TV 2 Play
Min konto

Siste nytt

12. mai 2023 16:08
INNLAGT: Kong Harald er for tiden innlagt på Rikshospitalet.

Forlenget sykmelding for kong Harald

Foto: Frode Sunde / TV 2

Kong Harald (86) har vært innlagt på Rikshospitalet siden 8. mai. Han blir værende der i noen dager til, opplyser Kongehuset i en pressemelding.

Kongen har pådratt seg en infeksjon. Han er i bedring, opplyser Slottet.

Sykmeldingen er nå forlenget til 16. mai.

TV 2s kongehusekspert, historikeren Ole-Jørgen Schulsrud-Hansen, omtalte tidligere denne uka innleggelsen som udramatisk.

– Det som er annerledes når kongen legges inn, i forhold til befolkningen ellers, er jo rett og slett at legen på Rikshospitalet er kongens fastlege, poengterer Schulsrud-Hansen.

Onsdag denne uken kommenterte kronprins Haakon helsetilstanden til kong Harald, i forbindelse med at han og kronprinsesse Mette-Marit var i Asker i forbindelse med gatelagets 10-årsdag.

– Det går heldigvis etter forholdene bra. Han er i bedring og kommer nok til å være på sykehuset noen dager til. Vi er glad for at han er i bedring, sa kronprinsen onsdag.

Kronprinsen visste ikke da om kongen vil være frisk nok til å hilse på folket på nasjonaldagen 17. mai.

– Han må ta seg den tiden det tar for å bli frisk. Så det er førsteprioritet.

De siste årene har kongen blitt innlagt og sykemeldt en rekke ganger. Han var også på Rikshospitalet i desember i fjor, på grunn av en infeksjon. Noen uker tidligere var han inne for en utredning av feber.

NTB
8 minutter siden
NTB
07:03
NTB
07:02
NTB
05:47
04:27
04:02
03:23

Tips TV 2

Har du tips, bilder eller video om saken?