Siste nytt

TV 2 Play
Min konto
26. mai 14:18
LEI SEG: Celine Dion under en konsert i Montreal i Canada i 2016.

Celine Dion avlyser hele turnéen – inkludert konserter i Norge

Foto: THE CANADIAN PRESS/Graham Hughes

Celine Dion avlyser hele turneen sin og alle konserter ut 2024. 

– Jeg er så lei for at jeg skuffer dere alle nok en gang, skriver hun i en uttalelse på sin hjemmeside. 

Det inkluderer også to konserter på norsk jord på Telenor Arena på Fornebu, hvor hun skulle spille 27. og 28. september i år.

Dion har fått diagnosen autoimmunt stivhetssyndrom, som blant annet kan gi kroniske smerter, nedsatt bevegelighet og stivhet.

– Jeg jobber hardt for å vinne tilbake styrken, men å turnere kan være kjempevanskelig om du ikke føler deg hundre prosent, sier Dion, før hun henvender seg direkte til sine egne tilhengere:

– Det er ikke rettferdig mot dere å fortsette å utsette konsertene, men selv om jeg er sønderknust, er det best at vi avlyser alt sammen nå, frem til at jeg virkelig er klar til å stå på scenen igjen, sier artisten.

Hun lover at hun ikke skal gi opp, og sier at hun «virkelig gleder seg til å se» tilhengerne sine igjen.

Tidligere Trump-rådgiver Steve Bannon er stevnet i det amerikanske justisdepartementets etterforskning av stormingen av Kongressen. 

NBC: Trump-rådgiver Steve Bannon stevnet i sak om Kongress-stormingen

Donald Trumps tidligere sjefstrateg Steve Bannon er stevnet av en føderal storjury i forbindelse med etterforskningen av stormingen av Kongressen, melder NBC.

Bannon er bedt om å vitne for en jury i Washington DC, siterer NBC flere kilder på.

Ifølge kanalen ble stevningen sendt i slutten av mai. Bannon må både gi forklaring og overgi dokumenter, heter det videre. Juryen etterforsker Trumps handlinger i forbindelse med Kongress-stormingen og forsøkene på å hindre at Joe Biden ble innsatt som USAs president. Den er separat fra en jury i Florida som ser på Trumps håndtering av hemmelige dokumenter.

Begge etterforskningene ledes av spesialetterforsker Jack Smith.

Bannon, som nå er podkastvert, ble i fjor sommer dømt for å ha utvist forakt for Kongressen etter å ha nektet å samarbeide med kongresskomiteen som etterforsket stormingen av Kongressen.

Han er dømt til fire måneders fengsel, men soningen er satt på vent mens Bannons anke behandles.

I mai må han også møte i en rettssak der han står tiltalt for hvitvasking og svindel av folk som donerte penger til å bygge en grensemur mot Mexico, et av løftene i Donald Trumps valgkamp før presidentvalget i 2016.

(©NTB)

Mann løslatt fra varetekt etter politiaksjon på Stord i mai

En mann i 40-årene som er siktet for kroppsskade etter en politiaksjon på Aker Solutions på Stord i midten av mai, er nå løslatt fra varetektsfengsel.


Mannen ble varetektsfengslet i fire uker i mai, og fengslingen går ut på fredag. Men politiet opplyser nå til Bergens Tidende
at mannen ble løslatt allerede mandag.

– Han er siktet for det samme, og etterforskningen fortsetter. Men det var ikke lenger grunnlag for å holde ham i varetekt. Derfor valgte vi å løslate ham uten restriksjoner, sier politiadvokat Torkel Tjørhom Fandrem i Sørvest politidistrikt til avisen. Han kan ikke gi detaljer om hvorfor.

Det var fredag morgen for litt over en måned siden at politiet aksjonerte mot mannen på området til Aker Solutions på Stord.

Han ble etter hvert varetektsfengslet, siktet for kroppsskade mot en politikvinne og mot to offentlige tjenestepersoner, inkludert politikvinnen. Selv ble han skutt av politiet med elektrosjokkvåpen før han ble pågrepet.

Det er satt i gang en rettspsykiatrisk undersøkelse for å avklare mannens tilregnelighet. Undersøkelsen er ifølge Fandrem ikke ferdig.

(©NTB)

00:15

Melding om person med kniv på t-bane 

Politiet har tatt kontroll på en person mistenkt for å bære en knivlignende gjenstand inne på en t-bane på Grorud i Oslo. 

– Vi fikk melding fra vitner på vognen om at en person viftet med en kniv. Dette har trolig vært et ran eller et forsøk på et ran inne på t-banen, sier operasjonsleder ved politiet i Oslo, Sven Christian Lie, til TV 2.

Ingen personer er skadd, opplyser politiet. Politiet fikk først opplysninger om at en person skulle være knivstukket, men dette viste seg å ikke stemme. 

Politiet ble varslet om hendelsen klokken 23:36 onsdag kveld. 

I går 23:26
Oversvømte gater i Kherson by etter at Kakhovka-demningen ble ødelagt og regionen oversvømt. Ifølge eksilordføreren i den russisk-okkuperte byen Olesjky har tre personer druknet. Dødsfallene skal være de første bekreftede etter demningskollapsen. Foto: Libkos / AP / NTB

De første dødsfallene er bekreftet etter demningskollaps og flom i Ukraina

Minst tre personer er døde som følge av flommen som fulgte ødeleggelsen av den enorme Kakhovka-demningen sør i Ukraina, melder ukrainske medier.

Mediene siterer Jevhen Rysjtsjuk, eksilordfører i den russisk-okkuperte byen Olesjky i Kherson-regionen, på at tre personer har druknet.

Ifølge Rysjtsjuk er alle båtene i byen tatt av russerne. Han sier videre at det har kommet meldinger om at sivile ikke får lov til å forlate oversvømte bosetninger, skriver Kyiv Independent

Kakhovka-demningen, som demmet opp det store Kakhovka-reservoaret, ble ødelagt natt til tirsdag. Det har ført til enorme oversvømmelser og massive humanitære problemer. Dødsfallene i Olesjky skal være de første som er bekreftet. 

(NTB). 

I går 23:18
KONSEKVENSER: Dersom Tucker Carlson har brutt kontrakten med Fox News kan det få rettslige følger. 

Axios: Fox News sier Tucker Carlson brøt kontrakten

Foto: CHIP SOMODEVILLA/NTB. 

Den mye omstridte TV-profilen i Fox News, Tucker Carlson, sluttet brått i den amerikanske kanalen tidligere i våres. 

– Fox News Media og Tucker Carlson er enige om å gå hver til sitt. Vi takker ham for hans bidrag til selskapet som programleder og før det som bidragsyter, skrev Fox i en pressemelding

Nyheten kom overraskende på mange, og spekulasjonene rundt Carlsons fratredelse har stormet i ettertid av kunngjøringen, da flere trodde at TV-profilen fikk sparken. 

Onsdag kveld melder amerikanske Axios at Carlson skal ha brutt kontrakten med TV-kanalen i det han lanserte sitt eget Twitter-show, ifølge et dokument som nyhetsbyrået har fått tilgang til. 

Et kontraktbrudd kan muligens få rettslige konsekvenser for Carlson.

– Fox forsvarer anklagene sine på bakgrunn av ytringsfrihet. Nå ønsker de å ta fra Tucker Carlson retten til å snakke fritt, fordi han tok til sosiale medier for å dele sine tanker på aktuelle hendelser, sier hans advokat, Bryan Freedman, til Axios. 

Carlson begynte i Fox News i 2009 og fikk i 2016 sitt eget program «Tucker Carlson Tonight», som ble svært populært blant konservative seere.

I går 23:08
USAs assisterende justisminister Matthew G. Olsen deltok på konferansen i Oslo.

Norskættet justistopp deltok på konferanse om høyreekstremisme i Oslo

Foto: Department of Justice

Tirsdag og onsdag ble det holdt en konferanse om høyreekstremisme i Oslo.

Deltakere fra over 40 land deltok i konferansen som ble åpnet av justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp).

Norge og USA var vertskap for Counterterrorism Law Enforcement Forum (CTLEF), som skal øke bevisstheten om truslene og utfordringene knyttet til høyreekstremisme.

Konferansen skal bidra til å utvikle det internasjonale samarbeidet for å forebygge og avverge høyreekstreme angrep.

I sitt innlegg minnet Matthew G. Olsen, USAs norskættede assisterende justisminister, om at Oslo har vært åsted for voldelig ekstremisme.

Ifølge amerikansk UD og justisdepartementet deltok representanter fra FBI og flere departement på konferansen.

Det amerikanske utenriksdepartementets kontraterrorbyrå opplyste under konferansen at det er bevilget to millioner dollar til prosjekter som skal avsløre russisk desinformasjon.

I går 22:22

Tog med 200 passasjerer tok fyr i en tunnel i Østerrike

Nødetatene har rykket ut til et tog som skal befinne seg i Terfner-tunnelen i Tirol. Lokomotivet skal ha tatt fyr. 200 personer befinner seg fremdeles om bord i toget, ifølge radiokanalen Ö3 Newsflash.

Brannvesenet har kommet seg inn i tunnelen og evakuering er i gang, skriver Tiroler Tageszeitung.

Litt før klokken 23 skriver ORF.at at brannen skal være slukket og at alle passasjerene er evakuert.

I går 22:08

Ap mister grepet om storbyene

Det er borgerlig flertall i 35 av de 50 største kommunene, ifølge TV 2s ferske valgprognose.
Les hele artikkelen
I går 22:08

Svært uvanlig krokodillefunn: – Aldri hørt det før

Forskere klør seg nå i hodet etter at en hunn-krokodille skal ha klart «å bli gravid på egenhånd». – Dritfett, sier norsk reptilekspert.
Les hele artikkelen
I går 22:08

– Situasjonen er utrolig skremmende

Flere titalls byer er under vann etter at Nova Kakhovka-demningen kollapset i Ukraina. Julia Rudeva bor i Kherson by og forteller at vannet nærmer seg huset hennes.
Les hele artikkelen

Tips TV 2

Har du tips, bilder eller video om saken?