Siste nytt

TV 2 Play
Min konto

Person erklært død etter livreddende førstehjelp

Politiet og ambulanse er på Hovseter i Oslo etter melding om en livløs person.

– Vi er akkurat fremme på stedet og har funnet en livløs person. Vi driver med livreddende førstehjelp, sier operasjonsleder Gjermund Stokkli til TV 2.

Like etter blir personen erklært død. Politiet har sperret av området og startet undersøkelser på stedet. 

Det er ikke mistanke om noe kriminelt, men Stokkli opplyser at alle muligheter undersøkes. 

Politiet opplyste om hendelsen klokken 23.32.

Flere Aker-selskaper forbyr Tiktok

Aker Solutions og flere andre Aker-selskaper forbyr ansatte å bruke Tiktok på bedriftenes digitale enheter. 

– Etter nøye vurderinger har Aker Solutions IT vedtatt å forby bruken av Tiktok, både appen på mobile enheter og webversjonen på bedriftens PC-er, skriver Aker Solutions i en epost til ansatte. 

Videre i eposten, som Framtida.no omtaler, skriver selskapet at telefoner som har Tiktok-appen installert vil miste tilgangen til bedriftens systemer til appen er fjernet.   

Pressesjef i Aker Solutions Hallvard Norum, sier at også andre Aker-selskaper er i ferd med å forby Tiktok. 

– Vi ser at mange store selskaper legger seg på samme linje rundt Tiktok-bruk. Forbudet vårt er også i tråd med det andre Aker-selskaper nå er i ferd med å gjennomføre, sier han til Framtiden.no.

(©NTB)

AVTALE: I midten av mai ble det kjent at Russland ønsker å trekke seg fra nedrustningsavtalen CFE.  

Nato fordømmer russisk utmelding

Foto: Ditlev Eidsmo / TV 2

Forsvarsalliansen Nato fordømmer fredags Russlands beslutning om å trekke seg seg fra nedrustningsavtalen CFE om konvensjonelle våpen i Europa.

– Russlands beslutning om å trekke seg fra CFE-traktaten er den siste i en rekke handlinger som systematisk undergraver den euroatlantiske sikkerheten, heter det i en uttalelse fra alliansen, ifølge Reuters. 

– Russlands avgjørelse viser også at Kreml fortsatt ignorerer våpenkontroll, sier Nato.

«CFE-avtalen er en avtale om reduksjon av de konvensjonelle styrkene i Europa. Konvensjonelle styrker er militære styrker som ikke bruker masseødeleggelsesvåpen», skriver Store Norske Leksikon

Hensikten med avtalen er å redusere slagkraften for konvensjonelle våpensystemer, som betyr stridsmidler som ikke er atomvåpen, kjemiske våpen eller biologiske våpen.

Fordømmingen fra Nato kommer etter meldingen om at Russland begynner utplasseringen av taktiske atomvåpen i nabolandet Belarus rundt 7.–8. juli. 

Scholz følger med på Rammstein-saken

Tysklands statsminister Olaf Scholz følger med på rapportene om en rekke overgrep fra vokalist Till Lindemann på festene til det tyske metalbandet Rammstein.

Det sier regjeringens talsmann Steffen Hebestreit.

Han sier statsministeren har fulgt saken de siste dagene, og at anklagene «må ryddes opp i». Hebestreit la til at debatten om hva som eventuelt må gjøres i musikkbransjen, bør holdes i musikkbransjen.

Flere kvinner har stått fram og sagt at de er blitt dopet ned og rekruttert til å delta i seksuelle aktiviteter med Lindemann på fester etter bandets konserter. Saken begynte å rulle etter at en ung irsk kvinne fortalte i sosiale medier at hun var blitt dopet ned etter en konsert i Vilnius og at Lindemann hadde lagt an på henne. Den 60 år gamle frontfiguren avviser anklagene kategorisk og har nå skaffet seg advokat.

I kjølvannet av anklagene har gruppen har avlyst festene etter konserter i München og Berlin.

(©NTB)

USA: Spionsatellitter skal ha oppdaget eksplosjon før demning-kollaps

Foto: MAXAR TECHNOLOGIES

Amerikanske myndigheter hevder spionsatellitter fra USA skal ha oppdaget en eksplosjon før demningen i Nova Kakhovka kollapset. 

Det melder den amerikanske avisen New York Times fredag ettermiddag, og siterer en høytstående anonym tjenesteperson i Joe Bidens administrasjon. 

Ifølge tjenestepersonen skal satellittene, utstyr med infrarøde sensorer, ha oppdaget et varmesignal som samsvarer med en stor eksplosjon rett før demningen brast. 

Eksperter, som den amerikanske avisen viser til, mener derfor at eksplosjonen er den mest sannsynlige grunnen til kollapsen, men de utelukker likevel ikke at det også kan ha vært strukturelle feil eller et angrep utenfra. 

– Vi er overbevist om at det var snakk om en eksplosjon. Det var ikke en liten eksplosjon, sier avdelingsleder Ben Dando, i Norges seismologiske institutt (NORSAR), som også oppdaget en eksplosjon før kollapsen. 

Det foreligger ingen klare bevis på hvem som står bak den mulige sabotasjen, men amerikansk etterretning har lenge pekt på Russland - som igjen skylder på Ukraina. 

Informasjonene er ikke bekreftet av andre uavhengige kilder. 

INNLAGT: Italias tidligere statsminister er igjen innlagt på sykehus.

Berlusconi er innlagt på sykehus

Foto: Gregorio Borgia / AP

Den tidligere italienske statsministeren Silvio Berlusvoni er innlagt på sykehuset i San Raffaele. 

Det melder det italienske nyhetsbyrået Ansa. 

Berlusconi fikk nylig behandling mot en lungeinfeksjon som er knyttet til kronisk leukemi. Han ble da på sykehus i 45 dager, hvorav nærmere to uker i intensivbehandling. Det førte til spekulasjoner om at han nærmet seg døden.

Han ble skrevet ut den 19. mai. 

Berlusconi har gått inn og ut av sykehus de siste årene. I 2016 gjennomgikk han en omfattende hjerteoperasjon, og han har også hatt prostatakreft. I september 2020 ble han innlagt etter å ha fått covid-19.

Berlusconi var Italias statsminister i årene 1994-95, 2001-06 og 2008-11. Han er fortsatt leder for det konservative partiet Forza Italia.

Tidligere justisminister Aud-Inger Aure er død. Her er hun fotografert i 1999. Foto: Lise Åserud, NTB

Tidligere justisminister Aud Inger Aure er død

Mangeårig KrF-politiker og justisminister i Bondevik I-regjeringen Aud Inger Aure er død, 80 år gammel.

Aure døde denne uken, skriver Vårt Land.

Aure ble innvalgt i Kristiansund bystyre for Kristelig Folkeparti. I 1979 og var byens ordfører fra 1995 til 1997. 

I 1997 fikk hun plass i Kjell Magne Bondeviks første regjering. Som statsråd i Justis- og politidepartementet sto hun sentralt i praktiseringen av en mer liberal asylpolitikk. 

Aure satt i regjering til 1999.

(©NTB)

KrF anmelder tidligere ansatt for millionunderslag

En KrF-ansatt på fylkesnivå er anmeldt for underslag på inntil en million kroner. Underslaget kan ifølge partiet ha pågått over en treårsperiode.

Saken ble oppdaget ved en rutinekontroll. Vi har i etterkant avdekket at et beløp opp mot en million kan ha blitt underslått gjennom en treårsperiode. Vi har anmeldt vedkommende til politiet, og det er nå opp til politiet å etterforske saken videre, sier generalsekretær i KrF, Ingunn E. Ulfsten

Vedkommende sa selv opp sin stilling i forbindelse med partiets gjennomgang og har ikke andre verv i partiet, ifølge Ulfsten.

– Dette er en veldig trist sak og selvfølgelig svært vanskelig for den involverte. Vi har forsøkt det vi kan å ta medmenneskelige hensyn i håndteringen. Dette er imidlertid et stort tillitsbrudd, og noe vi tar på det største alvor. Det økonomiske tapet har vi bedt om at blir behandlet sammen med straffesaken, sier generalsekretæren.

Belgia forsyner Ukraina med ammunisjon verdt over 400 millioner kroner

Belgia skal sende ammunisjon til en verdi av 35 millioner euro, eller 407 millioner norske kroner, til Ukraina. Det er snakk om 105 millimeter-ammunisjon, melder Reuters, som siterer en talsperson for Belgias forsvarsdepartement.

To ulykker på E39 i Bergen

Det har vært to trafikkulykker i fredagsrushet på E39 i Åsane i Bergen. 

Klokken 14.29 ble det meldt om en ulykke mellom to biler ved Ikea, der en av dem hadde kjørt ned feil rampe. 

– Ulykken skjedde i retning Bergen. Uavklart skadeomfang på de involverte. Trafikale problem på stedet, skriver politiet på Twitter. 

Klokken 14.39 ble det meldt om en ny trafikkulykke ved Eidsvågtunnelen i retning Åsane.

To biler og en buss er involvert i ulykken. Det er ikke personskader, kun materielle skader, opplyser politiet. 

– Politiet er på stedet, var på vei til den andre ulykken og kom over dette uhellet. Trafikale utfordringer, skriver de. 

Fløyfjellstunnelen i retning nord ble stengt i forbindelse med trafikkuhellet ved Eidsvågtunnelen, men er nå åpnet igjen, opplyser Vegtrafikksentralen på Twitter like før klokken 15. 

Bane Nor: Full stans ved Ski stasjon

Det er stengt for trafikk ved Ski stasjon på grunn av en signalfeil, melder Bane Nor på sine nettsider

– Du må regne med forsinkelser og innstillinger. Vi avklarer situasjonen nå. Foreløpig vet vi ikke hvor lang tid det vil ta, skriver de. 

Toglinjer som påvirkes er:

  • Oslo S - Mysen - Rakkestad, Østfoldbanen østre linje R22
  • Stabekk - Oslo S - Ski, Østfoldbanen L2
  • Oslo S - Moss, Østfoldbanen vestre linje R21
  • Oslo S - Halden, Østfoldbanen vestre linje RE20

Tips TV 2

Har du tips, bilder eller video om saken?