Siste nytt

TV 2 Play
Min konto
26. mai 19:24

To skadd etter at ambulanse ble påkjørt av bil i Kongsberg

En ambulanse med tre ansatte ble påkjørt av en bil i Kongsberg fredag kveld. Fremme på ulykkesstedet opplyser politiet av to av de ansatte er skadd. 

De to skadde har fått seg en smell i henholdsvis hodet og nakken. De blir fraktet til sykehus. Fører av bil nummer to, en mann i 30-årene, blir avhørt på stedet, melder Sør-Øst politidistrikt.

Trafikken går forbi i ett felt ved hjelp av manuell dirigering.

10 minutter siden
ÅTTE KANDIDATER: I den første TV-debatten var det åtte kandidater som stilte. Donald Trump sto over. Fra venstre: Asa Hutchinson, Chris Christie, Mike Pence, Ron DeSantis, Vivek Ramaswamy, Nikki Haley, Tim Scott og Doug Burgum.

Republikanernes tredje debatt legges til Miami

Republikanerne er i gang med sin nominasjonskamp i forkant av neste års presidentvalg i USA. Den første TV-debatten mellom kandidatene er allerede unnagjort, mens den andre går av stabelen 27. september.

Den tredje skal holdes i Miami 8. november, melder The Assciated Press.

Der vil kandidatene måtte innfri strengere krav til deltagelse. For å få en plass i debatten, må de kunne vise til minst fire prosent oppslutning i flere meningsmålinger, samt 70.000 unike pengedonorer.

Ifølge Real Clear Politics' oversikt over meningsmålinger, er det bare fem kandidater som per dags dato har et snitt på over fire prosent.

Trump, som ikke deltok i den første debatten og også står over den andre, leder med en gigantisk margin. Han har et snitt på 57,7 prosent på de siste målingene, til tross for at han er tiltalt for en rekke alvorlige lovbrudd.

Ron DeSantis er nummer to med 12,8 prosent, mens Vivek Ramaswamy har et snitt på 7,9 prosent, Nikki Haley på 4,8 og Mike Pence på 4,1.

Hvor mange som stiller i debatten i Simi Valley 27. september, er foreløpig uvisst.

Tidligere denne uken stormet over 10.000 soldater og politi Tocorón-fengselet for å gjenvinne kontrollen. Fengslet har i lang tid vært styrt av kriminelle gjenger. Foto: Ariana Cubillos / AP / NTB

Gjengleder i Venezuela rømte fra fengsel før det ble stormet

Tocorón-fengselet i Venezuela har lenge vært styrt av Tren de Aragua-gjengen. Denne uken fikk myndighetene igjen kontroll over fengselet, men gjenglederen kom seg unna. 

Tren de Aragua er en av de mektigste og mest beryktede gjengene i Venezuela, og medlemmene har over tid kunnet bevege seg fritt i fengselet.

Onsdag denne uken stormet over 10.000 soldater og politi Tocorón, som er mer som et hotell med blant annet svømmebasseng og nattklubb, for å gjenvinne kontrollen.

Gjenglederen var imidlertid ikke å finne, og både Venezuelas justisdepartementet og innenriksdepartementet har frigitt navn og bilde og utlyst en belønning til alle som kan opplyse om hvor lederen befinner seg.

Fire personer er pågrepet, mistenkt for samarbeid med kriminelle i fengselet. Fengselet ble evakuert i forbindelse med stormingen, og andre dødsdømte fanger er flyttet til et annet anlegg, ifølge myndighetene. 

Ifølge den uavhengige organisasjonen OVV hadde gjengledere fått tips om hva som foregikk og forlot fengselet en uke tidligere. De antas også å ha forlatt landet.

Organisasjonen anklager nå myndigheter i landet for ikke å ha vært ærlig om stormingen og planleggingen i forkant. 

(©NTB)

Les også: Stormet fengsel – fikk sjokk av synet

Brannvesenet i Oslo ringes ned på grunn av bål 

Brannvesenet i Oslo har fått flere telefoner lørdag ettermiddag fra folk som legger merke til en kraftig røyklukt i Oslo sentrum. 

Årsaken er at det brennes kvist nede på Bleikøya i Oslofjorden, forteller vaktkommandør Robert Gudmundsen til TV 2.

– De har egentlig tillatelse til å gjøre det, men vi får så mange henvendelser at vi er nødt til å ta kontakt og be dem om å roe det ned, sier han. 

Han legger til at vindretningen kommer fra sør, noe som trolig har bidratt til at røyklukten har spredt seg såpass langt.

Som mangeårig direktør for Nobelinstituttet og sekretær for Nobelkomiteen bidro Geir Lundestad sterkt til å markere og formidle Nobels fredspris som en av verdens mest betydningsfulle og prestisjefylte anerkjennelse, sier statsminister Jonas Gahr Støre Foto: Carina Johansen / NTB

Støre: – Lundestad var en markant samfunnsdebattant

Statsminister Jonas Gahr Støre minnes tidligere direktør Geir Lundestad ved Nobelinstituttet som en engasjert historiker og markant samfunnsdebattant.

– Geir Lundestad var en engasjert historiker og en markant samfunnsdebattant. Som mangeårig direktør for Det Norske Nobelinstitutt og sekretær for Nobelkomiteen bidro han sterkt til å markere og formidle Nobels fredspris som en av verdens mest betydningsfulle og prestisjefylte anerkjennelser, skriver Støre i en epost til NTB. 

Lundestad døde fredag etter en tids sykdom. Han ble 78 år gammel.

(©NTB)

Svensk politi pågrep skilpadde på ville veier

Foto: Svensk politi

En politipatrulje fikk seg et overraskende syn da de var ute og kjørte på E4 i Södertälje utenfor Stockholm lørdag.

Plutselig lå det en skilpadde i veien.

– Patruljen svingte rundt et hjørne og da lå den en skilpadde på veien. De stoppet og tok den med seg, sier pressetalsperson Mats Eriksson i svensk politi til Aftonbladet.

Skilpadden, som er rundt 30 cm lang, kjøres til en dyrepark. Politiet tror det er snakk om en havskilpadde.

– Det ser ut til å gå kjempebra med den. Kanskje litt tørt, sier Eriksson

Politiet har foreløpig ikke pågrepet noen hare i saken. 

Seks omkom i brann på golfball-fabrikk i Taiwan

Foto: Johnson Liu / AFP / NTB

Seks personer omkom i en brann på en golfball-fabrikk i Pingtung i Taiwan. Tre av dem var brannbetjenter, som omkom i en eksplosjon, opplyser myndighetene.

Brannen startet fredag kveld og ble slukket lørdag morgen. Over 100 mennesker ble skadd, de fleste av dem arbeidere.

En brannbetjent og tre andre personer er savnet. Politiet har satt i gang en etterforskning for å finne årsaken til brannen.

En tjenestemann i Pingtung brannvesen sier til lokale medier at kjemisk peroksid lagret inne i fabrikken kan ha vært årsaken til brannen og eksplosjonene.

Flere personer ble ifølge politiet fanget inne på grunn av eksplosjonene, som førte til at en del av fabrikktaket kollapset.

Taiwans president Tsai Ing-wen besøkte stedet lørdag morgen og ga sine kondolanser til ofrenes familier.

– Jeg vil takke alle for det harde arbeidet dere har lagt ned, sa hun til nødetatene på stedet.

Tsai stoppet også ved likhuset for å vise respekt for ofrene og besøkte skadde på et sykehus.

(©NTB)

SYKDOM: Geir Lundestad er død, etter en periode med sykdom. 

Geir Lundestad (78) er død

Foto: Heiko Junge / NTB. 

Historiker Geir Lundestad er død. Han ble 78 år gammel. 

Det bekrefter familien til Aftenposten, og skriver at Lundestad gikk bort etter en tids sykdom. 

Lundestad var tidligere direktør for Det Norske Nobelinstituttet fra 1990 til 2014. 

– Geir Lundestad fortjener anerkjennelse for det viktige og betydningsfulle arbeidet han har utført for Den Norske Nobelkomité, sier komiteens leder Berit Reiss-Andersen til avisen. 

Reiss-Andersen mottok nyheten med stor sorg. 

Professoren i historie er spesielt kjent for å være ekspert på den kalde krigen, i tillegg til å ha tatt doktorgrad på USAs forhold til Øst-Europa under og etter 2. verdenskrig.

Lundestad etterlater seg kone og to sønner. 

I 2008 ble han utnevnt til kommandør av St. Olavs Orden av kong Harald for sin samfunnsnyttige innsats som mangeårig direktør av Det Norske Nobelinstitutt og sekretær for Den norske nobelkomiteen, samt hans deltakelse i den offentlige debatten.

(TV 2 / NTB). 

Mann døde under pågripelse i Danmark

Danske politi rykket natt til lørdag ut til en adresse i Køge-området i utkanten av København, etter meldinger om husbråk. 

Under pågripelsen skal mannen i 40-årene ha mistet livet, melder danske B.T. 

– Klokken 00.18 får vi melding om et voldsomt hus-spetakkel. Under arrestasjonen av den mannlige parten blir han plutselig livløs. Det ble satt i gang førstehjelp på stedet og ambulanse ble tilkalt, men han døde etterpå, sier Thomas Tarpgaard i politiet, til avisen.

Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP) har satt i gang etterforskning av saken. 

En person funnet død i Halden

Nødetatene er på stedet med store ressurser etter at flere personer ble funnet bevisstløse i sentrum av Halden, opplyser Øst politidistrikt. 

– Status nå er at politiet kom til stedet, inne i en leilighet var det tre bevisstløse menn i 20-årene. En av dem ble erklært død på stedet etter lengre tids hjerte- og lungeredning. To av de andre ble fraktet til Kalnes, de pustet for egen maskin, men er ikke ved bevisstheten, opplyser operasjonsleder i Øst politidistrikt, Håkon Hatlen, til TV 2.

Hatlen opplyser videre at det var totalt fire mennesker i leiligheten, og at den fjerde personen var våken og bevisst.

– Hovedhypotesen er at dette skyldes inntak av narkotika, at det er rusrelatert, forteller Hatlen, og legger til:

– Vi er nå på stedet og prøver å innhente mest mulig informasjon, avhøre potensielle vitner, samt at vi gjennomfører åstedsundersøkelse.

Politiet opplyste først til Halden Arbeiderblad at fire personer var funnet bevisstløse.

Operasjonslederen understreker at det ikke er noen fare for øvrige innbyggere i Halden.

Tips, bilder eller video?

Mann truet lege med kniv i Bergen

En mann er blitt pågrepet på legevakten i Bergen etter å ha truet en lege med kniv, opplyser Vest politidistrikt. Mannen skal ha kommet til legevakten med ambulanse.

– Personalet låste mannen inne på et pasientrom, skriver politiet på meldingstjenesten X. 

Ingen ble skadet i forbindelse med hendelsen.

Tips TV 2

Har du tips, bilder eller video om saken?