Siste nytt

TV 2 Play
Min konto
26. mai 02:35
KOKAINBESLAG: Torsdag gjorde peruansk politi dette oppsiktsvekkende kokainbeslaget på et Libanesisk-flagget skip med kurs for Belgia.

Kokain med nazisymboler og påskriften «Hitler» beslaglagt

Peruansk politi beslagla torsdag en kokainlast på 58 kilo som hadde kurs for Belgia. Kokainet var pakket i barrer med navnet «Hitler» skrevet i relieff på hver enkelt, og de var merket med et nazisymbol, melder nyhetsbyrået AFP. 

Det libanesisk-flaggede skipet lå for anker i havnebyen Paita nær grensen til Ecuador. Skipet hadde tidligere vært i havn i byen Guayaquil, som er kjent for å være et knutepunkt for søramerikansk narkotika på vei til USA og Europa. 

Politiet har ikke opplyst om arrestasjoner i forbindelse med beslaget. 

Peruansk politi opplyser at de ikke tidligere har tatt beslag i kokain pakket inn i nazisymboler. Beslaget er ikke spesielt stort i Peruansk sammenheng. I 2022 tok de beslag i 22 tonn kokain. Landet er blant de største kokainprodusentene i verden, med opp mot 400 tonn kokain i året ifølge nasjonale beregninger. Landet er også en av verdens største produsenter av kokablader, som er regnet som et lovlig produkt når det brukes til tygging eller te, men som også er råvaren i kokainproduksjon. 

Pro-ukrainske soldater vil utveksle fanger i bytte med guvernør-møte

En gruppe pro-ukrainske russiske soldater hevder de har tatt to russiske soldater til fange i Belgorod i Russland, melder Reuters.

De skal ha kommet med et konkret ønske om å utveksle fangene i et møte med guvernøren i Belgorod, Vyacheslav Gladko. Tidligere søndag har Gladko hevdet at Ukraina har gjennomført et bombeangrep i Sjebekino i Belgorod.

Naboer slukket skogbrann ved eldresenter – brannvesenet advarer

Politiet i Oslo rykket søndag ettermiddag ut til en skogbrann ved Kantarellen eldresenter på Mortensrud, øst i Oslo.

Politiet meldte først at det «kunne være spredningsfare». Minutter senere kommer politiet med kontra-beskjed:

– Viser seg å være udramatisk. Naboer er godt i gang med slukking og det er nesten ikke flammer igjen. Brannvesenet kjører frem og fullfører jobben.

Vaktkommandør Eirik Sundt Fredriksen sier til TV 2 at det er «knusktørt» i området. Han kommer med en tydelig oppfordring.

– Vi maner til ytterste forsiktighet med tanke på vegetasjonen og at det blåser litt. Skogbrannfaren vil bare øke i tiden fremover. Er du usikker på om du kan tenne opp, så må du la være, sier han.

Det er stor skogbrannfare i store deler av landet. Meteorologisk institutt har søndag det oransje farevarselet til å også gjelde for sørlige deler av Rogaland.

Innbyggere i Khartoum undersøker boligen sin etter at den ble ødelagt i et angrep. Foto: AP / NTB

Kraftig opptrapping i kampene i Khartoum

Foto: AP / NTB

Innbyggere i Khartoum sier det pågår en kraftig opptrapping i kampene i flere områder av den sudanske hovedstaden etter at våpenhvileavtalen utløp.

Øyenvitner sier også at et militært fly har styrtet i Omdurman, en by som ligger rett ved siden av Khartoum.

Regjeringshæren, som bruker jagerfly til å hindre RSF-militsen i å overta hovedstaden, har foreløpig ikke kommentert opplysningene.

Konflikten brøt ut 15. april og har ført til en storstilt humanitær krise for sivilbefolkningen. Mange av dem var fra før av avhengige av nødhjelp. Nå har krigen ført til at nødhjelpen ikke kommer inn.

Våpenhvilen trådte i kraft 22. mai og utløp lørdag kveld.

Saudi-Arabia og USA, som meglet fram avtalen, er fortsatt i daglig kontakt med representanter for de stridende partene i Jeddah, men forhandlingene om en forlenget våpenhvile ble innstilt i forrige uke.

Ifølge en uttalelse fra de to landene dreier diskusjonene seg nå om å få inn nødhjelp, samt om hva partene må gjøre for at forhandlingene skal kunne gjenopptas.

USA har tidligere signalisert at samtalene kan gjenopptas når de er sikre på at partene mener alvor.

(©NTB)

Oversiktsbilde over Polarsirkelen i forbindelse med sykkelrittet Arctic Race of Norway. SJ Norge ønsker nå at togene på Nordlandsbanen skal få stoppested her. Bane Nor applauderer initiativet. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB

Bane Nor ser på mulighetene for togstopp ved Polarsirkelen

SJ Norge har tatt initiativ til å få til et togstopp for Nordlandsbanen ved Polarsirkelsenteret. Bane Nor sier de ser på mulighetene for å få det til.


Dersom SJ Norge får det som de vil, kan du fra 2025 gå av toget på Polarsirkelen, skriver Rana Blad, som siterer Tog24.

– Vi ser nå på mulighetene for et slikt togstopp ved Polarsirkelen. Dette er en type initiativ vi i Bane Nor setter stor pris på, og vil berømme SJ for den jobben de gjør sammen med andre togselskaper med å fornye synet på norsk togdrift, sier Henning Scheel, konserndirektør for kunde og marked i Bane Nor.

Alle Nordlandsbanens tog krysser hver dag Polarsirkelen, noe som er en spektakulær opplevelse for turister fra både inn- og utland.

– Polarsirkelsenteret, med over 160.000 besøkende i året, ligger her og har åpent fra 1. mai til midten av oktober. I dag må alle besøkende kjøre bil eller buss for å besøke senteret. Mange av disse kunne reist klimavennlig med tog om det var holdeplass for togstopp her, sier Rikke Lind, direktør i SJ Norge.

(©NTB)

Kina: 14 døde i jordskred

14 personer er døde og fire er savnet etter et jordskred i Kinas sørvestlige provins Sichuan. Skredet gikk søndag morgen i nærheten av byen Leshan, melder Reuters.

Byen ble rammet av store nedbørsmengder to dager før jordskredet.

12:52
SKOGBRANN: Det er stor skogbrannfare flere steder i Sør-Norge. Meteorologisk institutt har sendt ut farevarsel på oransje nivå for deler av Østlandet, Agder og sørlige del av Rogaland. Bildet er fra en tidligere skogbrann sør for Halden. 

Oransje farevarsel om skogbrannfare i Sør-Norge

Meteorologisk institutt har sendt ut farevarsel om skogbrannfare på oransje nivå for deler av Østlandet, Agder og sørlige del av Rogaland.

Vær svært forsiktig med åpen ild. Vegetasjon kan svært lett antennes og veldig store områder kan bli berørt, skriver varslingstjenesten Varsom på sine nettsider

De skriver at det er stor skogbrannfare inntil det kommer tilstrekkelig nedbør.

Det er knusktørt i terrenget i store deler av Sør-Norge og kun en liten gnist kan starte en stor brann.

– Det vi vet, er at det er ekstremt tørt, og at én gnist eller glo kan bli til en stor brann på et blunk. Ikke bruk åpen ild i skog og mark, sa brannmester Erik Nygaard i Vestfold interkommunale brannvesen fredag kveld.

Da hadde han nettopp deltatt i slukkingen av en brann like ved en hytte på Tjøme. Det har den siste uken vært flere krevende skogbranner på Østlandet. 

Denne helgen har Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap forsterket skogbrannberedskapen med et ekstra helikopter som kan frakte vann. Det har base på Sola, og direktoratet opplyser at da er ett skogbrannhelikopter i beredskap på Torp, to på Kjeller, ett på Kjevik og altså ett på Sola. (©NTB)

Russisk guvernør hevder Ukraina bombet markedsområde i Sjebekino

Det melder Reuters, som skriver at det ikke er rapportert om omkomne.

Sjebekino er en by i Belgorod-regionen sør i Russland, ikke langt langt fra grensen til Ukraina.

Guvernør i regionen, Vyacheslav Gladko, hevder Ukraina står bak og at det brenner i området etter angrepet.

12:31

VG: Hormonbehandling av barn kan bli strammet inn 

Helsetopper skal nå vurdere om hormonbehandling av transpersoner under 18 år skal defineres som utprøvende behandling. Om det skjer, vil det bli strengere krav til å gi denne typen behandling til barn.

Det skriver VG

All behandling vil da bli flyttet til spesialisthelsetjenesten, skriver avisen. Private aktører og kommunale tjenester, som Helsestasjon for kjønn og seksualitet (HKS), vil i så fall ikke kunne tilby behandling med pubertetsblokkere og hormoner til barn og unge under 18 år.

Helsedirektør Bjørn Guldvog i Helsedirektoratet sier til VG at det kan komme nasjonale endringer, som kan føre til strengere krav til å gi hormonbehandling til barn. 

– Det har det vært en stor økning, og det gjør at fagmiljøet, slik jeg forstår det, er usikker på om praksisen som har vært etablert gjennom flere år fremdeles bør være den samme, sier Guldvog.

BT: Mann varetektsfengslet etter gjentatt blotting i Bergen sentrum

En mann i 60-årene er varetektsfengslet i fire uker etter gjentatte episoder med blotting, tyveri og skadeverk i sentrum av Bergen.

Hendelsene skal ha skjedd i løpet av en kort tidsperiode, skriver Bergens Tidende.

Politiet vurderer faren for gjentakelse som stor. Saken blir nå etterforsket, før det eventuelt blir tatt ut tiltale.

Julie Strømsvåg er gravid

Foto: Daniel Sannum Lauten, TV 2

Mangeårig TV 2-profil Julie Strømsvåg (42) venter barn nummer to.

Strømsvåg annonserer nyheten i et innlegg på Instagram.

«Hun skal hete Bekkestua, Tororulle eller Bæsj Håkon Rognhaug ifølge Sam (3) som blir storebror i løpet av året», skriver hun spøkefullt under et bilde av seg selv med hånden på magen.

Fra høsten 2022 har Strømsvåg jobbet i NRK Sporten. Hun jobbet i TV 2 som sportsanker fra 2008 frem til hun signerte for Viaplay i 2021.

Tips TV 2

Har du tips, bilder eller video om saken?