Siste nytt

TV 2 Play
Min konto
25. mai 19:55
En gruppe studenter ved NHH i Bergen får tilbud om å ta eksamen på nytt etter eksamenskaos oppsto tidligere i mai. Foto: Annika Byrde / NTB

NHH-studenter i Bergen fikk feil versjon av eksamen

Norsk Handelshøyskole (NHH) i Bergen tilbyr studenter å ta eksamen i et emne på nytt, etter at feil eksamensoppgave ble gitt.


– Vi har allerede satt opp et møte for å sikre bedre kommunikasjon mellom det aktuelle instituttet og seksjon for eksamen, og for å få full klarhet i hva som gikk galt og hvorfor, skriver prorektor for utdanning Stig Tenold i en epost til Khrono.

Da studentene skulle laste ned eksamenen fra den digitale plattformen høyskolen bruker, Wiseflow, hadde en uriktig versjon blitt lagt inn. Ikke før det gjensto 45 minutter til leveringsfrist, skal de ha fått beskjed om at de måtte laste inn siden på nytt for å få tilgang til den korrekte versjonen. Flere studenter hadde besvart feil spørsmål, og rakk ikke å endre besvarelsen innen fristen.

Tenold sier en ny versjon ble utarbeidet og lastet opp mellom klokken 9.00 og 9.01 da eksamen startet, da eksamenen allerede hadde startet.

– Dessverre var det en misforståelse mellom medarbeidere om hvem som skulle sende ut informasjonen. Da vi ble klar over det, ble det sendt ut en melding, skriver Tenold.

NHH tilbyr de aktuelle kandidatene å ta eksamen på nytt 17. august.

(NTB)

7 minutter siden

Skogbrann ved eldresenter på Mortensrud: Kan være spredningsfare

Politiet i Oslo melder søndag formiddag at de har fått melding om skogbrann ved Kantarellen eldresenter på Mortensrud, øst i Oslo.

– Vi vet ikke omfanget, men det kan være snakk om spredningsfare, skriver politiet på Twitter.

Nødetatene er på vei. 

Det er stor skogbrannfare i store deler av landet. Meteorologisk institutt har søndag det oransje farevarselet til å også gjelde for sørlige deler av Rogaland.

9 minutter siden

Pro-ukrainske russiske soldater hevder de har tatt to russere til fange – vil ha møte med guvernør

Innbyggere i Khartoum undersøker boligen sin etter at den ble ødelagt i et angrep. Foto: AP / NTB

Kraftig opptrapping i kampene i Khartoum

Foto: AP / NTB

Innbyggere i Khartoum sier det pågår en kraftig opptrapping i kampene i flere områder av den sudanske hovedstaden etter at våpenhvileavtalen utløp.

Øyenvitner sier også at et militært fly har styrtet i Omdurman, en by som ligger rett ved siden av Khartoum.

Regjeringshæren, som bruker jagerfly til å hindre RSF-militsen i å overta hovedstaden, har foreløpig ikke kommentert opplysningene.

Konflikten brøt ut 15. april og har ført til en storstilt humanitær krise for sivilbefolkningen. Mange av dem var fra før av avhengige av nødhjelp. Nå har krigen ført til at nødhjelpen ikke kommer inn.

Våpenhvilen trådte i kraft 22. mai og utløp lørdag kveld.

Saudi-Arabia og USA, som meglet fram avtalen, er fortsatt i daglig kontakt med representanter for de stridende partene i Jeddah, men forhandlingene om en forlenget våpenhvile ble innstilt i forrige uke.

Ifølge en uttalelse fra de to landene dreier diskusjonene seg nå om å få inn nødhjelp, samt om hva partene må gjøre for at forhandlingene skal kunne gjenopptas.

USA har tidligere signalisert at samtalene kan gjenopptas når de er sikre på at partene mener alvor.

(©NTB)

Oversiktsbilde over Polarsirkelen i forbindelse med sykkelrittet Arctic Race of Norway. SJ Norge ønsker nå at togene på Nordlandsbanen skal få stoppested her. Bane Nor applauderer initiativet. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB

Bane Nor ser på mulighetene for togstopp ved Polarsirkelen

SJ Norge har tatt initiativ til å få til et togstopp for Nordlandsbanen ved Polarsirkelsenteret. Bane Nor sier de ser på mulighetene for å få det til.


Dersom SJ Norge får det som de vil, kan du fra 2025 gå av toget på Polarsirkelen, skriver Rana Blad, som siterer Tog24.

– Vi ser nå på mulighetene for et slikt togstopp ved Polarsirkelen. Dette er en type initiativ vi i Bane Nor setter stor pris på, og vil berømme SJ for den jobben de gjør sammen med andre togselskaper med å fornye synet på norsk togdrift, sier Henning Scheel, konserndirektør for kunde og marked i Bane Nor.

Alle Nordlandsbanens tog krysser hver dag Polarsirkelen, noe som er en spektakulær opplevelse for turister fra både inn- og utland.

– Polarsirkelsenteret, med over 160.000 besøkende i året, ligger her og har åpent fra 1. mai til midten av oktober. I dag må alle besøkende kjøre bil eller buss for å besøke senteret. Mange av disse kunne reist klimavennlig med tog om det var holdeplass for togstopp her, sier Rikke Lind, direktør i SJ Norge.

(©NTB)

Kina: 14 døde i jordskred

14 personer er døde og fire er savnet etter et jordskred i Kinas sørvestlige provins Sichuan. Skredet gikk søndag morgen i nærheten av byen Leshan, melder Reuters.

Byen ble rammet av store nedbørsmengder to dager før jordskredet.

12:52
SKOGBRANN: Det er stor skogbrannfare flere steder i Sør-Norge. Meteorologisk institutt har sendt ut farevarsel på oransje nivå for deler av Østlandet, Agder og sørlige del av Rogaland. Bildet er fra en tidligere skogbrann sør for Halden. 

Oransje farevarsel om skogbrannfare i Sør-Norge

Meteorologisk institutt har sendt ut farevarsel om skogbrannfare på oransje nivå for deler av Østlandet, Agder og sørlige del av Rogaland.

Vær svært forsiktig med åpen ild. Vegetasjon kan svært lett antennes og veldig store områder kan bli berørt, skriver varslingstjenesten Varsom på sine nettsider

De skriver at det er stor skogbrannfare inntil det kommer tilstrekkelig nedbør.

Det er knusktørt i terrenget i store deler av Sør-Norge og kun en liten gnist kan starte en stor brann.

– Det vi vet, er at det er ekstremt tørt, og at én gnist eller glo kan bli til en stor brann på et blunk. Ikke bruk åpen ild i skog og mark, sa brannmester Erik Nygaard i Vestfold interkommunale brannvesen fredag kveld.

Da hadde han nettopp deltatt i slukkingen av en brann like ved en hytte på Tjøme. Det har den siste uken vært flere krevende skogbranner på Østlandet. 

Denne helgen har Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap forsterket skogbrannberedskapen med et ekstra helikopter som kan frakte vann. Det har base på Sola, og direktoratet opplyser at da er ett skogbrannhelikopter i beredskap på Torp, to på Kjeller, ett på Kjevik og altså ett på Sola. (©NTB)

Russisk guvernør hevder Ukraina bombet markedsområde i Sjebekino

Det melder Reuters, som skriver at det ikke er rapportert om omkomne.

Sjebekino er en by i Belgorod-regionen sør i Russland, ikke langt langt fra grensen til Ukraina.

Guvernør i regionen, Vyacheslav Gladko, hevder Ukraina står bak og at det brenner i området etter angrepet.

Oppdateres.

12:31

VG: Hormonbehandling av barn kan bli strammet inn 

Helsetopper skal nå vurdere om hormonbehandling av transpersoner under 18 år skal defineres som utprøvende behandling. Om det skjer, vil det bli strengere krav til å gi denne typen behandling til barn.

Det skriver VG

All behandling vil da bli flyttet til spesialisthelsetjenesten, skriver avisen. Private aktører og kommunale tjenester, som Helsestasjon for kjønn og seksualitet (HKS), vil i så fall ikke kunne tilby behandling med pubertetsblokkere og hormoner til barn og unge under 18 år.

Helsedirektør Bjørn Guldvog i Helsedirektoratet sier til VG at det kan komme nasjonale endringer, som kan føre til strengere krav til å gi hormonbehandling til barn. 

– Det har det vært en stor økning, og det gjør at fagmiljøet, slik jeg forstår det, er usikker på om praksisen som har vært etablert gjennom flere år fremdeles bør være den samme, sier Guldvog.

BT: Mann varetektsfengslet etter gjentatt blotting i Bergen sentrum

En mann i 60-årene er varetektsfengslet i fire uker etter gjentatte episoder med blotting, tyveri og skadeverk i sentrum av Bergen.

Hendelsene skal ha skjedd i løpet av en kort tidsperiode, skriver Bergens Tidende.

Politiet vurderer faren for gjentakelse som stor. Saken blir nå etterforsket, før det eventuelt blir tatt ut tiltale.

Julie Strømsvåg er gravid

Foto: Daniel Sannum Lauten, TV 2

Mangeårig TV 2-profil Julie Strømsvåg (42) venter barn nummer to.

Strømsvåg annonserer nyheten i et innlegg på Instagram.

«Hun skal hete Bekkestua, Tororulle eller Bæsj Håkon Rognhaug ifølge Sam (3) som blir storebror i løpet av året», skriver hun spøkefullt under et bilde av seg selv med hånden på magen.

Fra høsten 2022 har Strømsvåg jobbet i NRK Sporten. Hun jobbet i TV 2 som sportsanker fra 2008 frem til hun signerte for Viaplay i 2021.

Tips TV 2

Har du tips, bilder eller video om saken?