– Disse jobber vi nå med å tette, og vi reparerer der det er skade på strømkabelen, skrev Bane Nor i en pressemelding fredag formiddag.

Oversvømte gater i Kherson by etter at Kakhovka-demningen ble ødelagt og regionen oversvømt. Ifølge eksilordføreren i den russisk-okkuperte byen Olesjky har tre personer druknet. Dødsfallene skal være de første bekreftede etter demningskollapsen. Foto: Libkos / AP / NTB

De første dødsfallene er bekreftet etter demningskollaps og flom i Ukraina

Minst tre personer er døde som følge av flommen som fulgte ødeleggelsen av den enorme Kakhovka-demningen sør i Ukraina, melder ukrainske medier.

Mediene siterer Jevhen Rysjtsjuk, eksilordfører i den russisk-okkuperte byen Olesjky i Kherson-regionen, på at tre personer har druknet.

Ifølge Rysjtsjuk er alle båtene i byen tatt av russerne. Han sier videre at det har kommet meldinger om at sivile ikke får lov til å forlate oversvømte bosetninger, skriver Kyiv Independent

Kakhovka-demningen, som demmet opp det store Kakhovka-reservoaret, ble ødelagt natt til tirsdag. Det har ført til enorme oversvømmelser og massive humanitære problemer. Dødsfallene i Olesjky skal være de første som er bekreftet. 

(NTB). 

KONSEKVENSER: Dersom Tucker Carlson har brutt kontrakten med Fox News kan det få rettslige følger. 

Axios: Fox News sier Tucker Carlson brøt kontrakten

Foto: CHIP SOMODEVILLA/NTB. 

Den mye omstridte TV-profilen i Fox News, Tucker Carlson, sluttet brått i den amerikanske kanalen tidligere i våres. 

– Fox News Media og Tucker Carlson er enige om å gå hver til sitt. Vi takker ham for hans bidrag til selskapet som programleder og før det som bidragsyter, skrev Fox i en pressemelding

Nyheten kom overraskende på mange, og spekulasjonene rundt Carlsons fratredelse har stormet i ettertid av kunngjøringen, da flere trodde at TV-profilen fikk sparken. 

Onsdag kveld melder amerikanske Axios at Carlson skal ha brutt kontrakten med TV-kanalen i det han lanserte sitt eget Twitter-show, ifølge et dokument som nyhetsbyrået har fått tilgang til. 

Et kontraktbrudd kan muligens få rettslige konsekvenser for Carlson.

– Fox forsvarer anklagene sine på bakgrunn av ytringsfrihet. Nå ønsker de å ta fra Tucker Carlson retten til å snakke fritt, fordi han tok til sosiale medier for å dele sine tanker på aktuelle hendelser, sier hans advokat, Bryan Freedman, til Axios. 

Carlson begynte i Fox News i 2009 og fikk i 2016 sitt eget program «Tucker Carlson Tonight», som ble svært populært blant konservative seere.

23:08
USAs assisterende justisminister Matthew G. Olsen deltok på konferansen i Oslo.

Norskættet justistopp deltok på konferanse om høyreekstremisme i Oslo

Foto: Department of Justice

Tirsdag og onsdag ble det holdt en konferanse om høyreekstremisme i Oslo.

Deltakere fra over 40 land deltok i konferansen som ble åpnet av justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp).

Norge og USA var vertskap for Counterterrorism Law Enforcement Forum (CTLEF), som skal øke bevisstheten om truslene og utfordringene knyttet til høyreekstremisme.

Konferansen skal bidra til å utvikle det internasjonale samarbeidet for å forebygge og avverge høyreekstreme angrep.

I sitt innlegg minnet Matthew G. Olsen, USAs norskættede assisterende justisminister, om at Oslo har vært åsted for voldelig ekstremisme.

Ifølge amerikansk UD og justisdepartementet deltok representanter fra FBI og flere departement på konferansen.

Det amerikanske utenriksdepartementets kontraterrorbyrå opplyste under konferansen at det er bevilget to millioner dollar til prosjekter som skal avsløre russisk desinformasjon.

Tog med 200 passasjerer tok fyr i en tunnel i Østerrike

Nødetatene har rykket ut til et tog som skal befinne seg i Terfner-tunnelen i Tirol. Lokomotivet skal ha tatt fyr. 200 personer befinner seg fremdeles om bord i toget, ifølge radiokanalen Ö3 Newsflash.

Brannvesenet har kommet seg inn i tunnelen og evakuering er i gang, skriver Tiroler Tageszeitung.

Litt før klokken 23 skriver ORF.at at brannen skal være slukket og at alle passasjerene er evakuert.

Svært uvanlig krokodillefunn: – Aldri hørt det før

Forskere klør seg nå i hodet etter at en hunn-krokodille skal ha klart «å bli gravid på egenhånd». – Dritfett, sier norsk reptilekspert.
Les hele artikkelen

– Situasjonen er utrolig skremmende

Flere titalls byer er under vann etter at Nova Kakhovka-demningen kollapset i Ukraina. Julia Rudeva bor i Kherson by og forteller at vannet nærmer seg huset hennes.
Les hele artikkelen

Lekte seg på et jorde – slik endte det

Foto: Vestfold Interkommunale Brannvesen

Tre gutter i Tønsberg fikk mer action enn de hadde sett for seg onsdag kveld, da bilen de lekte seg med tok full fyr.

– Det skal ha vært tre personer som kjørte utpå et jorde med en uregistrert bil. Lekte seg, rett og slett, forteller operasjonsleder Trond-Egil Groth.

Leken endte brått, da det ifølge Vestfold interkommunale brannvesen samlet seg gress under bilen som ble antent av eksosanlegget.

– Guttene vippet bilen rundt med traktor med pallegaffel, for om mulig å få slukket brannen. Det maktet de ikke, sier brannmester Thomas Nordby via twitterkontoen @brannvesenetVIB.

Foto: Vestfold Interkommunale Brannvesen

Dermed var det bare å ringe 110. Guttene stod på hovedveien og tok imot brannvesenet da de ankom stedet, selv om brannen nok var godt synlig uansett.

Det var ingen spredningsfare og ingen av dem kom til skade.

– Alle blåste også til null, men vi har opprettet sak i og med at det brant, sier operasjonsleder Groth til TV 2.

Diesel-lekkasje i Bergen: – 300 liter

Brannvesenet rykker onsdag kveld ut til en diesel-lekkasje på Kanalveien i Bergen, hvor det skal ha gått hull på en drivstofftank på en lastebil. 

– Mulig at 500-600 liter diesel er sølt ut, skriver 110-sentralen på Twitter. 

I en oppdatering klokken 22.18 melder brannvesenet at mengden er noe nedjustert, og at det mest sannsynlig har rent ut 300 liter på et stort område. 

Det jobbes på stedet med å hindre videre spredning. 

ARRESTERT: Den kjente skuespilleren ble først etterlyst av FBI på Twitter, og senere arrestert etter tips fra publikum om hvem han var. 

Skuespiller arrestert for stormingen av Kongressen

Skuespilleren Jay Johnston, kjent fra blant annet «Mr. Show», «Arrested Development», «Bob's Burgers» og «Anchorman» er blitt arrestert i California, USA.  

Det melder NBC News onsdag ettermiddag, og skriver at Johnston er arrestert og siktet for å forhindre politiets arbeid i forbindelse med angrepet på Kongressen i USA, den 6. januar 2021. 

Først etter å ha bedt om hjelp fra publikum, klarte politiet å identifisere vedkommende. 

Ifølge rettsdokumenter publisert av kanalen ble Johnston observert på overvåkningskameraer, hvor han skal ha skubbet politiet og hjulpet andre demonstranter med å finne inngangen til Kongressen. 

Johnston er derfor siktet på en rekke punkter, som en av hundrevis av identifiserte deltagere i stormingen som har rystet USA. 

Skuespilleren skal også ha stjålet et politiskjold fra politiet mens de kjempet mot opprørerne. I tillegg viser rettsdokumentene et bilde av Johnston iført kamuflasje-klær, som holder oppe mobilen for å ta videoer og bilder av opptøyene. 

Tips TV 2

Har du tips, bilder eller video om saken?