Siste nytt

TV 2 Play
Min konto
2. mai 08:23

Helga Pedersen: Ikke grunnlag for tillitsfullt samarbeid med «sentrale miljøer»

Foto: Sveinung Kyte / TV 2

Ordfører i Tana, Helga Pedersen, mener samarbeidet med «sentrale miljøer» i Arbeiderpartiet ville gjort det vanskelig å være partisekretær.

Dette er grunnen til at hun trakk kandidaturet sitt som partisekretær i Ap, understreket hun på Politisk kvarter på NRK tirsdag morgen.

Hun ville ikke utdype hvem hun siktet til med «sentrale miljøer».

– Jeg ønsker ikke være mer presis på det. Det er en helhetsvurdering som ligger til grunn.

Søndag ble det kjent at Pedersen hadde bestemt seg for å ikke stille som kandidat til å bli partisekretær i Arbeiderpartiet. 

TV 2 fikk senere vite at beslutningen ble tatt etter en samtale med partileder Jonas Gahr Støre. Noe hun bekrefter overfor TV 2 søndag.

Hun sier hun har opplevd massiv pågang og fått meldinger fra Ap-folk over hele landet. Hun vurderte at hun hadde mulighet til å vinne en kampvotering mot Kjersti Stenseng.

– Men det kommer en hverdag etter landsmøtet også da partisekretæren er nødt til å samarbeide med alle deler av partiet. Det grunnlaget var ikke til stede, sa hun.

Hun avviste kontant at det er en mulighet for at hun ombestemmer seg.

– Det toget har gått. Jeg kommer ikke til å stille som kandidat.

Pedersen ville heller ikke kommentere utspillene som har kommet fra flere Ap-veteraner som har kritisert Støres telefonsamtale til Pedersen.

(TV 2 / NTB)

15 minutter siden

Bil kjørte ut og rullet rundt i Sunnfjord

Vest politidistrikt melder at en bil har kjørt utfor fra E39 i Sunnfjord og rullet rundt.

«Føreren er alene i bilen, våken og bevisst», skriver politiet på X.

Nødetatene er på vei til stedet.

Bilist med «veldig høy promille» traff midtrabatten

En bil kjørte i en midtrabatt på Lillestrøm lørdag ettermiddag.

Bilføreren manglet førerkort, men hadde promille.

«Det viste seg at den mannlige sjåføren i 30-årene hadde veldig høy promille», skriver Øst politidistrikt på X.

– Vi snakker over 2,0 i promille, sier operasjonsleder Ronny Samuelsen til TV 2.

Både midtrabatten og bilen fikk skader, men mannen slapp unna med skrekken.

Bil kjørte ut i Agder

Luftambulansen har kommet frem til et ulykkessted ved Fylkesvei 42 i Agder, etter at en bil med tre personer kjørte ut ved Lislevann.

To voksne og ett barn blir fraktet med luftambulansen til sykehus i Arendal. Barnet og en av de voksne fremstår som uskadd, mens den andre voksne vil få behandling på sykehuset når de lander der.

Vedkommende skal ikke være alvorlig skadet.

Det er redusert fremkommelighet på stedet mens nødetatene jobber der.

Blotter pågrepet i Haugesund

Politiet har kontroll på en mann som blottet seg foran noen unge jenter, melder Sør-vest politidistrikt på X.

Det blir opprettet sak.

LANGTUR: Barna kjørte nesten helt til neste delstat før de ble stanset.

Søsken (10 og 11 år) stakk av i bil – kjørte 32 mil

Foto: Datawrapper

Politibetjenter fra Alachua County så noe uvanlig på motorveien nær Gainseville nord i FLorida torsdag: En bil med en tiåring bak rattet og søsteren på elleve som eneste passasjer.

Søskenparet hadde da kjørt 320 kilometer i sin mors bil, fra North Port helt sørvest i Florida.

Moren hadde fire timer tidligere meldt barna savnet og bilen stjålet.

Politiet stanset bilen og trakk våpen, før de beordret de to i bilen til å komme ut.

– Til sin overraskelse så de en ti år gammel bilfører komme ut sammen med sin elleve år gamle søster, sier politiet i en uttalelse, ifølge ABC News.

Barna fortalte politiet at jenta hadde blitt sint på moren sin fordi hun tok fra henne en elektronisk enhet på grunn av dårlig oppførsel. Gutten ville derfor kjøre henne til California.

Politiet opplyser at de etter en samtale med begge barna, kom fram til at det ikke er noen tegn til at moren eller andre i hjemmet deres har mishandlet dem.

Etter at det ble klart at moren ikke ville anmelde barna sine, ble de løslatt.

ÅTTE KANDIDATER: I den første TV-debatten var det åtte kandidater som stilte. Donald Trump sto over. Fra venstre: Asa Hutchinson, Chris Christie, Mike Pence, Ron DeSantis, Vivek Ramaswamy, Nikki Haley, Tim Scott og Doug Burgum.

Republikanernes tredje debatt legges til Miami

Republikanerne er i gang med sin nominasjonskamp i forkant av neste års presidentvalg i USA. Den første TV-debatten mellom kandidatene er allerede unnagjort, mens den andre går av stabelen 27. september.

Den tredje skal holdes i Miami 8. november, melder The Assciated Press.

Der vil kandidatene måtte innfri strengere krav til deltagelse. For å få en plass i debatten, må de kunne vise til minst fire prosent oppslutning i flere meningsmålinger, samt 70.000 unike pengedonorer.

Ifølge Real Clear Politics' oversikt over meningsmålinger, er det bare fem kandidater som per dags dato har et snitt på over fire prosent.

Trump, som ikke deltok i den første debatten og også står over den andre, leder med en gigantisk margin. Han har et snitt på 57,7 prosent på de siste målingene, til tross for at han er tiltalt for en rekke alvorlige lovbrudd.

Ron DeSantis er nummer to med 12,8 prosent, mens Vivek Ramaswamy har et snitt på 7,9 prosent, Nikki Haley på 4,8 og Mike Pence på 4,1.

Hvor mange som stiller i debatten i Simi Valley 27. september, er foreløpig uvisst.

Tidligere denne uken stormet over 10.000 soldater og politi Tocorón-fengselet for å gjenvinne kontrollen. Fengslet har i lang tid vært styrt av kriminelle gjenger. Foto: Ariana Cubillos / AP / NTB

Gjengleder i Venezuela rømte fra fengsel før det ble stormet

Tocorón-fengselet i Venezuela har lenge vært styrt av Tren de Aragua-gjengen. Denne uken fikk myndighetene igjen kontroll over fengselet, men gjenglederen kom seg unna. 

Tren de Aragua er en av de mektigste og mest beryktede gjengene i Venezuela, og medlemmene har over tid kunnet bevege seg fritt i fengselet.

Onsdag denne uken stormet over 10.000 soldater og politi Tocorón, som er mer som et hotell med blant annet svømmebasseng og nattklubb, for å gjenvinne kontrollen.

Gjenglederen var imidlertid ikke å finne, og både Venezuelas justisdepartementet og innenriksdepartementet har frigitt navn og bilde og utlyst en belønning til alle som kan opplyse om hvor lederen befinner seg.

Fire personer er pågrepet, mistenkt for samarbeid med kriminelle i fengselet. Fengselet ble evakuert i forbindelse med stormingen, og andre dødsdømte fanger er flyttet til et annet anlegg, ifølge myndighetene. 

Ifølge den uavhengige organisasjonen OVV hadde gjengledere fått tips om hva som foregikk og forlot fengselet en uke tidligere. De antas også å ha forlatt landet.

Organisasjonen anklager nå myndigheter i landet for ikke å ha vært ærlig om stormingen og planleggingen i forkant. 

(©NTB)

Les også: Stormet fengsel – fikk sjokk av synet

Brannvesenet i Oslo ringes ned på grunn av bål 

Brannvesenet i Oslo har fått flere telefoner lørdag ettermiddag fra folk som legger merke til en kraftig røyklukt i Oslo sentrum. 

Årsaken er at det brennes kvist nede på Bleikøya i Oslofjorden, forteller vaktkommandør Robert Gudmundsen til TV 2.

– De har egentlig tillatelse til å gjøre det, men vi får så mange henvendelser at vi er nødt til å ta kontakt og be dem om å roe det ned, sier han. 

Han legger til at vindretningen kommer fra sør, noe som trolig har bidratt til at røyklukten har spredt seg såpass langt.

Som mangeårig direktør for Nobelinstituttet og sekretær for Nobelkomiteen bidro Geir Lundestad sterkt til å markere og formidle Nobels fredspris som en av verdens mest betydningsfulle og prestisjefylte anerkjennelse, sier statsminister Jonas Gahr Støre Foto: Carina Johansen / NTB

Støre: – Lundestad var en markant samfunnsdebattant

Statsminister Jonas Gahr Støre minnes tidligere direktør Geir Lundestad ved Nobelinstituttet som en engasjert historiker og markant samfunnsdebattant.

– Geir Lundestad var en engasjert historiker og en markant samfunnsdebattant. Som mangeårig direktør for Det Norske Nobelinstitutt og sekretær for Nobelkomiteen bidro han sterkt til å markere og formidle Nobels fredspris som en av verdens mest betydningsfulle og prestisjefylte anerkjennelser, skriver Støre i en epost til NTB. 

Lundestad døde fredag etter en tids sykdom. Han ble 78 år gammel.

(©NTB)

Svensk politi pågrep skilpadde på ville veier

Foto: Svensk politi

En politipatrulje fikk seg et overraskende syn da de var ute og kjørte på E4 i Södertälje utenfor Stockholm lørdag.

Plutselig lå det en skilpadde i veien.

– Patruljen svingte rundt et hjørne og da lå den en skilpadde på veien. De stoppet og tok den med seg, sier pressetalsperson Mats Eriksson i svensk politi til Aftonbladet.

Skilpadden, som er rundt 30 cm lang, kjøres til en dyrepark. Politiet tror det er snakk om en havskilpadde.

– Det ser ut til å gå kjempebra med den. Kanskje litt tørr, sier Eriksson

Politiet har foreløpig ikke pågrepet noen hare i saken. 

Tips TV 2

Har du tips, bilder eller video om saken?