Siste nytt

TV 2 Play
Min konto
28. mars 19:48

Beordrer Mike Pence til å vitne mot Donald Trump

Foto: Alex Brandon / AP / NTB

En føderal dommer beordrer tidligere visepresident Mike Pence til å vitne for en storjury om samtaler han hadde med Donald Trump før 6. januar 2021.

Det melder blant annet New York Times, CNBC og CNN.

Kjennelsen fra sjefsdommer James Boasberg ved US District Court i Washington er en stor seier for spesialetterforsker Jack Smith. 

Han ble utnevnt 18. november for å etterforske om Trump var involvert i stormingen av Kongressen, og for ulovlig håndtering av graderte dokumenter.

Pence har tidligere lovet å utfordre Smiths etterforskning ettersom han fungerte som president i Senatet i forbindelse med sertifiseringen av presidentvalget.

Boasberg har gitt Pence medhold i noen begrensede beskyttelser. Han kan avslå å svare på spørsmål knyttet til handlingene hans 6. januar.

Før Kongressen skulle bekrefte valgseieren til Joe Biden ble Pence utsatt for hardt press fra Trump og hans allierte for å forstyrre prosessen.

Samtalene Pence hadde med Trump i dagene før og etter opprøret har vært av stor interesse for etterforskere som undersøker angrepet på Kongressen.

Pences advokater vurderer å anke kjennelsen, melder AP.

Jeanette Nyhammer Vik skriver...
12 minutter siden
Les hele artikkelen
Les hele artikkelen
Les hele artikkelen

Tips TV 2

Har du tips, bilder eller video om saken?