TV 2 Play
Min konto

Siste nytt

12. mars 2023 15:24

Avsporing på Ofotbanen: – Grunn til å tro at det er omfattende skader

Foto: Kjetil Moe / TV 2-TIPSER

Narvik stasjon er stengt på grunn av avsporing, melder Bane Nor. Pressevakt Harry Korslund sier til TV 2 at 10-12 vogner med rundt 100 tonn jernmalm i hver skal ha sporet av.

– Har grunn til å tro at det er omfattende skader på sporene og sporanleggene våre. Vi står overfor en omfattende jobb å rydde opp etter den avsporinga, sier han.

Noen av vognene står på tvers, opplyser Korslund. Det er ikke meldt om noen personskader. 

Korslund opplyser at avsporingen allerede har ført til konsekvenser for godstrafikken på Ofotbanen. Strekningen er en viktig del av infrastrukturen som sørger for varetransport mellom Sør-Norge og Nord-Norge.

– Et av godstogene var på vei til Narvik, og har returnert til Kiruna. Hvis vær og føreforhold på veiene ikke slår seg vrange, vil veitransport være et alternativ i den tiden Ofotbanen ikke vil være farbar, sier pressevakten.

Foto: Kjetil Moe / TV 2-TIPSER

– Togene med gods i begge retninger – nord og sør – har mange konteinere. Det er ganske betydelige mengder gods som går i begge retninger, fortsetter Korslund.

Han sier det fremdeles vil ta en stund før Bane Nor får oversikt over omfanget og om hvor lang tid det vil ta å utbedre skadene

Stasjonen er endeholdeplass på Ofotbanen. Tog fra stasjonen kjører direkte til Stockholm gjennom Sverige.

Banen er ifølge BaneNor «landets tyngst trafikkerte» – i stor grad på grunn av nettopp malmtog fra gruvene i Kiruna i Sverige.

Toget som sporet av søndag var fullastet.

10 minutter siden
11:42
NTB
11:21
11:17
NTB  & Bendik Årvik
Les hele artikkelen
11:02
NTB
10:52
Anna Tørmoen  & NTB
10:52
NTB
10:50
NTB

Tips TV 2

Har du tips, bilder eller video om saken?