Siste nytt

TV 2 Play
Min konto
9. mars 07:28

Minst fem døde etter missilangrep i Ukraina

Foto: Vladyslav Sodel / Reuters / NTB

Minst fem personer er drept og flere er skadet etter omfattende missilangrep mot flere ukrainske byer natt til torsdag, opplyser Ukrainske myndigheter, ifølge nyhetsbyrået AP. 

Fire av de drepte er i byen Lviv, opplyser guvernøren i regionen.Det er svært sjelden at Russland angriper mål såpass langt vest i landet. Byen ligger like ved grensen til Polen.

Natt til torsdag har det vært eksplosjoner i en rekke ukrainske regioner, blant annet i Kyiv, Odesa og Kharkiv, ifølge regionale myndigheter.

Ifølge ukrainske myndigheter er det kritisk infrastruktur som nok en gang er målet for de russiske angrepene.

Kjernekraftverket i Zaporizjzja er koblet fra strømnettet etter et angrep, opplyser det ukrainske atomkraftselskapet Energoatom. 

Les hele saken her.

Foto: Alexander Ermochenko / Reuters / NTB
Jeanette Nyhammer Vik skriver...
FLYTTER TIL NORGE: Durek Verret flytter til Norge for å være sammen med sin kjære. 

Durek med hyllest til Märtha Louise: – Fortapt

Foto: Babak Golkar/elevateYOU

– Når daggry går over i en vakker soloppgang på denne hellige dagen, finner jeg meg selv fortapt i den æren av å ha universets mest guddommelige skapelse som min forlovede, skriver Durek Verret på Instagram lørdag morgen. 

Den klare hyllesten fra Verret kommer i etterkant av bursdagen til prinsesse Märtha Louise, som fylte 52 år fredag. Fødselsdagen skal ha blitt feiret privat, ifølge en uttalelse fra Slottet. 

– Gratulerer med dagen, min vakre sjel. Elsker deg, skriver Verret. 

Sjamanen deler også mange bilder av Märtha Louise og dem to sammen. 

Det ble nylig kjent at Prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett skal gifte seg i spektakulær natur på Hotell Union i Geiranger 31. august 2024.

– Vi er utrolig glade for å kunne feire kjærligheten vår i Geirangers vakre omgivelser. Det betyr mye for oss å samle våre nærmeste på et sted som er så rikt på historie og spektakulær natur. Geiranger er det perfekte sted for å omfavne vår kjærlighet, sier paret i en felles uttalelse.

Bryne: Løpske hester hanket inn

Lørdag morgen løper fem hester løs i Bryne sentrum.

– Hestene ble sist sett ved Shell-stasjonen, melder Sørvest politidistrikt på X/Twitter. 

I en oppdatering klokken 08.48, opplyser politiet at hestene er under kontroll og at eier er varslet.

(TV 2/ NTB)

06:49
STORSTREIK: Bilde tatt under en streikemarkering i Los Angeles i juli. 

Hollywood-streiken: Tre dager med forhandlinger uten enighet

Foto: Chris Pizzello / AP / NTB

Heller ikke fredag ble partene i manusforfatter-streiken i Hollywood enige om en avtale. Streiken har nå vart i 144 dager.

Writers Guild of America (WGA) har forhandlet med toppledere i flere av Hollywood-selskapene, blant dem Walt Disneys administrerende direktør Bob Iger.

Verken WGA-representantene eller deres motparter i Alliance of Motion Picture and Television Producers (AMPTP), som representerer studioene, hadde noen kommentarer å gi etter fredagens samtaler.

Writers Guild of America (WGA), som har 11.500 medlemmer, gikk ut i streik i starten av mai i år. Forhandlingene brøt sammen som følge av uenighet om flere saker, som økonomisk kompensasjon, krav om minimumsbemanning og vederlag knyttet til strømmetjenester.

Streiken ble utvidet 14. juli da skuespillernes fagforening Screen Actors Guild tok sine medlemmer etter at samtaler om lønn og strid rundt bruk av kunstig intelligens ikke førte fram.

Resultatet av de to streikene er at store deler av underholdningsindustrien i Hollywood har pause, noe som berører produksjon av fjernsynsserier og filmer. Det er første gang siden 1960 at de to fagforeningene streiker samtidig. (©NTB)

06:32

Steinskred stenger fylkesvei i Måsøy

Lørdag morgen gikk det et steinskred på fylkesvei 899 ved Saulineset i Bakfjorden i Måsøy kommune i Finnmark. Veien er midlertidig stengt.

Veitrafikksentralen nord meldte om steinraset klokken 5.25.

Fylkesvei 899 er midlertidig stengt, skriver veitrafikksentralen på X. (©NTB)

06:30

Høyeste drapstall i Costa Rica noen gang

Minst 656 personer er så langt i år drept i Costa Rica. Dette er det høyeste som noen gang er registrert. Fortsetter utviklingen, får landet 900 drap i år.

I hele fjor hadde det mellomamerikanske landet 654 drap, ifølge tall fra det offentlige etterforskningsorganet OIJ.

– Tallet fortsetter å stige, og vi er nå ved et vendepunkt, forteller OIJ-topp Randall Zuniga til en lokal radiostasjon.

Han ber om mer penger til offentlig sikkerhetstiltak.

I flere tiår ble Costa Rica regnet som det tryggeste landet i Mellom-Amerika. Nå har drapstallene doblet seg sammenlignet med på samme tid i fjor i seks av sju provinser. Størst er økningen i hovedstaden San Jose. Myndighetene melder om tortur, gjengdrap og likvideringer utført av profesjonelle leiemordere – kriminalitet som ligner den som mexicanske karteller står bak. 

Costa Rica har bare et par hundre tusen færre innbyggere enn Norge. Til sammenligning har norsk politi så langt i år startet etterforskning av 20 drapssaker med til sammen 22 ofre. (©NTB)

05:15
DYRT: En familie med to lavtlønte foreldre har bare råd til 0,2 prosent av egnede boliger i Oslo, ifølge LOs fagarbeiderindeks. 

Oslo kan bli for dyrt for fagarbeidere – LO er bekymret

LO mener det er stor risiko for mangel på arbeidskraft med riktig kompetanse i Oslo. En ny indeks viser at stadig færre fagarbeidere har råd til bolig i Oslo.

– Det er en kjemperisiko for at vi får mangel på arbeidskraft med riktig kompetanse, at disse folkene tvinges til å jobbe og bo andre sted, sier leder for LO i Oslo, Ingunn Gjerstad, til Aftenposten om LOs fagarbeiderindeks.

Indeksen viser at en familie på fire, der foreldrene jobber i varehandel og barnehage, kun har råd til 0,2 prosent av de egnede boligene i Oslo.

– Vi risikerer at vi ikke får driftet verken privat eller offentlig sektor på en ordentlig måte, sier Gjerstad.

Fagarbeidere jobber i alle sektorer og alle næringer – i butikk, barer, restauranter, barnehager og på AKS. De er for eksempel renholdere, tømrere, rørleggere, helsefagarbeidere. 

– Det er en realitet at det norske næringslivet mangler fagarbeidere i hele landet. Men det er en ekstra utfordring i Oslo på grunn av boligmangelen, sier regiondirektør i NHO Oslo og Viken, Vegard Einan.

Torsdag satt Norges Bank opp renten ytterligere ett hakk. Dermed kan det bli enda vanskeligere å komme inn på boligmarkedet. (©NTB)

04:40

Flere har blitt frastjålet bilskilt i Stavanger

Flere bileiere på Eiganes i Stavanger har blitt frastjålet bilskiltene eller blitt påsatt andre skilt. Politiet ber folk sjekke bilene før de skal ut å kjøre.

– Eiere bør sjekke bilen om det mangler skilt og melde fra om dette, skriver Sørvest politidistrikt på X.

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 2.27. (©NTB)

04:13
STOR INNSATS: Nødetatene jobber på spreng for å sikre området etter raset. 

Synkehull på E6 nær Göteborg – flere skadd

Foto: Björn Larsson Rosvall/TT / NTB

Et synkehull på flere hundre meter i diameter gjør at E6 er stengt nord for Göteborg. Flere kjøretøy, inkludert en buss, er rammet og har havnet ned i ulykkesområdet. 

Tre personer er skadd, og politiet utelukker ikke at det kan komme flere ras. 

Nødetatene ble varslet om hendelsen ved Stenungsund klokka 1.45 natt til lørdag. Store mengder regn skal ha ført til synkehullet. Ambulanser og andre nødetater er på stedet.

– Tre skadde er fraktet til sykehus, opplyser vakthavende befal Fredrik Flyberg i politiet til nyhetsbyrået TT.

– Et område på flere hundre meter i alle retninger er rammet, opplyser Niclas Fogelqvist, vaktleder for redningstjenesten i Stor-Göteborg.

E6 er stengt både i nordgående og sørgående retning, og i tillegg er en sidevei rammet. Et ukjent antall biler og en buss har havnet i synkehullet, ifølge redningslederen.

Ifølge Aftonbladet ble hullet ved 3-tiden anslått å være opp mot 250 meter i diameter. Det kan også ha gått ras andre steder på veistrekningen.

Også bygninger i nærheter fått skader, men det skal ikke dreie seg om boliger. Aftonbladet skriver at en hamburgerrestaurant er rammet.

Redningstjenesten opplyser at flere ras ikke kan utelukkes, og folk bes holde seg vekk fra området. Ifølge politiet ventes hendelsen å få «enorme» konsekvenser for trafikken i lang tid framover.

(©NTB / TV 2)

02:56
Hardeep Singh Nijjar ble skutt og drept utenfor dette sikh-tempelet i Surrey i provinsen British Columbia.

Trudeau: Canada delte informasjon om drap med India

Canada delte informasjon med India om at indiske agenter kan ha vært involvert i drapet på en sikh-leder i landet Canada, ifølge landets statsminister.

De to landene har for tiden et svært anstrengt forhold etter drapet på sikh-lederen og aktivisten Hardeep Singh Nijjar, som var canadisk statsborger. Blant annet har landene utvist hverandres diplomater.

– Canada har delt de troverdige beskyldningene som jeg snakket om mandag, med India. Det gjorde vi for mange uker siden, fortalte statsminister Justin Trudeau på en pressekonferanse fredag.

Hardeep Singh Nijjar ble skutt og drept utenfor sikh-tempelet i Surrey i provinsen British Columbia 18. juni i år. Han var en sterk tilhenger av et uavhengig sikh-land, omtalt som Khalistan, nordvest i India.

 Indiske myndigheter nekter for å ha noe med drapet å gjøre. (©NTB)

02:55

Stakk av fra politiet - kjørte av veien 

Klokken 01.37 startet Up forfølgelse av en bil da den ikke stoppet til kontroll i Lyngdal etter fartsmåling. 

Bilen kjørte så inn i en jordvoll, for så å lande på siden. Fører er bevisst og oppegående. 

– Mistenkte er kjent fra politiet tidligere. Fører har ikke gyldig førerkort. Blir kjørt til sykehus for undersøkelse, skriver politiet i Agder på X. 

Tips TV 2

Har du tips, bilder eller video om saken?