Siste nytt

TV 2 Play
Min konto
28. mars 17:37

Nye klipp fra etterlengtet «Zelda»-oppfølger: – Ferdigutviklet

Foto: Nintendo UK

– Helt først har jeg en nyhet: «The Legend of Zelda: Tears of The Kingdom» er ferdigutviklet, sier spillskaper Eiji Aonuma i en videopresentasjon tirsdag.

Aonuma har jobbet med utviklingen av de kritikerroste Zelda-spillene for Nintendo siden «Ocarina of Time» i 1998.

Det seneste spillet, «Tears of The Kingdom» er en direkteoppfølger til «Breath of The Wild» til konsollen Nintendo Switch i 2017. Spillet lanseres 12. mai i år.

Foto: Nintendo UK

– Tusen takk for tålmodigheten, sier Aonuma. Det nye spillet skulle egentlig slippes i 2022, men ble utsatt.

I tirsdagens videopresentasjon viste Aonuma frem enkelte av hovedperson Links nye krefter. Han kan blant annet spole tilbake tid og slå sammen ulike gjenstander i spillverdenen.

SJEF: Eiji Aounuma har rollen som produsent for «Zelda»-serien.
Foto: Skjermbilde, Nintendo via Youtube

– Jeg er sikker på at enkelte som ser meg spille tenker «Vent litt... Om du kan gjøre dét, kan du kanskje gjøre dette også», sier spillskaperen, og fortsetter:

– I dette spillet kan du få til mye bare ved å spekulere i hva som i det hele tatt er mulig. Vi håper alle vil bruke fantasien for å utforske spillet.

Foto: Nintendo UK

Aftonbladet: Skredområdet er på 32 fotballbaner

Foto: Adam Ihse/TT

Området som er rammet av skredet nord for Göteborg natt til lørdag er større en det nødetatene først trodde, ifølge Aftonbladet.

– Vi har fått opplysninger om at det berørte området er på 160 mål, sier Henrik Gunnarsson fra den svenske Räddningstjänsten.

Størrelsen tilsvarer om lag 32 fotballbaner, ifølge Aftonbladet. 

Det er foreløpig ikke bekreftet hva slags type skred det er snakk om, men geotekniker Håkon Heyerdahl opplyser til NRK at det trolig er snakk om et kvikkleireskred. 

Kvikkleireskredet i Gjerdrum 30. desember, der ti mennesker mistet livet, var til sammenligning på om lag 210 mål. 

Skrekkfilmdukke «pågrepet» i Mexico

Foto: Noticias NRT Mexico/Handout via REUTERS

Eieren av en dukke basert på skrekkfilmkarakteren «Chucky» ble pågrepet i Mexico City tidligere denne uken. 

Årsaken er at han skal ha brukt dukken til å skremme forbipasserende til å gi fra seg penger, skriver Reuters.

Politiet tok et «arrestasjonsbilde» av dukken i håndjern, der den har en lang kniv stikkende opp fra kjeledressen. Dette fikk de senere tyn for av ledelsen i politiet, ifølge nyhetsbyrået.

Karakteren først dukket opp i skrekkfilmen «Child's play» i 1988, som handler om en dukke som blir besatt av en ond demon. Filmserien har fått en mengde oppfølgere på lerret og på TV. 

Ukraina: Høytstående sjefer i Svartehavsflåten drept i angrep på Krim

Ukraina hevder at flere «høytstående russiske sjefer» i Svartehavsflåten ble drept i angrepet på Sevastopol fredag.

Det er foreløpig ikke kommet opplysninger om navn.

– Detaljene om angrepet vil bli kjent snart. Resultatet er dusinvis av døde og sårede okkupanter, inkludert flere fremtredende flåtesjefer, heter det i en uttalelse fra den ukrainske hæren. De legger til at angrepet skjedde da «et møte med den russiske marinens ledelse fant sted».

Ukraina gjennomførte flere vellykkede angrep mot Svartehavsflåtens hovedkvarter i Sevastopol på den annekterte Krim-halvøya fredag.

Den russisk-innsatte guvernøren i regionen, Mikhail Razvozjajev, skrev på Telegram tidlig fredag ettermiddag at bygget var truffet av minst en rakett.

Senere meldte det russiske forsvarsdepartementet at en tjenestemann er savnet etter angrepet. 

(NTB). 

PÅ RØMMEN: Russiske Andrej Medvedev er på rømmen fra Russland, men skal ha forsøkt å krysse grensen på ulovlig vis - igjen. 

Medvedev pågrepet - igjen

Den antatte russiske Wagner-avhopperen Andrej Medvedev (27) ble stoppet fredag kveld, i det han prøvde å ta seg over grensen til Kolahalvøya.

Det melder The Barents Observer fredag, og skriver at mannen i 20-årene er varetekstfengslet og vil bli siktet for brudd på grensereglene. 

– Vi kan bekrefte at en mann er pågrepet, sier operativ sjef ved Finnmark politidistrikt, Martin Marum til avisen, men bekrefter ikke at vedkommende er Medvedev. 

Avisen skal ha møtt Medvedev tidligere på dagen fredag, hvor avhopperen skal ha gitt tydelig inntrykk av å ville tilbake til Russland. Under møtet skal Medvedev også ha innrømmet sine planer om å krysse grensen. 

– Han så spent ut, men samtidig rolig og bestemt. Han forklarte at han trodde at han snart ville bli utlevert til Ukraina og at en retur til Russland ville være et tryggere alternativ, skriver The Barents Observer. 

Medvedevs forsvarer, Brynjulf Risnes, bekrefter til NTB at det er hans klient som er pågrepet ved Grense Jakobselv, men sier det skal være snakk om en misforståelse.

– Han hadde ikke tenkt seg over grensa. Medvedev har forklart at det pågår et internasjonalt dokumentarprosjekt som han er en del av. I den forbindelse skulle han finne ut hvor han kom over grensa, sier han til nyhetsbyrået. 

Medvedev skal ha blitt stoppet av politiet i det han satt i en drosje, ifølge forsvareren. 

VERV: Ruth Ryste (Ap) var sosialminister fra 1976 til 1979.

Tidligere sosialminister Ruth Ryste er død

Foto: Bjørn Sigurdsøn / NTB. 

Tidligere sosialminister Ruth Ryste er død. Hun ble 91 år gammel.

Ryste døde torsdag, skriver Varden.

– Hun var en fint tante for oss, og vi hadde et godt forhold. Etter at helsen hennes begynte å skrante, så var vi mye hos henne, sier nevøen Øystein Ryste til avisen.

På 70-tallet var hun sosialminister i Odvar Nordlis regjering da loven om selvbestemt abort ble vedtatt. 

Ryste jobbet også som direktør i Norsk flyktningråd og Statens flyktningsekretariat. Fra 1975 til 1981 var hun en del av Aps sentralstyre. Ryste var også en del av bystyret i Porsgrunn på starten av 2000-tallet.  

Avtroppende ordfører i Porsgrunn, Robin Kåss, sier til avisen at han kjente Ryste godt.

– Jeg husker at jeg spurte henne mye om råd. Mange av rådene hun ga, har vært styrende for meg og hvordan jeg har jobbet med helse- og omsorgspolitikk i Porsgrunn, sier han.

(©NTB)

JERNHÅND: Russlands president Vladimir Putin er kjent for å styre landet med jernhånd. 

Etterretning: – Har enten sluttet eller blitt drept

Foto: SPUTNIK/NTB. 

Siden februar 2022 har tre militære ledere innenfor Russlands prestisjefylte luftbårne hærstyrke enten sluttet eller blitt drept, ifølge britisk etterretning. 

Sjefen for den russiske 247-bataljonen, Vasily Popov, ble mest sannsynlig drept i kamp tidlig i september, bare uker etter forgjengeren Pyotr Popov angivelig skal ha sluttet. 

– Uavhengige russiske medier hevder at han handlet i protest mot militærets manglende evne til å hente ut likene til russiske soldater, skriver det britiske forsvarsdepartementet i sin siste situasjonsrapport

Forgjengeren til Pyotr Popov, lederen Konstantin Zizevskyj, skal ha blitt drept under de første ukene av invasjonen under kamper nærme Mykolaiv.

– Hendelsene fremhever den ekstreme utmattelsen og Russlands vilje til å skifte ut utplasserte styrker, selv personer av høy rang, skriver britene. 

ARRESTASJONSBILDE: Dette bildet av Denaro ble utgitt av italiensk politi etter pågripelsen i januar.

Medier: «Gudfaren» i Italia ligger for døden

Foto: (Italian Carabinieri/LaPresse via AP)

Den beryktede mafiabossen Matteo Messina Denaro (61) har havnet i irreversibel koma, og legene opplyser at han ble tatt av livstøttende behandling fredag kveld.

Det melder flere italienske medier, deriblant La Republica.

Denaro fikk påvist tykktarmskreft i 2020, og ble pågrepet i januar da han var på vei til å motta cellegiftbehandling under dekknavn på en privatklinikk i Palermo. På det tidspunktet hadde mafiabossen vært på rømmen fra politiet i over 30 år. 

Han har blitt beskrevet som den mektigste figuren i den sicilianske Cosa Nostra-mafien, og har blitt omtalt som den siste «Gudfaren» i Italia. Forfatter Mario Puzo brukte Cosa Nostra-Mafiaen som inspirasjon da han skrev Gudfaren-bøkene.

I 2002 ble Denaro dømt til livsvarig fengsel for blant annet å ha drept og å ha bestilt drapene på dusinvis av mennesker. Ifølge politiet ga han ordrer til mafiaen vest på Sicilia senest i september 2022.

Mafiabossen tar trolig med seg mange av hemmelighetene i graven. Han har nemlig vært ordknapp i møte med det italienske rettsvesenet etter pågripelsen, ifølge La Republica. 

Funn av død person i utbrent campingvogn

Politiet ønsker tips og opplysninger etter funn av en død person i en utbrent campingvogn i Stord kommune natt til lørdag. 

– Campingvognen var overtent ved nødetatenes ankomst. Brannvesenet fikk etter hvert kontroll på brannen og den ble meldt slukket ca. klokken 01.43, skriver Sør-Vest politidistrikt i en pressemelding. 

I brannruinene ble det gjort funn av en død person, og politiet har en klar formodning om hvem den avdøde er, men vedkommende er ikke endelig identifisert. 

– Vi vet ikke når han blir obdusert. Krimteknikerne er varslet, men de har ikke begynt å undersøke stedet ennå, sier operasjonsleder Victor Fenne-Jensen til TV 2. 

Pårørende er varslet. 

Operasjonslederen bekrefter at det kun var én person inne i ruinene. 

– Politiet arbeider ut i fra flere hypoteser, men det er per nå ikke noe som indikerer at det foreligger en straffbar handling i forbindelse med brannen. Det er etablert vakthold på stedet, og kriminalteknikere er varslet, skriver politiet videre. 

Tips kan formidles til politiets operasjonssentral på tlf. 02800. 

STORM: Et innlegg på Instagram skal ha ført til en registrerings-storm på det amerikanske nettstedet. 

Taylor Swift tok grep: Ble en «game changer»

Den kjente sangstjernen Taylor Swift hylles nå fra flere hold, etter å ha oppfordret fansen til å registrere seg for å kunne stemme i det kommende amerikanske valget. 

Det melder danske Politiken lørdag, som siterer nyhetsbyrået DPA. 

Swift skal nylig ha postet et innlegg på Instagram, hvor hun oppfordret fansen til å registrere seg på nettstedet vote.org. 

Administrerende direktør for organisasjonen, Andrea Hailey, bekrefter i et innlegg på X/Twitter at grepet førte til en enorm økning og en storm av registreringer. 

– Denne generasjonens iver etter å delta er en game changer, skrev hun onsdag. 

I en annet innlegg samme dag skriver Hailey at organisasjonen så en økning på 849 prosent, sammenlignet med 2021. 

– Kjære Taylor Swift. Håper denne statistikken blir som et kjærlighetsbrev til deg, skriver Hailey videre. 

Totalt skal 35.000 personer ha registrert seg som velgere. 

FLYTTER TIL NORGE: Durek Verret flytter til Norge for å være sammen med sin kjære. 

Durek med hyllest til Märtha Louise: – Fortapt

Foto: Babak Golkar/elevateYOU

– Når daggry går over i en vakker soloppgang på denne hellige dagen, finner jeg meg selv fortapt i den æren av å ha universets mest guddommelige skapelse som min forlovede, skriver Durek Verret på Instagram lørdag morgen. 

Den klare hyllesten fra Verret kommer i etterkant av bursdagen til prinsesse Märtha Louise, som fylte 52 år fredag. Fødselsdagen skal ha blitt feiret privat, ifølge en uttalelse fra Slottet. 

– Gratulerer med dagen, min vakre sjel. Elsker deg, skriver Verret. 

Sjamanen deler også mange bilder av Märtha Louise og dem to sammen. 

Det ble nylig kjent at Prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett skal gifte seg i spektakulær natur på Hotell Union i Geiranger 31. august 2024.

– Vi er utrolig glade for å kunne feire kjærligheten vår i Geirangers vakre omgivelser. Det betyr mye for oss å samle våre nærmeste på et sted som er så rikt på historie og spektakulær natur. Geiranger er det perfekte sted for å omfavne vår kjærlighet, sier paret i en felles uttalelse.

Tips TV 2

Har du tips, bilder eller video om saken?