Siste nytt

TV 2 Play
Min konto
26. mai 08:59

Ber kommunene bosette 7000 flere flyktninger enn tidligere anslått

Regjeringen opplyser torsdag at det er behov for å bosette 7000 flyktninger flere enn hva norske kommuner allerede har takket ja til.

Det skyldes krigen i Ukraina, som har sendt millioner av mennesker på flukt.

– Vi må nå planlegge for å bosette enda flere enn vi tok utgangspunkt i før jul. Derfor går det i dag ut et brev der vi ber kommunene om å øke antallet de skal bosette i år, sier arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen i en pressemelding.

Norske kommuner har så langt i år vedtatt å ta imot 31.000 flyktninger. Nå anslår mottaksutvalget at behovet vil være på 38.000 plasser.

– Jeg forstår at dette er krevende, samtidig er det noe av det viktigste vi gjør nå, sier Mjøs Persen. 

– Kommunene har gjort en enorm innsats så langt. Jeg håper vi kan fortsette å holde trykket oppe, og at kommunene svarer positivt på å ta imot flere enn det de har gjort vedtak om til nå.

VG: Strawberry stanser salget av Freia-produkter

VG melder at den Stordalen-eide hotellkjeden Strawberry, tidligere Nordic Choice Hotels, stanser salget av Freia-produkter.

Tidligere lørdag har SJ Norge, Den Norske Turistforeningen, Classic Norway Hotels og Norwegian også meldt at de stopper salget av Freia-produkter.

Les mer om saken her.

7 minutter siden

Melding om knivstikking i Oslo: Person alvorlig skadet

Nødetatene i Oslo har lørdag ettermiddag rykket ut til Furuset med mange patruljer etter melding om at en person skal ha blitt knivstukket. 

– Personen er alvorlig skadet. Vi søker etter en eller flere gjerningspersoner, sier operasjonsleder Gjermund Stokkli. 

Den store politiaksjonen befinner seg på en ungdomsskole i området. 

Saken oppdateres.

UNDERSØKELSER: Politiet gjør undersøkelser på stedet etter knivstikkingen.

Barn knivstukket i Frankrike – ute av livsfare

Foto: Olivier Chassignole  / AFP

En mann knivstakk torsdag fire små barn i alderen ett til tre år i en park i Alpine-regionen i Frankrike. To voksne ble også knivstukket. 

Ifølge flere nyhetsbyrå er barna nå utenfor livsfare. De er fortsatt innlagt på sykehus. 

De seks ofrene kom fra Frankrike, Storbritannia, Nederland og Portugal. 

Lørdag ble det holdt et rettsmøte hvor den mistenkte gjerningsmannen ble siktet for drapsforsøk, ifølge AP

Vedkommende er en 31 år gammel syrisk flyktning med fast bosted i Sverige, skriver nyhetsbyrået. 

Folk som ble vitne til knivstikkingen har beskrevet dramatiske scener. 

– Jeg sa til politiet: «Skyt ham, drep ham! Han knivstikker alle», har Anthony Lee Tallec fortalt.

Han jogget forbi parken da den 31 år gamle mannen gikk til angrep. 

Påtalemyndigheten har ikke klart å fastslå et motiv for angrepet, men da skal ikke ha vært terrorrelatert. 

Knivstikkingen har rystet Frankrike. 

– Nasjonen er i sjokk, skrev president Emmanuel Macron på Twitter. 

13:40

Taxfree-samarbeid med Freia under vurdering

Travel Retail Norway, som står for taxfree-varer ved norske flyplasser, har tatt Freia-samarbeid til vurdering. Det bekrefter kommunikasjonssjef Haakon Dagestad i Dutyfree til TV 2. 

– Vi har det til vurdering og er i dialog med Mondelez, men vi har ikke kommet til noe konklusjon ennå, sier Dagestad.

13:24

Norwegian pauser Freia-produkter

Flyselskapet Norwegian gjør som SAS og pauser Freia-produkter. 

– Det å opprettholde produksjon i Russland er uforenelig med våre verdier. Produkter fra Mondelez vil derfor ikke bli solgt om bord på våre fly inntil videre, sier kommunikasjonsdirektør Greta Kruse Roald i Norwegian til TV 2.

Flere bedrifter har bestemt seg for å slutte og selge Freia-produkter som følge av at Mondelez havnet på Ukrainas antikorrupsjonsmyndigheters svarteliste med selskaper som bidrar til den russiske statskassen - og dermed er med på å finansiere krigen. 

PÅ TRÅDE: Pave Frans snakket i telefon få dager etter operasjonen, men legene vil at han skal ta det med ro og ønsker å beholde ham på sykehus i en uke til. 

Paven blir værende på sykehus i enda én uke

Legene sier alle medisinske indikatorer er normale etter pave Frans' mageoperasjon, men ønsker å beholde ham på sykehus ut neste uke. 

Den 86 år gamle kirkelederen gjennomgikk onsdag en større mageoperasjon. Fredag satt han oppreist i en stol og leste aviser. Han snakket også i telefon med moren til et barn han døpte under et tidligere sykehusopphold i mars, ifølge Vatikanet.

Lørdag sier legene at han har begynt å spise delvis fast føde og at alle helseparametre er normale. Han har ikke smerter, men tar medisin i mindre doser for å hjelpe ham med å puste lettere.

De har bedt paven ikke ha noen offentlige opptredener søndag, slik at buken får hvile. Lørdag sier de også at de vil beholde ham på sykehuset hele neste uke.

Legene sier det ikke er noe i veien med hjertet til Den katolske kirkens leder. Arrene etter operasjonen trenger tre måneder for å leges, noe som er normalt etter den operasjonen han har vært gjennom, opplyser legene ved sykehuset i Roma. (NTB)

NRK: Turistforeningen stanser samarbeid med Freia

Den Norske Turistforeningen pauser samarbeid med Freia. Det melder NRK.

Freia sponser i dag turistforeningen gjennom Kvikk Lunsj-sjokoladen. 

De siste dagene har en rekke selskaper stanset samarbeid med Freia. Freias morselskap Mondelez driver fortsatt virksomhet i Russland, og er på Ukrainas liste over selskaper som er med på å finansiere krigen i form av skatt til Russland. 

TILBAKEKALLES: Bama tilbakekaller flere produkter med grønnkål etter mistanke om salmonella. Foto: Bama / NTB

Bama tilbakekaller produkter med grønnkål

Bama tilbakekaller flere produkter med grønnkål etter mistanke om salmonella.

Produktene er solgt hos REMA 1000, NorgesGruppens kjedekonsepter (KIWI, MENY, Spar, Eurospar, Joker og Nærbutikken), Bunnpris og Coop over hele landet. I tillegg selges også enkelte produkter i kiosker, på bensinstasjoner og av enkelte hjemleveringstjenester, også disse over hele Norge, skriver Bama i en pressemelding.

Produktene er fjernet fra butikkhyllene og skal kastes hvis du har noen av dem hjemme.

(©NTB)

«Modern family»-stjerne ble vitne til drap

Den kjente skuespilleren Adam DeVine ble nylig vitne til en grusom hendelse i Hollywood Hills, hvor en mann skal ha blitt skutt og drept foran øyene hans. 

Det melder flere amerikanske medier, blant andre TMZ og People Magazine, som siterer en uttalelse fra kjendisen til podcasten «This Is Important». 

Skyteepisoden skal ha foregått på en pokerfest utenfor hjemmet til DeVine. 

– Rett over gaten fra huset mitt holdt de på med et vanvittig pokerspill. Der rullet folk opp i Lamborghinis, Bentleys og Rolls-Royces. Jeg observerte alle personene og det er morsomt å følge med. Så jeg og min kone sitter på balkongen vår, og det ser helt sprøtt ut... det er her det blir trist. Noen ble myrdet der, forteller DeVine i podcasten. 

Skuespilleren hevder personene ha blitt skutt ned rett etterpå, men det er ikke klart om DeVine så drapet direkte. 

Politiet bekrefter imidlertid at skytingen skal ha funnet sted i området og at en mann ble drept som følge av det, men ingen skal være arrestert etter hendelsen, ifølge People, som skriver at flere skudd ble avfyrt. 

Devine er blant annet kjent fra komiserien «Modern Family» og filmene «Pitch Perfekt». 

STEINKJER: Funn av død person i Steinkjer sentrum natt til lørdag 10. juni 2023. Politiet anser dødsfallet som mistenkelig. 

Steinkjer: Etterforsker dødsfall til mann i 40-årene 

Politiet etterforsker et mistenkelig dødsfall i Steinkjer sentrum, etter å ha fått melding om en død person i en leilighet fredag 9. juni kl. 23:11.

Det var en pårørende av mannen som meldte fra til politiet.

I en pressemelding lørdag formiddag melder politiet om at den avdøde er en mann i 40-årene, hjemmehørende i Steinkjer.

– Vi kan per nå ikke gå konkret inn i hvilke funn og opplysninger dette er, av hensyn til etterforskningen. Vi understreker at saken etterforskes ut fra flere hypoteser, herunder også at det ikke er noe kriminelt som ligger bak. Etterforskningen er helt i startfasen og vi prøver nå å kartlegge hva som har skjedd, sier påtaleansvarlig Charlotte Renée Ulstad i Trøndelag politidistrikt.

Det er funn på stedet som gjør at politiet anser dødsfallet som mistenkelig, men ingen er så langt mistenkt eller siktet i saken. 

– Det er besluttet obduksjon av den avdøde. Dette vil trolig bli gjennomført førstkommende mandag og vil forhåpentligvis gi oss flere svar på hva som har hendt, sier påtaleansvarlig Charlotte Renée Ulstad.

TV 2 snakket tidligere lørdag med operasjonsleder Kamilla Engen ved Trøndelag politidistrikt. Hun opplyste at det er satt inn ekstra ressurser i etterforskningen lørdag, i håp om å kunne utelukke enkelte av hypotesene de jobber ut fra relativt raskt.

Alle mannens pårørende er varslet om dødsfallet.

Tips TV 2

Har du tips, bilder eller video om saken?