Siste nytt

TV 2 Play
Min konto
24. april 17:39

Tucker Carlson slutter i Fox News

Foto: Richard Drew / AP /NTB

Tucker Carlson og Fox News går hver til sitt, skriver TV-selskapet i en pressemelding. Carlsons siste program gikk fredag sist uke. 

– Vi takker ham for innsatsen for kanalen som vert og bidragsyter, skriver Fox News.

Tucker Carlson (53) begynte i Fox i 2009, og har siden 2016 ledet TV-programmet «Tucker Carlson Tonight», et av de mest populære programmene på amerikansk TV.

Nyheten kommer under en uke etter at Fox News ble enige med Dominion Voting Systems om å betale dem 787,5 millioner dollar for feilaktige beskyldninger om valgfusk.

Det var forventet at Carlson skulle vitne i rettsaken mellom Dominion og Fox News. Dominion har ment at enkelte av uttalelsene på Carlsons program var ærekrenkende. 

De mener tekstmeldinger som ble sendt mellom Carlson og kollegene har bevist at de kjente til at påstandene var usanne. 

Flere av meldingene er blitt kjent gjennom amerikanske aviser.

Carlson, som offentlig har vært en kjent Trump-støttespiller, skrev 4. januar 2021, to dager før stormingen av kongressen, at han knapt kunne vente på at de kunne «ignorere Trump de fleste kvelder».

«Jeg hater ham intenst. Det han er god til, er å ødelegge ting. Han er den ubestridte verdensmesteren i det. Han kan lett ødelegge oss hvis vi spiller dette feil», skrev han.

Fox skriver at de kommende sendingene av Fox News Tonight vil bli ledet av vikarer fram til en ny, fast programleder blir kunngjort.

Tips TV 2

Har du tips, bilder eller video om saken?