Siste nytt

TV 2 Play
Min konto
26. mai 07:08

Evakuerte kaserner etter melding om ammoniakklekkasje

Politiet skrev fredag morgen at det var meldt om en ammoniakklekkasje på marinebasen Haakonsvern i Bergen. 

I en oppdatering skriver de at det ikke er funnet noen lekkasje, og at det hele kan fremstå som en teknisk feil.

Flere nærliggende kaserner ble evakuert som følge av meldingen – evakueringen er ved 08-tiden opphevet, og normal drift gjenopptas.

Sauebonde tiltalt for ulovlig kastrering

En sauebonde i Rogaland er tiltalt grovt brudd på dyrevelferdsloven og for å ha utøvd grov vold mot dyr etter at han over en periode på nesten fem år kastrerte 250 værlam.

Ifølge tiltalen skal mannen ha gjort dette uten at det var nødvendig ut fra hensynet til dyrevelferd.

Han skal selv ha utført inngrepene og det skjedde uten bedøvelse og/eller smertelindring, går det frem av tiltalen som er tatt ut av Rogaland statsadvokatembeter.

Straffesaken kommer opp i Haugaland og Sunnhordaland tingrett i desember.

14 minutter siden
SV-leder Kirsti Bergstø vil ha «alt opp i dagen» og foreslår nå at kontrollkomiteen på Stortinget ber om informasjon rundt aksjeeierskapene til alle som var statsråd under Erna Solberg, samt ektefellene deres.

SV vil undersøke aksjeeierskapene til alle Solbergs statsråder og deres ektefeller

SV ber kontrollkomiteen om å sende brev til samtlige tidligere statsråder i Erna Solbergs regjeringer for å ta rede på deres og ektefellenes aksjeforhold. 

– Alt må opp i dagen. I tillegg til å undersøke Erna Solbergs inhabilitet mener vi kontrollkomiteen må finne ut om det har vært flere i hennes regjering som har problematiske aksjeporteføljer, sa SV-leder Kirsti Bergstø da hun talte til partiets landsstyremøte fredag.

– Det er bare en måte å finne ut av dette på, og det er å spørre dem selv. SV vil foreslå i kontrollkomiteen at det sendes brev til samtlige tidligere statsråder fra Solbergs periode, hvor de inviteres til å dele informasjon om sine og ektefellers aksjeeierskap, sa hun.

Bergstø poengterte i talen at de mer enn 3600 aksjehandlene til Sindre Finnes, ektemannen til Høyre-leder og tidligere statsminister Erna Solberg, kan bli gjenstand for etterforskning av Økokrim. Men det er ikke Økokrim som bestemmer hvem som skal bli statsråd eller statsministerkandidat, poengterte hun. 

Det er spørsmål som handler om tillit og ansvar, mener Bergstø.

– Det er forskjell på skyld og ansvar. Og hvor viktig det er å skille på det. For det som skjer på en statsministers vakt, det har statsministeren ansvar for, sa hun. (NTB)

Påtalemyndigheten anker prøveløslatelsen av Millehaugen

Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Påtalemyndigheten anker Oslo tingrett sin avgjørelse om å løslate Stig Millehaugen, opplyser førstestatsadvokat Kristian Jarland i en pressemelding fredag. 

Den 13. september ble det klart at Oslo tingrett gikk med på Millehaugens begjæring om prøveløslatelse fra dommen på 21 års forvaring med en minstetid på ti år for bestillingsdrapet på Young Guns-leder Mohammed «Jeddi» Javed i 2009.

Avgjørelsen til Oslo tingrett innebærer at Stig Millehaugen skal løslates senest innen 1. juni 2024. Samtidig ilegges han en prøvetid på fem år.

– Millehaugen har over mange år utøvd grov vold, blant annet to drap med 17 års mellomrom. Ved soning har han gjentatte ganger rømt fra fengsel og brutt permisjonsvilkår – sist gang sommeren 2022, heter det i pressemeldingen fra førstestatsadvokaten. 

– Han har aldri tidligere klart å komme tilbake til samfunnet uten å begå nye alvorlige voldshandlinger. Selv om gjentakelsesfaren etter mange år i fengsel er dempet, er den ikke tilstrekkelig redusert. Påtalemyndigheten mener hans tilbakeføring til samfunnet må skje gradvis. Vi er ikke enig i at han skal overføres fra et fengsel med høyt sikkerhetsnivå og direkte ut til en prøveløslatelse.

Millehaugen er domfelt i alt sju ganger siden 1987, blant annet for drapet på en fengselsbetjent i forbindelse med en rømming i 1992, grove ran og flere tilfeller av vold. (TV2/NTB)

Kokeanbefalingen i Bærum kommune oppheves

Kokeanbefalingen i Bærum kommune oppheves fredag formiddag, etter at det ikke ble funnet E.coli i prøver av vannet.

 Det opplyser kommuneoverlegen og vann- og avløpsetaten i en tekstmelding til kommunens innbyggere. 

– Kokeanbefalingen oppheves etter gjennomførte tiltak og kontrollprøver som er uten E. coli-funn. Vannet er trygt å drikke, heter det i tekstmeldingen.

I Bærum kommune ble anbefalingen sendt til rundt 46.000 innbyggere i Eiksmarka, Østerås, Jar, Hosle, Haslum, Bekkestua og Nadderud onsdag. 

Bærum kommune stoppet vanntilførselen fra Oslo til Bærum da informasjon om E.coli i prøver tatt på vannledningsnettet i Oslo kom.

Dette gjør at kommunen nå kan utelukke ytterligere risiko for forurenset vann i ledningsnettet i Bærum. Årsaken til hendelsen er ikke avklart.

– Uansett vil resultatet fra kartleggingen i Oslo ikke ha innvirkning på vannkvaliteten i Bærum, da det ikke lengre mottas vann fra Oslo.

Bergstø: Ikke SVs rolle å redde Ap

Foto: Petter Sørum -Johansen / TV 2

SV-leder Kirsti Bergstø sier til NRK at det ikke er SVs jobb å redde Arbeiderpartiet etter det dårlige valgresultatet. 

Utspillet kommer etter at partiveteran i Ap, Martin Kolberg, fredag mente regjeringen burde utvides med SV etter det dårlige valgresultatet. Bergstø gjentar at SV er villig til å gå i regjeringsforhandlinger, så lenge det skjer med blanke ark.

– Det er ikke SVs rolle å redde Ap, men å fremme en tydelig politikk for miljø og fordeling, sier Bergstø til NRK.

(NTB)

Over 30 klager på NRKs Erna-intervju i «Debatten»

Foto: Beate Oma Dahle/NTB

Fredag formiddag hadde det kommet inn 30 klager til Kringkastingsrådet etter Fredrik Solvangs intervju med Erna Solberg (H) i Debatten torsdag kveld.

Flere har vært kritiske til Fredrik Solvangs intervju, som de mener var «pusete» i møte med landets tidligere statsminister gjennom åtte år. 30 klager var kommet inn under ett døgn etter sendingen, opplyser NRK til VG.

Blant dem som mener dette er en sak for Kringkastingsrådet, er varamedlem Abdullah Alsabeehg. Ap-politikeren er også varaordfører i Oslo.

– Formen og innholdet i Solberg-intervjuet har skapt reaksjoner. Jeg regner med at klager til NRK vil hagle inn. Vi må ta folks reaksjoner på alvor. Dette må vi behandle ordentlig i NRKs Kringkastingsråd, sier Alsabeehg til avisa.

Neste møte i kringkastingsrådet er 26. oktober. 

(TV 2/NTB)

Politiet har pågrepet flere personer i et kriminelt nettverk i Oslo

Saken oppdateres her

Fem tenåringer er pågrepet i en målrettet politiaksjon sør i Oslo, melder politiet i en pressemelding fredag.

Personene som er pågrepet i aksjonen er ifølge politiet siktet for salg og oppbevaring av narkotika, samt oppbevaring av våpen og macheter/kniver. Politiet mener de har tilknytting til et kriminelt nettverk i sør i Oslo.

Alle de fem er unge menn i alderen 17-19 år. Politiet skriver at de som følge av aksjonen har tatt flere våpen, narkotika og penger i beslag.

Tre av personene ble fremstilt for varetektsfengsling i går ettermiddag, hvorav alle tre ble fengslet i fire uker med brev- og besøksforbud.

Sn målrettet og forsterket innsats knyttet til ungdomskriminalitet og kriminelle nettverk i prioriterte områder i Oslo øst og sentrum. Politiet er opptatt av å være til stede i lokalmiljøer for å bygge relasjoner og forebygge rekruttering, sier Sigve Bolstad, assisterende enhetsleder i enhet øst.

Buss med seks personer har veltet i Rana - fører lettere skadd

En buss har veltet i Rana kommune, melder Nordland politidistrikt like etter klokken 09.00 fredag morgen.

Politiet meldte først at det var syv personer involvert. I en oppdatering like før klokken 10 skriver de at det er snakk om seks involverte personer - fem passasjerer og sjåfør. Ingen av passasjerene er skadd, mens føreren er lettere skadd og kjøres til legevakt av ambulanse.

Det var Rana Blad som først meldte om hendelsen. 

Nedbør fører til problemer for trafikken på Østlandet – politiet med oppfordring til bilister

Regnværet på fredag fører til problemer både for veitrafikken og tog Østlandet. Politiet ber alle som legger ut på veiene være oppmerksomme på de store vannmengdene. 

– Regnværet som har kommet har stedvis ført til en del vann i veibanen rundt omkring i distriktet. Vi oppfordrer til å kjære etter forholdene og være obs på fare for vannplanning, skriver politiet i Oslo på X/Twitter. 

Ved Skedsmokorset på Romerike rykket nødetatene ut til en ulykke på E6 i nordgående retning ved 8.50-tiden. Der hadde en bil kjørt i autovernet.

Etter en kort stund kom konklusjonen fra politiet på X/Twitter:

«Fremstår som ulykken skyldes vannplaning. Fører er lettere skadd. Det er fortsatt mye kø på stedet. Vi jobber med å få berget bilen snarest mulig.»

Like etter klokken 9 meldte Bane Nor at togstrekningen mellom Roa og Jaren på Gjøvikbanen er stengt på grunn av mye vann i og ved sporet. Det er ukjent hvor lenge stengningen varer. 

(TV 2/NTB)

ULYKKE: Turbussen skulle frakte et skolekorps fra Long Island, New York, til Pennsylvania da den havnet utenfor veien og rullet ned en skrent ved Wawayanda

New York: Buss full av barn veltet utfor veien

Minst én person er omkommet og 46 personer ble skadet i den voldsomme ulykken som skjedde 120 kilometer nord for New York City torsdag.

Tilstanden er kritisk for fem av de skadde, skriver CNN.

Det var hovedsakelig barn fra et skolekorps på Long Island om bord i bussen, skriver WABC. De skulle på korpstur til Pennsylvania da ulykken skjedde.

Tips TV 2

Har du tips, bilder eller video om saken?