Siste nytt

TV 2 Play
Min konto
26. mai 08:20

Dør på passasjerfly åpnet seg under flygning

Foto: Louis Nastro / Reuters / NTB

Et Asiana Airlines-fly landet fredag trygt i den sørkoreanske byen Daegu etter at en dør på flyet åpnet seg kort tid før det nådde flyplassen.

Flyet landet på Daegu flyplass rundt klokken 12.40 lokal tid etter avgang fra øya Jeju en time tidligere, viste flyplassens flyrute.

Ingen ble skadd i hendelsen, men noen passasjerer ble fraktet til sykehus med pusteproblemer på grunn av sjokk, opplyser en talsperson for selskapet.

Sørkoreanske myndigheter har startet en etterforskning av hendelsen.

– Vi etterforsker hendelsen etter at en passasjer som satt i nærheten av nødutgangen, sa at han berørte spaken til døren, sier en talsperson for politiet.

(©NTB)

10 minutter siden
Rød Ungdoms nyvalgte leder, 21 år gamle Liv Müller Smith-Sivertsen, sier hun vil jobbe for en alternativ skole. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Liv Müller Smith-Sivertsen er ny leder av Rød Ungdom

Rød Ungdoms 34. ordinære landsmøte har valgt 21 år gamle Liv Müller Smith-Sivertsen som ny leder.

– Rød Ungdom er klar for å gjøre et brakvalg i årets skolevalg. I år feirer vi 60 år med Rød Ungdom, 60 år med radikale ungdommer for fred, frihet og sosialisme, sier Smith-Sivertsen i en pressemelding.

Videre sier den nyvalgte lederen at hun ønsker å sette ungdomspartiet på dagsordenen.

– Vi skal knekke Rødt-koden. Vi skal favne bredere og vise at vi er det reelle alternativet for arbeidsfolk, lærlinger og elever som er lei dagens teste- og pugge-skole. Å gå i de samme gamle sporene funker ikke, vi trenger et radikalt alternativ, og det skal Rød Ungdom levere.

(©NTB)

Nytt Natomøte mellom Sverige og Tyrkia

Det skal holdes et nytt Natomøte mellom Sverige og Tyrkia i midten av juni, sier Jens Stoltenberg.  

ANGREP: En ulv angrep flere sauer inne i et fjøs på Tynset søndag morgen. Bildet er tatt i en annen sammenheng.

Ulv tok sau inne i fjøs på Tynset

En sau ble drept av en ulv inne i et fjøs på Tynset søndag morgen. Ulven tok også en sau på et jorde utenfor fjøset.

Sauebonde Kjersti Ane Bredesen i Teldalen på Tynset fant en av de to døde sauene inne i fjøset og kunne konstatere at det måtte ha vært en ulv som hadde vært der, skriver avisene Tynsetingen og Arbeidets Rett.

En annen sau ble funnet drept av ulven på et jorde utenfor fjøset.

– Ulven har faktisk vært innenfor fjøsdørene. Her ligger det ordentlige blodkladder, og det er tydelig at det har vært en kamp. Sauene mine går inn her og legger seg om natta. Jeg har ikke store flokken og har følt meg trygg med opplegget på at de kan gå inn og ut av fjøset, sier Bredesen til Arbeidets Rett.

Statens Naturoppsyn gjorde søndag formiddag undersøkelser og fastslo at det dreier seg om et ulveangrep.

– Ingen tvil. Her er det bittmerker i nakke, kraftige nakkebitt over og under. Samt ulvespor i snøen. En teori kan være at ulven har angrepet ute og sauen har sprunget inn i fjøset etter den. For det ligger tarmer og blod ved inngangen, sier Jon Horten i SNO til avisen.

Så sent som torsdag ble det gitt fellingstillatelse på en ulv i Tynset kommune, og det letes nå etter spor. I tillegg settes det opp kameraer i Tynset Østs beitelags område.

I nabokommunene Tolga og Os er det tidligere blitt gitt skadefellingstillatelse på en ulv, skriver Tynsetingen.

(©NTB)

15:23

Rykket ut etter melding om nakne menn som badet med trommer

Søndag ettermiddag rykket politiet ut til den offentlige badeplassen Nøstekaien i Bergen. Politiet hadde fått inn meldinger om at nakne menn som badet med trommer. 

Innringeren skal ha sagt at det var flere andre på stedet som valgte å dra på grunn av de nakne mennene.

Bergens Avisen skrev om saken først.

– Det skal ha vært en del barn der. Da patruljen ankom litt over klokken 15, var det mange som badet. Alle hadde klær på, sier Frode Kolltveit, operasjonsleder i Vest politidistrikt. 

Et pansret kjøretøy er etterlatt i Belgorod vest i Russland etter kamper i mai. Foto: Guvernøren i Belgorod via AP / NTB

Russisk guvernør melder om fortsatte angrep mot Belgorod

Det russiske fylket Belgorod, som grenser til Ukraina, ble også natt til søndag rammet av granatangrep, ifølge en russisk guvernør.

Innbyggere, blant dem hundrevis av barn, er evakuert bort fra grenseområdet, og over 4000 personer er innkvartert i midlertidige sentre, ifølge guvernør Vjatsjeslav Gladkov, som anklager Ukraina for å stå bak.

– I natt var det ganske urolig, skriver han på Telegram søndag. Han legger til at angrepene har ført til store ødeleggelser i områdene ved Sjebekino og Volokonoskij.

Ifølge Gladkov har det også brutt ut en brann i byen Sjebekino etter at et marked ble truffet av en granat, men han understreker at ingen ble skadd. Sjebekino har rundt 40.000 innbyggere og ligger bare 7 kilometer fra den ukrainske grensen.

Ukraina avviser at landets militære styrker er involvert i angrepene på russisk side av grensen. De peker i stedet på frivillige russiske krigere, som støtter Ukraina, og som kjemper for å bli kvitt president Vladimir Putin.

Spesialenheten har startet avhør etter politiskytingen på Åmot

Spesialenheten for politisaker har startet etterforskning etter at en mindreårig gutt natt til lørdag ble skutt i beinet av politiet på Åmot i Modum kommune.


– Vi har tatt noen innledende avhør og begynner å danne oss et bilde av situasjonen, sier etterforskningsleder Kari Anne Hille Valla i Spesialenheten til VG.

Natt til lørdag fikk politiet flere meldinger om en person som skulle ha forsøkt å ta seg inn i en bolig i Åmot. Personen oppførte seg ifølge politiet truende overfor andre personer på stedet.

– Politipatruljen som dro til stedet, bevæpnet seg da det også kom meldinger om at personen skulle være i besittelse av en farlig gjenstand, skriver Sørøst politidistrikt i en pressemelding.

Politiet opplyser videre at det oppsto en situasjon der politipatruljen ble forsøkt angrepet med denne gjenstanden. Siden forsøk på å snakke til gutten og bruk av varselskudd ikke førte fram, valgte politiet derfor avfyre skudd mot gutten. 

Gutten som er under 18 år og ikke kjent av politiet fra før, er ikke livstruende skadd. Han er nå mistenkt for trusler mot politiet.

Hva den farlige gjenstanden var, ønsker ikke Valla å si noe om.

– Vi har akkurat startet etterforskningen med avhør av involverte tjenestepersoner og vitner, og vil ikke at de skal lese det i mediene, sier etterforskningslederen.

(©NTB)

Bilbrann har spredt seg til bolig i Gol

Nødetatene har rykket ut til melding om bilbrann i Gol. Brannen har spredt seg videre til en bolig, melder politiet i Sør-Øst.

– Det skal ikke være fare for øvrig bebyggelse.

Politiet har ikke kommet i kontakt med eier.

Brannvesenet er framme på stedet og har kontroll på brannen, ifølge politiet. 

HÆRVERK: Dette flagget han på Selsjord barne-og ungdomsskole frem til i natt. Nå har noen revet ned og ødelagt flagget. Bildet er fra torsdag.

Regnbueflagg kappet ned og tent på ved barneskole

Et regnbueflagg som hang ved Seljord barne- og ungdomsskole, ble natt til søndag kappet ned fra flaggstanga og tent på.

Hendelsen er meldt til politiet, opplyser ordfører Beate Marie Dahl Eide.

Kommunen skal henge opp et nytt flagg søndag kveld.

Eide skriver i en pressemelding at hun synes det er leit at noen har angrepet regnbueflagget, som er et symbol på at alle skal få være den de er og elske den de vil.

Hun mener ingen bør føle seg truet av regnbueflagget og oppfordrer alle til å delta i Bygdepride lørdag 17. juni.

– Vi hadde en kjempeflott parade for første gang i fjor. Seljord skal være bygda for alle, og jeg håper at flest mulig møter opp og viser det også i år, skriver ordføreren.

Et nytt flagg ble hengt opp kort tid etter, forteller Eide til Varden.

– Når vi ser hva som har skjedd andre steder, så er det jo ikke tilfeldig at man velger å tenne på flagget. Men det er trist. Flagget symboliserer det som Seljord står for, at vi er inkluderende og har plass til alle uansett. Så dette er trasig, sier hun til avisen. 

(TV 2 / NTB)

Funn av død person i Trondheim

En person er funnet død i Trondheim, melder politiet i Trøndelag.

Pårørende er varslet.

Pro-ukrainske soldater vil utveksle fanger i bytte med guvernør-møte

En gruppe pro-ukrainske russiske soldater hevder de har tatt to russiske soldater til fange i Belgorod i Russland, melder Reuters.

De skal ha kommet med et konkret ønske om å utveksle fangene i et møte med guvernøren i Belgorod, Vyacheslav Gladko. Tidligere søndag har Gladko hevdet at Ukraina har gjennomført et bombeangrep i Sjebekino i Belgorod.

Tips TV 2

Har du tips, bilder eller video om saken?