Siste nytt

TV 2 Play
Min konto
17. februar 12:25
ENSOM: Blossom vandret rundt på kirkegården og lette etter Bud, men fant bare sitt eget speilbilde.

Hjertet knuste da kjæresten døde – men det finnes håp

Foto: Riverside kirkegård

De siste årene har gjessene Blossom og Bud levd ved Riverside kirkegård i Marshalltown i Iowa, USA. Det glade paret har vært en sjarmerende tilvekst, og til trøst for sørgende som besøker sine kjæres gravsteiner.

I august gikk imidlertid Bud selv bort. Blossom ble enke.

Kirkegårdens daglige leder, Dorie Tammen, postet bilder på Facebook av Blossom som vandret ensom rundt på kirkegården. Det var nesten som om hun var på leting etter Bud.

Det eneste hun fant, var sitt eget speilbilde.

Når du er ensom, kan selv et speilbilde være selskap, enten du ser det på en gravstøtte eller et vindu.

– I starten var hun bare mer sammen med de andre gjessene, men så begynte hun å tilbringe mer tid ved kontoret vårt. De siste to-tre ukene så vi en stor endring. Da var hun på døra her hele tiden, og hun var nesten alltid alene og holdt seg unna de andre fuglene, sier Tammen til TV 2.

– Hun begynte å stirre på speilbildet sitt i en gravstøtte og i glasset i kontordøra, forteller Tammen.

SELSKAPSSYK: Blossom stirrer på speilbildet sitt i kontordøra.
Foto: Riverside kirkegård

På denne tiden av året er det normalt for gjess å være spesielt kjærlighetssugne, siden instinktene deres tilsier at de skal reprodusere.

Tammen ønsket å hjelpe Blossom. Hun postet derfor en kontaktannonse via Facebook: «Ensom enke søker livspartner». Dette ble til og med førstesidestoff i lokalavisen.

For to dager siden kunne Tammen fortelle at et par som skal pensjonere seg og flytte ut av Iowa, har en ensom enkemann som trenger et nytt hjem.

Spenningen var stor da Blossom tirsdag denne uka – på valentinsdagen – ble introdusert for Frankie.

Skuffelsen var enda større da Frankie fløy over innsjøen ved kirkegården og forsvant helt.

– Da Frankie fløy vekk, ble jeg så redd og bekymret. Vi ligger ved Iowa River og jeg var redd han skulle fly til elven og bli borte, så vi aldri fikk se ham igjen. Eller at han skulle bli drept av en prærieulv, som vi tror Bud ble, forteller Tammer til TV 2.

Tre personer, i hver sin bil, og en fjerde til fots, startet en leteaksjon. Uten hell.

Morgenen etter, altså onsdag denne uka, var han imidlertid tilbake. Da fikk de introdusert ham for Blossom. Hun ble kjempebegeistret, mens han var litt tilbakeholden i begynnelsen.

Onsdag filmet Tammer de to gå en spasertur langs innsjøen.

– De har ikke forlatt hverandres side siden vi omsider fikk dem sammen igjen. De har utforsket kirkegården. Noen gang er han i føringen, andre ganger ser det ut til at hun viser ham rundt. Det ser ut til at Frankie storkoser seg i innsjøen, sier Tammer.

17:31
17:24
LyngstadLode  & Nave

Tips TV 2

Har du tips, bilder eller video om saken?