Siste nytt

TV 2 Play
Min konto
26. mai 09:50

Svensk påtalemyndighet mener at kvinnen i fryseboksen i Värmland døde 12. januar 2018

Påtalemyndigheten i Sverige tror at den norske kvinnen som ble funnet død i en fryseboks i Årjäng i Värmland, døde tidligere enn først antatt.

– Tidspunktet for likskjending har nå blitt endret og starter nå den 12. januar 2018. Etterforskningen har vist at det med den største sannsynlighet er den dagen fornærmede har dødd. Jeg vil ikke gå inn på nøyaktig hvordan vi har kommet fram til akkurat denne datoen, sier statsadvokat Linda Karlsson i en pressemelding.

Påtalemyndigheten mente tidligere at likskjendingen skjedde en gang mellom september 2018 og 16. mars i år.

En norsk mann er pågrepet og er fortsatt siktet for drap. (NTB)

02:23

Flyalarmen går i Kyiv etter meldinger om nye eksplosjoner

Flyalarmen går i Ukrainas hovedstad Kyiv og sentrale og nordlige områder i landet, ifølge ukrainske myndigheter.

Luftvernet er iverksatt og fungerer, opplyser Kyiv-ordfører Vitalij Klitsjko. På Telegram melder ordføreren om flere eksplosjoner og ber folk holde seg i sikkerhet. 

– Jeg våknet til smell og eksplosjoner, melder TV 2s reporter Hilde Gran i Kyiv. 

Det er tredje natten på rad med eksplosjoner i hovedstaden. Også på dagen mandag ble det meldt om eksplosjoner i Kyiv, men det er ikke meldt om noen sårede.

01:52

Nord-Korea skal skyte opp en militærsatellitt for å overvåke USA

Nord-Korea bekrefter at de skal skyte opp en overvåkingssatellitt i juni. Den skal de bruke til å overvåke USAs militære bevegelser, melder statlige medier.

Opplysningene kommer fra viseformann Ri Pyong Chol i militærkommisjonen til regjeringspartiet i Nord-Korea, ifølge det statlige nyhetsbyrået KCNA.

Beskjeden kommer dagen etter at myndighetene i Japan sa at de hadde blitt informert om at Nord-Korea skulle sende opp en satellitt en gang mellom 31. mai og 11. juni. De frykter at nordkoreanerne planlegger å skyte opp en langtrekkende ballistisk rakett. (©NTB)

01:03

Nordlandsbanen stengt også natt til tirsdag

Et ras gjør at Nordlandsbanen er stengt for togtrafikk mellom Trofors og Mosjøen. Bane Nor varsler en oppdatering om situasjonen klokka 5. (©NTB)

00:17
SKOGBRANN: Flere tusen har måttet evakuere fra hjemmene sine i den canadiske byen Halifax på grunn av skogbranner. 

Tusener evakuert på grunn av skogbrann i Canada

Flere hundre skogbranner herjer i Nova Scotia-provinsen øst i Canada. Mer enn 16.000 mennesker har måttet flykte fra hjemmene sine i byen Halifax.

Brannmannskapene har fremdeles ikke kontroll på brannene, men de har ikke spredt seg siden det ble erklært unntakstilstand sent søndag kveld.

Det er ikke meldt om skadde, men TV-bilder viser store røykskyer og flere hus og kjøretøy som har brent ned.

– Vi har ikke måttet utvide evakueringssonen siden i går, noe som kan tyde på at situasjonen har stabilisert seg. Men det er fortsatt farlig, sier ordfører Mika Savage i Halifax. Byen har rundt 430.000 innbyggere.

Ifølge myndighetene må det store mengder nedbør til for å få kontroll på skogbrannene i Nova Scotia, men det er ikke meldt regn i nærmeste fremtid.

Mandag var det skogbranner i åtte av tretten canadiske provinser. (©NTB)

I går 23:14

Etsende lut i drikkevann – minst én skadet 

Foto: TV 2-tipser

Én person er tatt hånd om av helsepersonell etter vedkommende dusjet i etsende vann mandag kveld. Kvinesdal kommune har sendt ut tekstmelding til 164 innbyggerne der de advarer mot å drikke eller bruke vannet i springen. 

Kommunens advarselsmelding gikk ut til alle beboere som er tilknyttet drikkevannskilden på Storekvina, om at vannet i springen ikke kan drikkes da det er brunt og har høye verdier av lut.

«Før det brukes drikkevann må det tappes en halv time, der man veksler mellom kaldt og varmt vann. Det må gjøres i alle kraner» står det i kommunens melding til de aktuelle vannabonnentene. 

Virksomhetsleder Geir Netland for teknisk drift i Kvinesdal bekrefter overfor TV 2 at det er lut i drikkevannet. 

– Én person har dusjet i og pådratt seg skader, og er hentet av helsepersonell. Skadeomfanget er ennå uklart, sier Netland. 

Kommunen har også fått meldinger om flere tilfeller, men klokken 23.30 hadde de ikke fullstendig oversikt over omfanget. 

– Det er veldig beklagelig at dette skjer. Slik skal ikke skje, sier Netland til TV 2. 

Netland sier at de ikke er sikker på hvordan det har kommet så pass mye lut i drikkevannet. 

– Vi jobber for å finne ut hva som har skjedd, men akkurat nå er hovedfokuset vårt på beboerne som er rammet, sier virksomhetslederen. 

I tillegg til å ta seg av de berørte beboerne, jobbes det på spreng med ledningsnettet. 

– Lut er sterkt og ikke bra i disse kontrentrasjonene vi snakker om. Så dette skal vi finne ut av, sier Netland. 

Folkehelseinstituttet definerer lut som svært farlig og svært etsende. Selv godt utblandet kan lut være irriterende på hud og slimhinner. 

Det er Avisen Agder som ført skrev om saken. 

I går 22:41
Estonia-forliset høsten 1994 krevde 852 menneskeliv. I sommer skal nye dykk forhåpentligvis gi et bedre innblikk i forholdene på bildekket på den forliste fergen. Arkivfoto: Bjørn Larsson Ask / Scanpix / NTB

Norsk selskap skal dykke ved Estonia-vraket i sommer

I midten av juli skal norske Reach Subsea utføre nye dykk ved vraket av Estonia i Østersjøen. 852 mennesker mistet livet da fergen forliste i 1994.

Målet med sommerens dykk er å filme bildekket på den forliste fergen og heve den såkalte baugrampen fra skipet.

– Vi regner med å komme i gang rundt 15. juli, sier utredningsleder og fungerende sjef for den svenske havarikommisjonen, Jonas Bäckstrand. Det nøyaktige tidspunktet blir bestemt kort tid før dykkene.

Hovedmålet er å filme så mye som mulig på bildekket og få et tydeligere bilde av forholdene der, forteller Bäckstrand.

– Det er veldig vanskelig, både med tanke på å komme seg inn uten å bli sittende fast og med tanke på at det er vanskelig å forutsi hvor god sikten er.

Bäckstrand sier alt tyder på at ulykkesforløpet var slik det ble beskrevet i rapporten fra 1997. Der ble det fastslått at vann kom inn på bildekket og så rant videre ned i skipet.

– Da er det interessant om vi kan se på tilstanden til dører og ventilasjonsrør og om det er spor av stropper eller surringer. Rett og slett å se hvordan det ser ut, sier han.

I tillegg er planen å heve den såkalte baugrampen. Baugvisiret, som løsnet under forliset, ble hevet allerede i 1994, samme år som fergen sank. Etter heving skal rampen sendes til Estland for tekniske undersøkelser.

Bäckstrand sier planen er å publisere resultatene av undersøkelsene i høst, men at sluttrapporten trolig kommer først til neste år.

MS Estonia var på vei fra Estlands hovedstad Tallinn til Stockholm med 989 personer om bord da den sank i åpen sjø natt til 28. september 1994. 852 mennesker døde i det som er den verste skipskatastrofen i fredstid i Norden. Kun tre av de ni nordmennene som var om bord, overlevde forliset.

(©NTB)

I går 21:31

E16 ble stengt etter firhjuling kjørte i tunnelvegg

Motorveitunnelen, Bjørnegården, på E16 i Bærum ble stengt klokken 21.30 mandag kveld, etter at en firhjuling kjørte i tunnelveggen og kantret. 

Politiet opplyser at føreren av ATVen er lettere skadet og blir tilsett av ambulansepersonell. 

Tunnelen var helt stengt som følge av hendelsen, men ble åpnet igjen for trafikk klokken 22.07.

I går 21:20

NRK: Tre menn siktet etter bortføring 

En mann skal i følge NRK ha vært bortført «over en betydelig tid» på Østlandet. Politiet mener mannen skal ha blitt utsatt for vold og trusler mens han var bortført. 

Tre menn er pågrepet og siktet i saken. 

– Han er veldig preget av det som har skjedd. Han har det tøft, sier bistandsadvokat Kenneth Hansen til NRK.

Natt til lørdag ble tre menn i 30- og 40-årene pågrepet. De er siktet for frihetsberøvelse, vold og trusler mot den fornærmede mannen. De tre fremstilles for varetektsfengsling mandag. 

Politiet ønsker ikke å opplyse nøyaktig hvor lenge mannen har vært bortført. 

– Jeg ønsker ikke å gå ut med den eksakte varigheten, men det er snakk om at han skal ha vært frihetsberøvet over en betydelig tid, sier Bækkemoen til NRK.

I går 21:04
Den 50 år gamle veteransykkelen sto i fyll fyr da brannvesenet kom til stedet. 

Veteran tapt i brann

Foto: VIB

Mandag kveld rykket Vestfold interkommunale brannvesen ut etter melding om brann i en motorsykkel i Holmestrand. 

Det viste seg å være en veteransykkel som sto i brann. 

– Fører var på tur da motorsykkelen plutselig fusket litt og i neste øyeblikk slo plutselig flammer opp mellom beina på føreren. Han hadde ikke slukkemidler for hånden, forsøkte forgjeves å slå ned flammene med jakka si samtidig som han ringte 110, sier brannmester Jardar Aftret.

Da brannvesenet kom fram til stedet, var sykkelen så og si utbrent. 

– Eieren var fryktelig lei seg over å ha tapt den nesten 50 år gamle sykkelen, som han omtalte som sin øyesten, sier brannmesteren.

I går 20:28

Skytterhus i full fyr

Det brenner i klubbhuset til skytterlaget på Eidsvoll mandag kveld. 

Politiet. som meldte om brannen klokken 20.19, opplyser at det ikke skal være personer inne i klubbhuset. 

Politiet er på stedet sammen med brannvesenet.

– Det er et klubbhus tilknyttet det lokale skytterlaget som brenner, skriver politiet i Øst politidistrikt på Twitter. 

Klokken 20.35 melder brannvesenet at de har kontroll på brannen og det ikke lengre er spredningsfare.

Tips TV 2

Har du tips, bilder eller video om saken?