Siste nytt

TV 2 Play
Min konto
2. mars 20:46

Sophie Elise avslutter samarbeidet med NRK

Foto: Martin Leigland / TV 2

Podkast-samarbeidet mellom NRK og influenserne Sophie Elise Isachsen og Fetisha Williams er slutt. Det skriver Isachsen i en pressemelding.

– NRK har ønsket at dagens avtale skal endres på en måte som legger sterke begrensninger på vår øvrige kommersielle virksomhet. Jeg har ikke ønske om eller anledning til å legge ned resten av min virksomhet for å redde omdømmet til NRK, og vi ser oss derfor nødt til å avslutte samarbeidet, sier influenseren i en pressemelding. 

Les hele saken her.

Isachsen og Williams sier at begge hadde ønsket å fortsette samarbeidet med NRK, men understreker samtidig at avgjørelsen om å avslutte samarbeidet er veloverveid.

Podkast-duoen sier at de den siste tiden har opplevd en holdningsendring fra ledelsen i NRK, som de også anklager for manglende støtte. 

– NRK var velkjent med våre kommersielle engasjementer da de sa ja til podkast-konseptet «Sophie & Fetisha», sier Isachsen. Sammen med Williams oppfatter hun det som påfallende at NRK ser ut til å stille andre krav til dem enn til andre NRK-profiler som også har kommersielle prosjekter gående mens de jobber for NRK. 

TV 2 har forsøkt å komme i kontakt med NRK torsdag kveld, uten hell.

Evakuerer blokk på Økern etter melding om brann

Nødetatene er på vei til en adresse på Økern i Oslo, etter å ha fått melding om brann i en leilighet i femte etasje der.

Saken oppdateres.

8 minutter siden
Et bilde gitt ut av Nasa viser en beholder med en prøve fra overflaten på asteroiden Bennu hengende over romsonden Osiris-Rex. Sonden hentet steinprøver for tre år siden, og er snart tilbake på jorda. Foto: NASA via AP / NTB

Romfartøy med verdifull last nærmer seg Utahs ørken

En romkapsel med prøver tatt på overflaten av en asteroide, er på vei mot jorda. Går alt etter planen, lander den i fallskjerm i Utahs ørken søndag.

Prøvene ble tatt av Nasa-sonden Osiris-Rex på asteroiden Bennu for tre år siden. Nå er fartøyet snart tilbake på jorda og på rett kurs. Det er ikke behov for justeringer, sa Nasa-representanter på en pressekonferanse fredag.

De regner med at sonden lander som planlagt på et stort test- og treningsfelt tilhørende det amerikanske forsvaret vest for Salt Lake City i Utah.

Den dråpeformede kapselen ventes å lande klokka 16.55 norsk tid, rundt 13 minutter etter at den går inn i atmosfæren med en fart på 35 ganger lydhastigheten. Det avslutter en reise som har tatt sju år.

Det er tredje gang prøver hentet fra en asteroide bringes til jorda, etter at japanske romforskere har lyktes to ganger tidligere. Osiris-Rex er et samarbeid mellom Nasa og University of Arizona. Den har hentet sine prøver på asteroiden Bennu.

(©NTB)

Falsk vekter kastet folk av Bybanen

Politiet i Bergen fikk lørdag kveld melding om at en person utga seg for å være vekter og kastet folk ut av Bybanen, skriver Bergens Tidende.

– Vi rykket ut til bybaneholdeplassen i Byparken og der traff patruljen en gutt i slutten av tenårene som var ikledd en refleksbukse, sier operasjonsleder Knut Dahl-Michelsen.

– Han skal ha gått rundt og fremstått som om han var vekter, konstaterer Dahl-Michelsen.

Få russere som vil unngå krigstjeneste, får tysk asyl

Siden Russlands invasjon av Ukraina i full skala i februar 2022, har 3500 russiske menn søkt om politisk asyl i Tyskland. Bare 90 har fått det.

Motivasjonen for svært mange i denne gruppen er å unngå å bli mobilisert til krigstjeneste i Ukraina.

Over 1500 av søknadene er behandlet så langt, opplyser det tyske innenriksdepartementet. Departementet gir ut opplysningene som svar på en forespørsel fra parlamentarikeren Clara Bünger fra venstrepartiet Die Linke.

De fleste tilfellene avvises fordi et annet EU-land har ansvaret for å behandle søknaden. EUs regler innebærer at asylsøkere må fremme søknaden sin i det første EU-landet de registreres i. Unntak gis bare i sjeldne tilfeller.

(©NTB)

Har startet gransking etter TV 2-avsløring

Et nytt utvalg skal evaluere ordningen med enmannsfengsler. – Helt unødvendig, sier lederen for justiskomiteen.
Les hele artikkelen

Wagner-soldater føler seg lurt etter benådning

Straffedømte leiesoldater og deres familier mener benådningen de ble lovet for å dra ut i krigen, er lite verdt.
Les hele artikkelen

Fant alligator med menneskedeler i munnen

En mann i Florida kom over et grufullt syn fredag, da han så en stor alligator som hadde nedre del av overkroppen til et menneske i munnen.

– Jeg kastet en stein på alligatoren for å se om det virkelig var en alligator, og da så jeg at den trakk med seg kroppen under vann, sier Jamarcus Bullard til den lokale TV-kanalen WFLA.

Han begynte å filme alligatoren, og ringte samtidig til politiet.

Alligatoren ble fanget, ved hjelp av Viltnemnda i Florida, og deretter drept «på en human måte», opplyser politiet. Ifølge deres pressemelding var alligatoren rundt fire meter lang.

Politiet fant også andre kroppsdeler fra et menneske i samme område. Det blir nå foretatt en obduksjon for å se om man kan finne en dødsårsak.

Når eller hvis identiteten til avdøde blir fastslått, vil politiet varsle de pårørende og deretter media, opplyser sheriffkontoret i Pinellas County.

Prisen på olivenolje har økt kraftig i løpet av de to siste årene, blant annet som følge av tørke i Spania. Foto: Frank May / NTB

Kraftig prishopp på olivenolje

På to år har prisen på olivenolje økt med rundt 50 prosent, ifølge SSB. Tørke i Spania bidrar til den kraftige prisveksten.

– Olivenolje er faktisk den matvaren som basert på SSBs kategorier har steget mest i pris de siste to årene, sier seksjonsleder Espen Kristiansen i Statistisk sentralbyrå til E24.

Fra august 2021 til august 2023 har prisen på olivenolje, ifølge SSBs prisstatistikk, steget med 49,5 prosent.

For to år siden kunne én liter olivenolje av merket Ybarra – blant Norges mest solgte olivenoljer – handles for 98,90 kroner hos nettbutikken Oda. I dag koster samme vare 164,30 kroner. Det er en prisøkning på 66 prosent.

Årsaken til forskjellen mellom SSBs prisøkning og priseksempelet hentet fra Oda, er at SSB baserer sine konsumprisindekser på et veid gjennomsnitt av alle olivenoljene de største dagligvarebutikkene selger.

En rapport fra det amerikanske landbruksdepartementet USDA peker ut tørken i Spania som en av årsaken til prisveksten. Det er også bekymring for at situasjonen forverres dersom produksjonen går ned i Hellas og Italia, som er to av de andre store, europeiske olivenoljeprodusentene.

(©NTB)

Et bilde gitt ut av aserbajdsjanske myndigheter viser en aserbajdsjansk politimann som gir mat til en etnisk armensk kvinne i en leir i Khojaly i Nagorno-Karabakh. Foto: Aserbajdsjans innenriksdepartement via AP / NTB

Armenerne i Nagorno-Karabakh sier nødhjelp er på vei

Armenerne i Nagorno-Karabakh sier at vilkårene i våpenhvileavtalen med Aserbajdsjan nå gjennomføres: Nødhjelp er på vei og sårede evakueres.

Lederne for de etnisk armenske innbyggerne i Nagorno-Karabakh-regionen i Aserbajdsjan hadde lørdag en ny runde med samtaler med aserbajdsjanske myndigheter. Den armenske militsen i regionen ble denne uken tvunget til å legge ned våpnene etter kraftige aserbajdsjanske angrep.

Etter kapitulasjonen er det bekymring for framtiden til den armenske folkegruppen i området. Tysklands statsminister Olaf Scholz ba fredag om sikkerhetsgarantier for innbyggerne, nå som myndighetene i Baku har tatt kontrollen.

I en uttalelse lørdag sier de armenske separatistene at det pågår politiske konsultasjoner om regionens framtid. Det bor 120.000 armenere der.

I uttalelsen sier armenerne at vilkårene i våpenhvileavtalen med Aserbajdsjan nå gjennomføres, noe som innebærer at nødhjelp er på vei og sårede evakueres. Etter det som i praksis har vært en flere måneder lang aserbajdsjansk blokade, var en kolonne lastebiler med nødhjelp fra Den internasjonale Røde Kors-komiteen (ICRC) på vei lørdag.

Den aserbajdsjanske utenriksministeren Jeyhun Bayramov lovet i en tale i FN lørdag å behandle den armenske befolkningen i området som likeverdige borgere.

Regionen er internasjonalt anerkjent som en del av Aserbajdsjan, men siden 1994 har armenske separatister kontrollert deler av området.

(©NTB)

Sammenstøt mellom politi og demonstranter i Paris

Grupper av demonstranter og politi barket sammen under en protest mot politivold i Paris lørdag.

Den franske innenriksministeren Gérald Darmanin kaller voldsbruken uakseptabel.

En film som er lagt ut på X/Twitter av Paris' politisjef Laurent Nunez, viser en politibil som blir angrepet av demonstranter med jernstenger. Ifølge Nunez ble også en bank angrepet av demonstrantene.

– Jeg fordømmer på det sterkeste disse angrepene, skriver han.

(©NTB)

Tips TV 2

Har du tips, bilder eller video om saken?