Siste nytt

TV 2 Play
Min konto
12. april 23:00
POPULÆRE: Hermine, Harry og Ronny har millioner av fans. Nå blir de gjenskapt i TV-serie med nye skuespillere.

Bekreftet: Harry Potter blir TV-serie

Warner Bros Discovery annonserte onsdag at bøkene om trollmannsgutten Harry Potter blir gjort til en splitter ny TV-serie.

Nyheten kom samtidig som selskapet avslørte planene om sin nye strømmetjeneste, «Max», med kombinert innhold fra de nåværende tjenestene HBO Max og Discovery.

Hver sesong av den nye Harry Potter-serien vil basere seg på én av de originale bøkene og strekke seg over en tiårsperiode. Forfatter J.K. Rowling skal selv være med som en av produsentene av serien.

Fra før er det Warner Bros som står bak de åtte svært suksessfulle filmene basert på Rowlings bøker.

Ryktene om en ny Harry Potter-serie har svirret en god stund. Ifølge Bloomberg som nylig skrev om ryktene, håper HBO-eier Warner Bros at serien blir et flaggskip i selskapets nye strømmestrategi.

Denne strategien er ifølge Bloomberg å produsere nye filmer og serier basert på historier og karakterer som seerne allerede kjenner. Den nye strømmetjenesten «Max» lanseres først i USA i år, før den etter planen vil lanseres i Europa på sikt.

Warner Bros kunngjorde også onsdag at de vil lage en ny «Game of Thrones»-basert serie i samarbeid med forfatter George R.R. Martin.

Ifølge nyhetsbyrået Reuters tar denne serien plass 100 år før hendelsene i «Game Of Thrones».

05:47

Oslo: Person med kuttskader etter voldshendelse 

Politiet er fredag morgen på en adresse i Oslo som følge av en voldsepisode. Én person har blitt påført kuttskader i et lår og er sendt til sykehus. 

Den skadde er bevisst. Vedkommende er ikke kritisk skadd. 

Politiet har att kontroll på en person de har utpekt som mistenkt i hendelsen. 

– Vi har kontroll på en person vi mener har pårørt skadene. VI jobber med å finne ut av hvordan dette har skjedd, sier operasjonsleder ved politiet i Oslo, Rune Hekkelstrand, til TV 2.

Politiet opplyser at de involverte er menn i 30- og 40-årene. Personene har kjennskap til hverandre fra før.

Politiet ble varslet om hendelsen rundt klokken 05:30 fredag morgen.  

04:10
Løveungen ble funnet nær byen Subotica i Serbia torsdag. Foto: www.subotica.com / AP / NTB

Løve-mysterium i Serbia

Foto: AP / NTB

En underernært løveunge er funnet i veikanten i Nord-Serbia. Nå jobber politiet med å finne ut hvordan den havnet der.

Løveungen har blitt innlosjert i en dyrepark, etter at den torsdag ble funnet i utkanten av byen Subotica, nær grensa til Ungarn.

Sonja Mandic, sjefen for Palic dyrehage, forteller at løveungen, en hunn, var underernært og svekket. Den får nå intravenøs næring og behandling.

– Den kan være mellom tre og seks måneder gammel, sier Mandic.

Det var en innbygger som så løveungen på veien og ringte politiet, som tok den med til dyreparken. Den skal ha vært vennligsinnet og ikke redd for mennesker.

En video viser en politimann og innbyggere som kjæler med den. Politiet har ikke kommet med noen offisiell uttalelse om saken.

Smugling av ville og sjeldne dyr er utbredt på Balkan.

(©NTB)

01:45

Fire personer skadd i angivelig skyting ved pub i Sverige

Fire personer meldes å være skadd i en skyteepisode ved en pub i Sandviken i Norrland i Sverige. Minst to av dem er alvorlig skadd, ifølge en kilde.

Politiet opplyser at de etterforsker en alvorlig forbrytelse som skjedde på Hyttgatan. De ble varslet om hendelsen rett etter klokka 22 torsdag.

Til nyhetsbyrået TT foreller vakthavende i politiet at han ikke kan opplyse hva slags forbrytelse det dreier seg om eller om politiet leter etter noen mistenkte.

Sveriges Radio melder at det dreier seg om en skyteepisode ved en pub og at fire personer er skadd. En kilde opplyser til kanalen at minst to er alvorlig skadd.

Politiet opplyser ikke noe om skadeomfanget.

Sandviken ligger rundt 20 mil nord for Stockholm og 13 mil fra Uppsala. Begge steder har det den siste tiden vært alvorlige voldssaker som knyttes til gjengkriminalitet.

(©NTB)

00:16

Biden med milliardpakke til Ukraina

USAs president Joe Biden har kunngjort en hjelpepakke på 325 millioner dollar, drøyt 3,5 milliarder kroner, til Ukraina.

Pakken var varslet på forhånd, men Biden kom med bekreftelsen i forbindelse med et møte med Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj i Det hvite hos torsdag.

00:09

Biden: Første Abrams-stridsvogner i Ukraina neste uke

De første M1 Abrams-stridsvognene fra USA er framme i Ukraina neste uke, opplyser president Joe Biden.

Biden tok torsdag imot Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj i Det hvite hus.

Det er Zelenskyjs andre besøk i USA siden Russland gikk til angrep på nabolandet i februar i fjor.

(©NTB)

I går 23:20
TILBAKEKALLES: Santa Maria Norge kaller tilbake dette produktet og ett tii.

Santa Maria Norge kaller tilbake ostesaus og dipp

Foto: santamariaworld.com/no/

– Matsikkerhetsrisikoen er knyttet til en bakterie og er bekreftet funnet i én batch ostesaus, og vi gjennomfører derfor en tilbakekalling, opplyser Santa Maria Norge i en pressemelding.

Tilbakekallingen omfatter Cheddar Cheese Sauce 3kg med best før-datoer fra 01/06/2024 til 31/08/2024 og Dip Nacho Cheese Style 250g med best før-datoer fra 01/06/2025 til 31/08/2025.

Bakterien kan forårsake symptomer som kvalme og oppkast. Hvis det oppstår symptomer, pleier de vanligvis å avta innen 24 timer. Det er så langt ikke rapportert om noen tilfeller av matforgiftning.

Forbrukere som har kjøpt de aktuelle produktene, bes ikke bruke dem, men ta dem med tilbake til butikken og få pengene tilbake.

I går 22:10
GOD TIMING: Salget av Elkem-aksjene i fjor viste seg å skje på et bra tidspunkt for Sindre Finnes.

Finansavisen: Finnes solgte Elkem-aksjer rett før storstreik

Foto: Tuva Åserud / NTB

Erna Solbergs ektemann Sindre Finnes solgte alle sine aksjer i medlemsbedriften Elkem rett før Elkem ble tatt ut i streik i forbindelse med meglingen mellom Norsk Industri og Industri Energi i fjor, skriver Finansavisen.

Finnes jobbet som fagsjef i Norsk Industri.

Ifølge analyseverktøyet Tekinvestor solgte han aksjene sine i Elkem 12. august. Klokken 24.00 samme dag gikk meglingsfristen mellom Norsk Industri og Industri Energi ut.

Forhandlingene fortsatte på overtid i 18 timer, før det ble klart at Industri Energi ville ta ut 1422 medlemmer i streik fra og med mandag 15. august. 435 av disse var fra Elkem.

Aksjekursen til Elkem falt ti prosent på de første syv dagene av streiken, skriver Finansavisen.

Norsk Industri avkrefter at Finnes kan ha fått innsyn i forhandlingene.

– Der var det ingen andre til stede enn de som satt i partenes delegasjoner. Navnene på de som var til stede, er oppført i Riksmeglers møtebok. Sindre Finnes var ikke med her, skriver direktør Stein Lier-Hansen i Norsk Industri til avisen.

Industri Energi advarte om mulig streik 11. august. 

Finansavisen skriver at det kan være etterslep på 2-3 handelsdager fra det tidspunktet en aksjehandel utføres til de vises i aksjonærlistene, noe som betyr at Finnes kan ha solgt sine aksjer en dag eller to før meglingsfristen gikk ut.

Den republikanske lederen for Representantenes hus, Kevin McCarthy, greide ikke å få gjennom et forslag til forsvarsbudsjett. En håndfull opprørere på partiets høyrefløy lager store problemer for ham. Foto: J. Scott Applewhite / AP / NTB

Nederlag for McCarthy i Kongressen – nedstenging rykker nærmere i USA

Republikanernes leder i Representantens hus greier ikke å samle nok støtte til forslag som skal holde hjulene i gang det offentlige USA de kommende ukene.

En nedstengning av offentlig virksomhet rykker nærmere i USA. Fristen for å få et budsjett på plass løper ut 30. september.

Kevin McCarthy forsøkte torsdag å få flertall for et forslag til forsvarsbudsjett som et første skritt, noe som vanligvis pleier å være relativt uproblematisk i Washington. En prøveavstemning endte imidlertid med at forslaget ble stemt ned med 212 mot 216 stemmer, da en liten gruppe republikanske utbrytere stemte nei sammen med Demokratene.

McCarthys strategi var å gi innrømmelser til den harde høyrefløyen i partiet, men det førte ikke fram. Nyhetsbyrået AP omtaler utfallet som «et knusende nederlag som gjør en nedstengning av de offentlige tjenestene nesten sikkert».

Det er tredje gang McCarthy mislykkes i å få gjennom forsvarsbudsjettet, og flere observatører stiller nå spørsmål ved hvor lenge republikaneren kan fortsette som leder for Representantenes hus.

– Dette er et helt nytt konsept, med personer som bare ønsker å brenne alt ned til grunnen, sa McCarthy etter avstemningen. Han ga tydelig uttrykk for frustrasjon.

– Dette går ikke, sa han.

(©NTB)

Prinsesse Ingrid Alexandra deltok i løpet. Foto: Kronprinsparets fond

Her deltar Ingrid Alexandra i «Skaugum Grand Prix»

Kongehuset har torsdag kveld delt bilder fra et olabilløp som nylig ble gjennomført på Skaugum. 

«Skaugum Grand Prix» ble arrangert for å markere at læringstilbudet UngInvest AiB, som Kronprinsparets fond har samarbeidet med siden 2011, fyller 40 år.

Ungdommer fra prosjektene fondet støtter, samt fondets samarbeidspartnere, var invitert for å konkurrere i fart, kamprop og lagånd.

– Hele 20 lag stod på startstreken onsdag ettermiddag. Prinsesse Ingrid Alexandra og Prins Sverre Magnus deltok i hvert sitt heat sammen med ungdom som tar del i UngInvest-prosjektene. Kronprinsen var også delaktig i løpet og bidro med dytting av bilene da startskuddet gikk, skriver Kongehuset i en pressemelding.

Prins Sverre Magnus, prinsesse Ingrid Alexandra og kronprins Haakon i samtale med deltakere på «Skaugum Grand Prix». Foto: Kronprinsparets fond

Elden deler bilde fra luftetur med Finnes

Advokat John Christian Elden har torsdag kveld delt et bilde av seg selv, Sindre Finnes og Geir Håkonsund på Facebook.

– Ut på en spasertur og klarne tankene er ofte et godt råd alene! Tid for refleksjoner og ivaretakelse. God kveld, skriver han.

Tirsdag ble det kjent at Elden hadde bistått sin sin venn Sindre Finnes med å utforme listen over aksjehandler mens Finnes' kone Erna Solberg var statsminister. 

– Alle trenger en god venn. Også Sindre når det blåser friskt. Han trengte hjelp til å tenke og prøve å oppfylle Ernas ønske om oversikt, og fikk selvsagt det, skrev Elden i en tekstmelding til TV 2 den dagen. 

Tips TV 2

Har du tips, bilder eller video om saken?