Siste nytt

TV 2 Play
Min konto
24. april 09:17

Støre om EU-samarbeid: – En historisk dag

Mandag er statsminister Jonas Gahr Støre i Brussel, hvor han signerer en industri-samarbeidsavtale mellom Norge og EU. Avtalen etablerer en grønn industri-allianse melom Norge og EU, og skal styrke det norske samarbeidet med Unionen. 

– Det er en historisk dag, for vi inngår nå en samarbeidsabtale med EU på hele feltet som handler omden grønne omstillingen. Vi skal nå klimamålene sammen med EU, dette er litt om hvordan vi skal gjøre det, sier Støre til TV 2 kort tid før avtalen signeres. 

Støre sier avtalen vil gi gode muligheter for norsk næringsliv, så vel som teknologiutveksling mellom Norge og EU. Avtalen er ikke juridisk bindende, og inneholder heller ingen økonomiske forpliktelser.  

– Dette er en viljeserklæring. EU har inngått én sånn avtale tidligere, med Japan. Nå gjør de det med Norge. Det er diplomati egentlig, hvordan man bringer sammen land som skal nå klimamål sammen, for å vise hvordan det skal skje. Men det er helt avhengig av at vi følger opp, og at EU følger opp, avslutter Støre. 

Støre vil holde pressekonferanse sammen med EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen om signeringen av avtalen klokken 11. 

Tips TV 2

Har du tips, bilder eller video om saken?