TV 2 Play
Min konto

Siste nytt

25. mars 2023 11:54
LEIESOLDATER: Dette bilder, som Wagner-gruppen publiserte 2. mars, skal vise leiesoldater fra gruppen på toppen av en ødelagt bygning i Bakhmut øst i Ukraina.

Hevder mer enn 5000 russiske leiesoldater er benådet

For å skaffe nok soldater til Ukraina-krigen har de beryktede leiesoldatene i Wagner-gruppen rekruttert fanger fra russiske fengsler, med lovnad om benådning på livstid.

Nå skal mer enn 5000 straffedømte ha blitt dimittert og benådet, skal man tro Wagner-gruppens leder, Jevgenij Prigozjin.

Tallene er ikke verifisert, men det har tidligere vært meldt at russiske drapsmenn går fri i gatene. Blant dem 66-åringen Alexander Tyutin, som var dømt for å ha drept sin forretningspartner og hans familie på fire. De drepte barna var 11 og 15 år gamle.

Russiske journalister har prøvd å få svar på det nøyaktige antallet som er sluppet fri, men myndighetene har vært tilbakeholdne med informasjon.

Prigozjin hevder at så lite som 0,31 prosent av de løslatte begikk nye forbrytelser. Han sier kriminaliteten i Russland, takket være ham, er nede på en tidel av hva det var før. Dette er ikke dokumentert.

Wagner-gruppen er beryktet for sin brutalitet og er anklaget for en rekke krigsforbrytelser. Gruppen er ikke en del av Russlands ordinære hær, men har vært viktig i den seneste offensiven i Bakhmut øst i Ukraina, som har kostet ekstremt mange menneskeliv.

De har etter hvert også blitt beryktet også for sin aktive rekruttering av soldater, fra fengsler, og angivelig på treningssenter og videregående skoler, til nå nylig på et pornonettsted.

20:57
19:39
19:14
18:40
17:48

Tips TV 2

Har du tips, bilder eller video om saken?