Siste nytt

TV 2 Play
Min konto
26. mai 07:08

Evakuerte kaserner etter melding om ammoniakklekkasje

Politiet skrev fredag morgen at det var meldt om en ammoniakklekkasje på marinebasen Haakonsvern i Bergen. 

I en oppdatering skriver de at det ikke er funnet noen lekkasje, og at det hele kan fremstå som en teknisk feil.

Flere nærliggende kaserner ble evakuert som følge av meldingen – evakueringen er ved 08-tiden opphevet, og normal drift gjenopptas.

NRK: Turistforeningen stanser samarbeid med Freia

Den Norske Turistforeningen pauser samarbeid med Freia. Det melder NRK.

Freia sponser i dag turistforeningen gjennom Kvikk Lunsj-sjokoladen. 

De siste dagene har en rekke selskaper stanset samarbeid med Freia. Freias morselskap Mondelez driver fortsatt virksomhet i Russland, og er på Ukrainas liste over selskaper som er med på å finansiere krigen i form av skatt til Russland. 

TILBAKEKALLES: Bama tilbakekaller flere produkter med grønnkål etter mistanke om salmonella. Foto: Bama / NTB

Bama tilbakekaller produkter med grønnkål

Bama tilbakekaller flere produkter med grønnkål etter mistanke om salmonella.

Produktene er solgt hos REMA 1000, NorgesGruppens kjedekonsepter (KIWI, MENY, Spar, Eurospar, Joker og Nærbutikken), Bunnpris og Coop over hele landet. I tillegg selges også enkelte produkter i kiosker, på bensinstasjoner og av enkelte hjemleveringstjenester, også disse over hele Norge, skriver Bama i en pressemelding.

Produktene er fjernet fra butikkhyllene og skal kastes hvis du har noen av dem hjemme.

(©NTB)

«Modern family»-stjerne ble vitne til drap

Den kjente skuespilleren Adam DeVine ble nylig vitne til en grusom hendelse i Hollywood Hills, hvor en mann skal ha blitt skutt og drept foran øyene hans. 

Det melder flere amerikanske medier, blant andre TMZ og People Magazine, som siterer en uttalelse fra kjendisen til podcasten «This Is Important». 

Skyteepisoden skal ha foregått på en pokerfest utenfor hjemmet til DeVine. 

– Rett over gaten fra huset mitt holdt de på med et vanvittig pokerspill. Der rullet folk opp i Lamborghinis, Bentleys og Rolls-Royces. Jeg observerte alle personene og det er morsomt å følge med. Så jeg og min kone sitter på balkongen vår, og det ser helt sprøtt ut... det er her det blir trist. Noen ble myrdet der, forteller DeVine i podcasten. 

Skuespilleren hevder personene ha blitt skutt ned rett etterpå, men det er ikke klart om DeVine så drapet direkte. 

Politiet bekrefter imidlertid at skytingen skal ha funnet sted i området og at en mann ble drept som følge av det, men ingen skal være arrestert etter hendelsen, ifølge People, som skriver at flere skudd ble avfyrt. 

Devine er blant annet kjent fra komiserien «Modern Family» og filmene «Pitch Perfekt». 

STEINKJER: Funn av død person i Steinkjer sentrum natt til lørdag 10. juni 2023. Politiet anser dødsfallet som mistenkelig. 

Steinkjer: Etterforsker dødsfall til mann i 40-årene 

Politiet etterforsker et mistenkelig dødsfall i Steinkjer sentrum, etter å ha fått melding om en død person i en leilighet fredag 9. juni kl. 23:11.

Det var en pårørende av mannen som meldte fra til politiet.

I en pressemelding lørdag formiddag melder politiet om at den avdøde er en mann i 40-årene, hjemmehørende i Steinkjer.

– Vi kan per nå ikke gå konkret inn i hvilke funn og opplysninger dette er, av hensyn til etterforskningen. Vi understreker at saken etterforskes ut fra flere hypoteser, herunder også at det ikke er noe kriminelt som ligger bak. Etterforskningen er helt i startfasen og vi prøver nå å kartlegge hva som har skjedd, sier påtaleansvarlig Charlotte Renée Ulstad i Trøndelag politidistrikt.

Det er funn på stedet som gjør at politiet anser dødsfallet som mistenkelig, men ingen er så langt mistenkt eller siktet i saken. 

– Det er besluttet obduksjon av den avdøde. Dette vil trolig bli gjennomført førstkommende mandag og vil forhåpentligvis gi oss flere svar på hva som har hendt, sier påtaleansvarlig Charlotte Renée Ulstad.

TV 2 snakket tidligere lørdag med operasjonsleder Kamilla Engen ved Trøndelag politidistrikt. Hun opplyste at det er satt inn ekstra ressurser i etterforskningen lørdag, i håp om å kunne utelukke enkelte av hypotesene de jobber ut fra relativt raskt.

Alle mannens pårørende er varslet om dødsfallet.

KYIV: Justin Trudeau, her på plass i Kyiv lørdag. 

Trudeau på overraskelsesbesøk i Kyiv

Foto: Frank Gunn / AP / NTB

Canadas statsminister Justin Trudeau er lørdag på besøk i Kyiv i Ukraina. Det melder blant annet CBC

Trudeau er ifølge journalist Mark MacKinnon i Ukraina for å ha møter med Ukrainas president Volodymyr Zelensky. 

Møtet sammenfaller med at ukrainske myndigheter jobber på spreng for å få oversikt over skadeomfanget og konseveksenene av at Kakhovka-demningen kollapset. Demningens kollaps har også skapt en informasjonskrig mellom Russland og Ukraina, der de beskylder hverandre for å stå bak.

KLAR OPPFORDRING: Olaf Scholz er tydelig på hva han ønsker fra Russlands president Vladimir Putin. 

Scholz: Planlegger en streng samtale med Putin

Foto: [JOHANNA GERON, SERGEI GUNEYEV] / NTB. 

Tysklands statsminister Olaf Scholz planlegger å ta en telefon til Russlands president Vladimir Putin i nær fremtid. 

Det melder nyhetsbyrået Reuters lørdag formiddag, og skriver at Scholz ønsker å oppfordre Putin til å trekke soldater tilbake fra Ukraina. 

Den tyske statsministeren bekrefter at han allerede har hatt en samtale med den russiske presidenten nylig. 

– Jeg planlegger å gjøre det igjen snart, sier Scholz. 

Etter at demningen i Nova Kakhovka kollapset, har Scholz vært tydelig på at han mener skylden ligger hos Russland. 

– Dette er selvfølgelig, etter alt å dømme, et angrep fra den russiske siden for å stanse den ukrainske offensiven for forsvar av eget land, sa Scholz til kringkasteren RTL onsdag.

Russland på sin side, skylder på Ukraina. 

Gressbrann i Oslo: – Ekstremt stor skogbrannfare

Brannvesenet melder at de har rykket ut til Hellerudgrenda i Oslo, hvor det brenner i skogen.

– Slokking er påbegynt, opplyser de.

Politiet opplyser til TV 2 at det er snakk om en gress- og lyngbrann, rundt 100 meter fra nærmeste bebyggelse.

– Beboere har forsøkt å slukke selv. Relativt god kontroll sier brannvesenet. Mye folk som hjelper til med slukking, sier operasjonsleder Gjermund Stokkli i politiet til TV 2.

Tørt og varmt vær har ført til stor skogbrannfare flere steder i landet.

– Det er bare å gjenta det: Det er ekstremt stor skogbrannfare. Folk må være kjempeforsiktig med åpen flammer og ild i skogen nå. Det tar veldig lett fyr, sier Stokkli.

Politiet fikk melding om brannen klokken 11.18. Én person har fått i seg røyk, og vil bli tatt hånd om av ambulanse. Tilstanden skal ikke være alvorlig.

Redningsarbeidere hjelper en eldre kvinne som er evakuert fra et oversvømt nabolag i byen Kherson. FN sier den humanitære krisen er kraftig forverret i områdene som er rammet av flom etter at Kakhovka-demningen ble ødelagt denne uken Foto: Libkos / AP / NTB

FN om demningskollapsen i Ukraina: – Er blitt mye verre

FN sier at den humanitære krisen, er kraftig forverret i områdene som er oversvømt etter ødeleggelsen av Kakhovka-demningen sør i Ukraina.

– Det er først nå vi begynner å se følgene av dette. Den humanitære situasjonen er blitt mye verre, og millioner av mennesker verden over kommer til å merke konsekvensen, sier Martin Griffiths, som leder FNs nødhjelpskontor (OCHA).

Griffiths sier til nyhetsbyrået AP at 700.000 mennesker i området er uten drikkevann. 

På sikt vil oversvømmelsen føre til mindre eksport, som igjen kan gi økte matvarepriser og mindre mat til millioner av mennesker i andre deler av verden. 

Ukraina – og ikke minst de stor jordbruksområdene i sør som nå er rammet av oversvømmelser – omtales ofte som et av verdens viktigste kornkamre. 

Så langt har FN kunnet hjelpe 30.000 mennesker i de flomrammede områdene som er under ukrainsk kontroll. Ifølge Griffiths nektes de adgang til de russiskokkuperte områdene. 

Det statlige russiske nyhetsbyrået Tass melder lørdag at over 6000 er evakuert i de russiskkontrollerte områdene.

Parallelt med katastrofeinnsatsen i de flomrammede områdene, jobber FN for å forlenge avtalen som sikrer eksport av korn fra tre ukrainske havner. 

Både Ukraina og Russland er blant verdens største matvareprodusenter, og avtalen har derfor stor betydning for verdens matvaresikkerhet. 

Avtalen ble inngått i fjor sommer og er blitt forlenget flere ganger. I mai ble den forlenget fram til midten av juli. 

Hotellkjeden Classic Norway Hotels boikotter Freia

Den norske hotellkjeden Classic Norway Hotels fjerner alle Freia-produkter fra sine hoteller.

– Vi har valgt å stanse salget av Freia-produkter fra alle våre 25 hoteller rundt om i Norge. Vi gjør dette fordi vi har stor sympati med Ukraina og håper at resten av reiselivsbransjen vil stå solidarisk med det krigsrammede landet, sier administrerende direktør Stephen Meinich-Bache i Classic Norway Hotels til NTB.

Hotellkjeden drifter 25 overnattingssteder rundt i Norge.

– Etter at det ble kjent at Mondelez står på lista over firma som fortsetter sin produksjon i Russland, er det et riktig og enkelt valg for Classic Norway Hotels å fjerne dem fra alle våre reiselivsanlegg med øyeblikkelig virkning, sier direktøren.

De føyer seg dermed inn i rekken av selskaper som boikotter sjokoladeprodusenten.

Freias produkter lages i Norge, men det amerikanske morselskapet Mondelez driver fortsatt virksomhet i Russland. I en epost til NTB denne uken skriver selskapet at dette også gjelder flere andre matvareselskaper.

– Som mange andre selskaper, har vi opprettholdt en begrenset virksomhet i Russland. Men vi har avsluttet kapitalinvesteringer og reklame, og vi har hele tiden fordømt den brutale krigen samtidig som vi har bidratt til å opprettholde matforsyningen gjennom produktene våre, skrev Mondelez i en pressemelding. (NTB)

Ny mann pågrepet for ran av mindreårig gutt i Bergen

Politiet har nå kontroll på to av tre siktede etter at en mindreårig gutt ble utsatt for knivran og frihetsberøvelse i Bergen i februar.

De tre siktede er menn i 20-årene. Den ene mannen ble fremstilt for fengsling i slutten av mars, men løslatt. Politiet har lenge jobbet med å lokalisere de to andre siktede, skriver Bergens Tidende.

Lørdag bekrefter politiadvokat Risten Inga Henriksen i Vest politidistrikt at politiet har gjort en ny pågripelse i saken. Det skjedde på en adresse i Bergen sentrum i 18-tiden fredag.

I 10-tiden lørdag sier Henriksen til avisa at de tar sikte på å fremstille mannen for varetektsfengsling lørdag.

– Det er ikke endelig avgjort hvor lang fengsling vi eventuelt kommer til å be om. Det vil bero på hva som kommer fram under avhøret.

Den siste siktede mannen er fremdeles ikke lokalisert, opplyser hun. (NTB)

Tips TV 2

Har du tips, bilder eller video om saken?