Siste nytt

TV 2 Play
Min konto
12. mai 10:04
Politietterforsker Erik Sejrup sammen med statsadvokat Eirik Stolt-Nielsen i Hordaland tingrett

Mann dømt for nettovergrep mot over 40 gutter

Foto: Elias Engevik / TV 2

«Operasjon Krypt»: Hordaland tingrett har dømt en 46 år gammel bergenser til fengsel i 13,5 år, for grove voldtekter og overgrep mot over 40 gutter.

Han må også betale oppreisningserstatning på totalt over fem millioner kroner, i størrelsesorden 125.000 - 275.000 kroner.

I årevis utga mannen seg for å være en ung jente i videochatter med gutter på nettet. Ved hjelp av programvare spilte mannen av videosnutter av den unge jenten som blant annet kledde av seg og hadde seksuell omgang med seg selv. Slik lurte han unge gutter helt ned i 9-årsalderen til å gjøre det samme.

Han tok opptak av guttene og lastet filene opp i ulike overgrepsforum på det mørke nettet, der flere andre pedofile omtalte bergenseren som en «legende».

Under etterforskningen mistenkte politiet at det kunne være opp mot 1000 offer i saken, basert på mannens høye aktivitet på det mørke nettet over mange år. Mange av beslagene hos 46-åringen var derimot kryptert og politietterforskerne fikk derfor ikke tilgang til alt bevismaterialet.

Saken er en av de største nettovergrepssakene bergenspolitiet har etterforsket. Mannen erkjente straffskyld for alle forholdene under rettssaken i april. Statsadvokat Eirik Stolt-Nielsen ba om 13,5 års fengsel som straff for 46-åringen under sin avslutningsprosedyre.

– Han er «Barnefangeren» på internett. Det systematiske arbeidet for å produsere og markedsføre overgrepsfilmene, og bistå å lage fora for slikt materiale, står i en særstilling i denne saken. Ofrene må tenke på at filmene av dem alltid kan dukke opp igjen på nettet. Det er vanvittig krenkende, sa Stolt-Nielsen.

21:58
NTB  & Ane Hem
21:01
20:49
NTB  & Ane Hem
19:59
NTB  & Ane Hem
19:20
18:29
NTB  & Teba Algabiri
18:22
NTB , Ane  & Bendik

Tips TV 2

Har du tips, bilder eller video om saken?