Det har vært en gasslekkasje Statfjord A-plattformen i Nordsjøen. Som et føre var-tiltak flyttes en del av personellet til naboplattformer og til land.
– Det er relativt udramatisk. Mannskapet er ikke mønstret i livbåter, men samlet innendørs, sier pressekontakt Ellen Maria Skjelsbæk i Equinor til TV 2 torsdag kveld.
Meldingen om lekkasjen kom inn til Equinor klokken 19. Skjelsbæk forteller at det dreier seg om en hydrogensulfitt-lekkasje, som ikke er av den eksplosive sorten.
– Nå pågår det undersøkelser for å lokalisere akkurat hvor lekkasjen har oppstått, så må den selvsagt utbedres. Det er for tidlig å si noe om når produksjonen kan gjenopptas, forteller hun.
Mangeårig TV 2-profil Julie Strømsvåg (42) venter barn.
Strømsvåg annonserer nyheten i et innlegg på Instagram.
«Hun skal hete Bekkestua, Tororulle eller Bæsj Håkon Rognhaug ifølge Sam (3) som blir storebror iløpet av året», skriver hun spøkefullt under et bilde av seg selv med hånden på magen.
Fra høsten 2022 har Strømsvåg jobbet i NRK Sporten. Hun jobbet i TV 2 som sportsanker fra 2008 frem til hun signerte for Viaplay i 2021.
Tianmen-markeringer i Hongkong: Kjent demokratiforkjemper pågrepet
FØRES VEKK: En person blir pågrepet av politiet i Vauseway Bay i Hongkong. Bildet er fra lørdag. Lignende scener utspiller seg også søndag.Foto: AP Photo / Louise Delmotte
Hongkong var lenge det siste stedet i Kina hvor det var tillatt å markere årsdagen for massakren på Den himmelske fredsplass i Beijing 4. juni 1989.
– Ikke glem 4. juni! Hongkongere, ikke vær redd, ropte kunstneren Sanmu Chan under årets markeringer. Han ble pågrepet, melder Reuters..
De siste årene har strengere lovgivning gjort dette ulovlig. Søndag er åtte personer pågrepet i markeringer i Hongkong.
Blant dem er den kjente aktivisten og demokratiforkjemperen Alexandra Wong. Hun har blitt fengslet flere ganger.
I videoer fra stedet blir Wong ført fekk av politifolk, mens hun holder en blomsterbukett over hodet. Hun har fått kallenavnet «Bestemor Wong».
PÅGREPET: Alexandra Wong under en markering i 2020. Da krevde hun at løslatelse av 12 hongkongere som ble pågrepet på havet og fengslet.Foto: Kin Cheung / AP Photo
I 2019 forsvant hun plutselig, og dukket ikke opp igjen før 18 måneder senere. Da fortalte hun på en pressekonferanse om hvordan hun hadde blitt holdt fanget på det kinesiske fastlandet.
De pågrepne er siktet for «oppviglerske intensjoner», og for å ha «vist frem gjenstander med oppviglerske ord, å ha ropt og gjort ulovlige handlinger».
Prinsesse fyller hundre: Keiseren var «Gud» da hun giftet seg inn i familien
BURSDAGSBARN: Yuriko, prinsesse Mikasa feirer bursdag med tresifret alder. Her åpner hun en biografi om hennes mann.Foto: Imperial Household Agency/Handout via REUTERS
Yuriko, prinsesse av Mikasa, fyller 100 år. Hun er den japanske kongefamiliens eldste.
– Jeg har klart å nå milepælen det er å bli 100 år gammel. Jeg vil fortsette å bruke dagene mine på å be for folket lykke, sier 100-åringen ifølge nyhetsbyrået Jiji.
Prinsessen er fremdeles forholdsvis sprek, og gjør 15 minutter med gymnastikk hver morgen. Når det er godt vær soler hun seg ute, og ruller rundt Akasaka-eiendommen i Tokyo i rullestol.
– Hun er en av de siste som ble inngiftet i den japanske kongefamilien, sier historiker og TV 2s kongehusekspert Ole Jørgen Schulsrud-Hansen.
Etter krigen har japanske kongelige stått fritt til å velge selv hvem de vil gifte seg med.
Bryllupet sto i 1941, to måneder før angrepet på Pearl Harbor.
VINKER: Prinsesse Yuriko og hennes ektemann Takahito, prins Mikasa i 2016. Han var den første japanske kongelige som rakk å bli 100, og døde senere samme år. Foto: AFP PHOTO / KAZUHIRO NOGI
Japan var da allerede i krig med Kina, som de invaderte og okkuperte fra 1937.
Etter krigen skrev amerikanerne en ny grunnlov for Japan, og endret rollen til det amerikanske kongehuset fullstendig.
– Hun har vært med på hele omleggingen av hele det japanske kongehuset. Keiseren gikk fra å være en gud til å være en du kunne håndhilse på, sier Schulsrud-Hansen.
Prinsessen var svigerinne til keiser Hirohito, som ledet Japan inn i krig, men som beholdt tronen også etter – i en ny konstitusjonell rolle, ikke ulik den det norske kongehuset har.
Før dette kunne man ikke en gang tråkke på keiserens skygge.
– Endringen skjedde på tre måneder, fra kapitulasjonen til grunnloven var skrevet, sier kongehuseksperten.
PORTRETT: Prinsesse Yuriko i et offisielt fotografi gitt ut av den japanske keiserfamilien 22. mai i år.Foto: Handout / Imperial Household Agency / AFP
Det japanske monarkiet er verdens eldste. Ifølge tradisjonen har den samme familien sittet på tronen i 2500 år – og nedstammer ifølge shintoteksten Kojiku fra solgudinnen Amaterasu.
– Det japanske monarkiet er mye eldre enn det norske, men ikke helt så gammel som tradisjonen sier. Man kan se på kalendre at det trolig er snakk om rundt 1600 år gammelt, sier historiker Schulsrud-Hansen.
Lørdag ble tre israelske soldater og en egyptisk sikkerhetsvakt drept ved grensa til Egypt.
Søndag kommer Israels statsminister Benjamin Netanyahu med en uttalelse.
– Israel har videresendt en klar beskjed til de egyptiske myndighetene. Vi forventer at etterforskningen vil være grundig. Vi vil revidere prosedyrer og metoder for operasjoner for å redusere smuglingen, og for å forhindre tragiske terrorist-angrep som dett fra å skje igjen, sier han, ifølge Reuters.
Hendelsen skjedde få timer etter at IDF kvelden før konfiskerte store mengder narkotika på grensen.
India: Har funnet årsaken til tog-ulykken der minst 278 personer omkom
Foto: Reuters
Fredag sporet et passasjertog av øst i India. Minst 275 personer er døde og nesten 900 er skadd. Dødstallet var først 288, men dette har blitt nedjustert etter at det viste seg å være feil i opptellingen, melder Reuters.
Søndag melder nyhetsbyrået AP at årsaken til den tragiske ulykken er identifisert. En signalfeil skal være årsaken.
– Ulykken ble forårsaket av en feil i signalsystemet som gjorde at toget skiftet spor, sier Indias jernbane-minister, Ashwini Vaishnaw, ifølge AP.
Togulykken er en av de verste i India noensinne. Det er ventet at dødstallet kommer til å stige.
– Personene som har ansvaret for ulykken er også funnet, sier Vaishnaw til nyhetsbyrået ANI.
Alvorlig voldshendelse i Kristiansand: – Ingen konkret mistenkt
Politiet i Agder melder søndag morgen at de etterforsker det de omtaler som en «alvorlig voldshendelse».
– Vi har per nå ingen konkret mistenkt i saken. Nå fortsetter med avhør av vitner, som eventuelt kan ha opplysninger, sier jourhavende jurist Sondre Halvorsen i politiet til TV 2.
Voldshendelsen fant sted på en privat adresse klokken 04.00 natt til søndag. Politiet fikk melding om en skadet person.
Personen er nå til behandling ved Sørlandet sykehus i Kristiansand. Vedkommende er ikke livstruende skadet, og var bevisst da nødetatene kom til stedet.
Skadeomfanget var likevel så alvorlig at personen ble tatt med til sykehus i ambulanse.
– Har dere mistanke om bruk av våpen under hendelsen?
– Av hensyn til etterforskningen, ønsker vi ikke å kommentere det nå. Heller ikke hva slags skader det er snakk om, sier jurist Halvorsen.
I tillegg til den skadde, var det også andre personer på adressen da politiet kom til stedet. Søndag fortsetter etterforskningen blant annet med avhør.
På TV 2s nettsider bruker vi og våre partnere informasjonskapsler (cookies) for personlig tilpasning av annonser og måling. Du kan lese mer om dette i vår personvernpolicy og vår informasjonsside om informasjonskapsler.