TV 2 Play
Min konto

Siste nytt

8. mars 2023 13:52
HAVARI: 8. november 2018 grunnstøtte fregatten KNM Helge Ingstad i Hjeltefjorden utenfor Bergen etter kollisjon med tankskipet Sola TS.

Ber om 120 dagers betinget fengsel for Helge Ingstad-vaktsjefen

Gjennom hele onsdagen har statsadvokatene Benedikte Høgseth og Magne Kvamme Sylta prosedert Helge Ingstad-rettssaken for Hordaland tingrett.

De mener det ikke fins tvil om at den 33 år gamle tidligere vaktsjefen må straffes etter kollisjonen mellom fregatten Helge Ingstad og tankskipet Sola TS.

I aktoratet sitt avslutningsforedrag, krevde statsadvokat Benedikte Høgseth 120 dagers betinget fengsel for den tiltalte 33-åringen, med prøvetid på to år.

– Dersom tiltalte hadde holdt forsvarlig utkikk, tilpasset hastigheten etter omstendighetene og benyttet alle tilgjengelige midler for å avgjøre fare for sammenstøt, ville han oppdaget at objektet foran dem var tankskipet sola TS, sa statsadvokat og med-aktor Magne Kvamme Sylta.

Aktoratet avviser plent at kollisjonen skyldes systemsvikt og at tiltalte er fremstilt som syndebukk, slik forsvarerne hele veien har hevdet.

Både Sylta og Høgseth avviser også påstandene om at Sola TS og trafikksentralen på Fedje er medskyldige i ulykken. Høgseth mener det er bevist at Sola gjorde alle tiltak de kunne for å unngå kollisjonen.

– Når det kommer til Fedje VTS, så kan ikke de passe på at hvert enkelt fartøy overholder vikeplikten og sjøvettreglene. Dette var en normal seilas, helt til det ikke var det lenger bare ett minutt før kollisjonen. Da kan man ikke forvente inngripen fra Fedje VTS.

Torsdag skal forsvarerne til 33-åringen holde sitt avslutningsforedrag.

5 minutter siden
15:24
Les hele artikkelen
Les hele artikkelen

Tips TV 2

Har du tips, bilder eller video om saken?