Siste nytt

TV 2 Play
Min konto
Mari Linge Five skriver...
26. mai 08:34

Maskerte menn avfyrte skudd under trusselsituasjon i Stavanger

Foto: Kristian Myhre / TV 2

STAVANGER/OSLO (TV 2): Flere personer ble truet med våpen på en privat adresse i Stavanger fredag morgen.

Et skudd ble avfyrt under hendelsen.

– Jeg kan bekrefte at det er det vi har fått informasjon om foreløpig. Det er sagt at det er avfyrt innendørs. Vi prøver å finne ut om det er et ekte eller uekte våpen, sier operasjonsleder Olaug Bjørnsen til TV 2.

Politiet leter etter to maskerte menn som løp fra stedet etter trusselsituasjonen.

– Er personene kjent for politiet fra tidligere?

– Sånn som det er nå er vi ganske sikre på at vi kjenner dem, sier innsatsleder Stein Torjussen til TV 2.

Foto: Kristian Myhre / TV 2

En kvinne i 20-årene og en mann i 30-årene er tatt med til Stavanger politistasjon for avhør.

Politiet sier at hendelsen ikke fremstår tilfeldig. Det er derfor ikke fare for andre personer i området.

– Etterforskningen pågår, og per nå har vi ingen som er mistenkt eller siktet for forholdet, sier politiadvokat Erik Engløkk i en pressemelding fredag ettermiddag.

Politiet fikk melding om hendelsen like før klokken 07.30.

– Nå tar vi vare på fornærmede, tar avhør og bruker etterretning for å muligens finne de to gjerningsmennene som løp fra stedet.

Onsdag denne uken var politiet i samme gate i forbindelse med et slagsmål.

– Setter dere det i sammenheng med situasjonen som skjedde her tidligere i uken?

– Det kan antas at det har litt med den saken å gjøre, sier Torjussen.

Taxfree-samarbeid med Freia under vurdering

Travel Retail Norway, som står for taxfree-varer ved norske flyplasser, har tatt Freia-samarbeid til vurdering. Det bekrefter kommunikasjonssjef Haakon Dagestad i Dutyfree til TV 2. 

– Vi har det til vurdering og er i dialog med Mondelez, men vi har ikke kommet til noe konklusjon ennå, sier Dagestad.

15 minutter siden

Norwegian pauser Freia-produkter

Flyselskapet Norwegian gjør som SAS og pauser Freia-produkter. 

– Det å opprettholde produksjon i Russland er uforenelig med våre verdier. Produkter fra Mondelez vil derfor ikke bli solgt om bord på våre fly inntil videre, sier kommunikasjonsdirektør Greta Kruse Roald i Norwegian til TV 2.

Flere bedrifter har bestemt seg for å slutte og selge Freia-produkter som følge av at Mondelez havnet på Ukrainas antikorrupsjonsmyndigheters svarteliste med selskaper som bidrar til den russiske statskassen - og dermed er med på å finansiere krigen. 

PÅ TRÅDE: Pave Frans snakket i telefon få dager etter operasjonen, men legene vil at han skal ta det med ro og ønsker å beholde ham på sykehus i en uke til. 

Paven blir værende på sykehus i enda én uke

Legene sier alle medisinske indikatorer er normale etter pave Frans' mageoperasjon, men ønsker å beholde ham på sykehus ut neste uke. 

Den 86 år gamle kirkelederen gjennomgikk onsdag en større mageoperasjon. Fredag satt han oppreist i en stol og leste aviser. Han snakket også i telefon med moren til et barn han døpte under et tidligere sykehusopphold i mars, ifølge Vatikanet.

Lørdag sier legene at han har begynt å spise delvis fast føde og at alle helseparametre er normale. Han har ikke smerter, men tar medisin i mindre doser for å hjelpe ham med å puste lettere.

De har bedt paven ikke ha noen offentlige opptredener søndag, slik at buken får hvile. Lørdag sier de også at de vil beholde ham på sykehuset hele neste uke.

Legene sier det ikke er noe i veien med hjertet til Den katolske kirkens leder. Arrene etter operasjonen trenger tre måneder for å leges, noe som er normalt etter den operasjonen han har vært gjennom, opplyser legene ved sykehuset i Roma. (NTB)

NRK: Turistforeningen stanser samarbeid med Freia

Den Norske Turistforeningen pauser samarbeid med Freia. Det melder NRK.

Freia sponser i dag turistforeningen gjennom Kvikk Lunsj-sjokoladen. 

De siste dagene har en rekke selskaper stanset samarbeid med Freia. Freias morselskap Mondelez driver fortsatt virksomhet i Russland, og er på Ukrainas liste over selskaper som er med på å finansiere krigen i form av skatt til Russland. 

TILBAKEKALLES: Bama tilbakekaller flere produkter med grønnkål etter mistanke om salmonella. Foto: Bama / NTB

Bama tilbakekaller produkter med grønnkål

Bama tilbakekaller flere produkter med grønnkål etter mistanke om salmonella.

Produktene er solgt hos REMA 1000, NorgesGruppens kjedekonsepter (KIWI, MENY, Spar, Eurospar, Joker og Nærbutikken), Bunnpris og Coop over hele landet. I tillegg selges også enkelte produkter i kiosker, på bensinstasjoner og av enkelte hjemleveringstjenester, også disse over hele Norge, skriver Bama i en pressemelding.

Produktene er fjernet fra butikkhyllene og skal kastes hvis du har noen av dem hjemme.

(©NTB)

«Modern family»-stjerne ble vitne til drap

Den kjente skuespilleren Adam DeVine ble nylig vitne til en grusom hendelse i Hollywood Hills, hvor en mann skal ha blitt skutt og drept foran øyene hans. 

Det melder flere amerikanske medier, blant andre TMZ og People Magazine, som siterer en uttalelse fra kjendisen til podcasten «This Is Important». 

Skyteepisoden skal ha foregått på en pokerfest utenfor hjemmet til DeVine. 

– Rett over gaten fra huset mitt holdt de på med et vanvittig pokerspill. Der rullet folk opp i Lamborghinis, Bentleys og Rolls-Royces. Jeg observerte alle personene og det er morsomt å følge med. Så jeg og min kone sitter på balkongen vår, og det ser helt sprøtt ut... det er her det blir trist. Noen ble myrdet der, forteller DeVine i podcasten. 

Skuespilleren hevder personene ha blitt skutt ned rett etterpå, men det er ikke klart om DeVine så drapet direkte. 

Politiet bekrefter imidlertid at skytingen skal ha funnet sted i området og at en mann ble drept som følge av det, men ingen skal være arrestert etter hendelsen, ifølge People, som skriver at flere skudd ble avfyrt. 

Devine er blant annet kjent fra komiserien «Modern Family» og filmene «Pitch Perfekt». 

STEINKJER: Funn av død person i Steinkjer sentrum natt til lørdag 10. juni 2023. Politiet anser dødsfallet som mistenkelig. 

Steinkjer: Etterforsker dødsfall til mann i 40-årene 

Politiet etterforsker et mistenkelig dødsfall i Steinkjer sentrum, etter å ha fått melding om en død person i en leilighet fredag 9. juni kl. 23:11.

Det var en pårørende av mannen som meldte fra til politiet.

I en pressemelding lørdag formiddag melder politiet om at den avdøde er en mann i 40-årene, hjemmehørende i Steinkjer.

– Vi kan per nå ikke gå konkret inn i hvilke funn og opplysninger dette er, av hensyn til etterforskningen. Vi understreker at saken etterforskes ut fra flere hypoteser, herunder også at det ikke er noe kriminelt som ligger bak. Etterforskningen er helt i startfasen og vi prøver nå å kartlegge hva som har skjedd, sier påtaleansvarlig Charlotte Renée Ulstad i Trøndelag politidistrikt.

Det er funn på stedet som gjør at politiet anser dødsfallet som mistenkelig, men ingen er så langt mistenkt eller siktet i saken. 

– Det er besluttet obduksjon av den avdøde. Dette vil trolig bli gjennomført førstkommende mandag og vil forhåpentligvis gi oss flere svar på hva som har hendt, sier påtaleansvarlig Charlotte Renée Ulstad.

TV 2 snakket tidligere lørdag med operasjonsleder Kamilla Engen ved Trøndelag politidistrikt. Hun opplyste at det er satt inn ekstra ressurser i etterforskningen lørdag, i håp om å kunne utelukke enkelte av hypotesene de jobber ut fra relativt raskt.

Alle mannens pårørende er varslet om dødsfallet.

KYIV: Justin Trudeau, her på plass i Kyiv lørdag. 

Trudeau på overraskelsesbesøk i Kyiv

Foto: Frank Gunn / AP / NTB

Canadas statsminister Justin Trudeau er lørdag på besøk i Kyiv i Ukraina. Det melder blant annet CBC

Trudeau er ifølge journalist Mark MacKinnon i Ukraina for å ha møter med Ukrainas president Volodymyr Zelensky. 

Møtet sammenfaller med at ukrainske myndigheter jobber på spreng for å få oversikt over skadeomfanget og konseveksenene av at Kakhovka-demningen kollapset. Demningens kollaps har også skapt en informasjonskrig mellom Russland og Ukraina, der de beskylder hverandre for å stå bak.

KLAR OPPFORDRING: Olaf Scholz er tydelig på hva han ønsker fra Russlands president Vladimir Putin. 

Scholz: Planlegger en streng samtale med Putin

Foto: [JOHANNA GERON, SERGEI GUNEYEV] / NTB. 

Tysklands statsminister Olaf Scholz planlegger å ta en telefon til Russlands president Vladimir Putin i nær fremtid. 

Det melder nyhetsbyrået Reuters lørdag formiddag, og skriver at Scholz ønsker å oppfordre Putin til å trekke soldater tilbake fra Ukraina. 

Den tyske statsministeren bekrefter at han allerede har hatt en samtale med den russiske presidenten nylig. 

– Jeg planlegger å gjøre det igjen snart, sier Scholz. 

Etter at demningen i Nova Kakhovka kollapset, har Scholz vært tydelig på at han mener skylden ligger hos Russland. 

– Dette er selvfølgelig, etter alt å dømme, et angrep fra den russiske siden for å stanse den ukrainske offensiven for forsvar av eget land, sa Scholz til kringkasteren RTL onsdag.

Russland på sin side, skylder på Ukraina. 

Gressbrann i Oslo: – Ekstremt stor skogbrannfare

Brannvesenet melder at de har rykket ut til Hellerudgrenda i Oslo, hvor det brenner i skogen.

– Slokking er påbegynt, opplyser de.

Politiet opplyser til TV 2 at det er snakk om en gress- og lyngbrann, rundt 100 meter fra nærmeste bebyggelse.

– Beboere har forsøkt å slukke selv. Relativt god kontroll sier brannvesenet. Mye folk som hjelper til med slukking, sier operasjonsleder Gjermund Stokkli i politiet til TV 2.

Tørt og varmt vær har ført til stor skogbrannfare flere steder i landet.

– Det er bare å gjenta det: Det er ekstremt stor skogbrannfare. Folk må være kjempeforsiktig med åpen flammer og ild i skogen nå. Det tar veldig lett fyr, sier Stokkli.

Politiet fikk melding om brannen klokken 11.18. Én person har fått i seg røyk, og vil bli tatt hånd om av ambulanse. Tilstanden skal ikke være alvorlig.

Tips TV 2

Har du tips, bilder eller video om saken?