Siste nytt

TV 2 Play
Min konto
12. februar 22:50

Sjøbod med fire personer blåste på havet: – I lettere sjokk

Foto: Tobias Eskeland

En sjøbod med fire personer har blåst på havet i Å i Lofoten søndag kveld. 

Alle involverte er gjort rede for og ivaretas av helsepersonell på stedet, men politiet er enda ikke fremme på stedet.

– Personene er ikke alvorlig skadet. De har vært i vannet, skriver politiet i Nordland på Twitter. 

Det er uvisst for politiet om de har kommet opp på egen hånd. 

– De er i lettere sjokk etter å ha fått seg en flytur, sier operasjonsleder Ina Selfors. 

Foto: Tobias Eskeland

Hun har ikke opplysninger om hvor lenge de var i vannet. Politiet fikk melding om hendelsen klokka 22.34. Hendelsen ble meldt inn av vitner, ifølge operasjonslederen.

– Det er utrolig sterk vind på stedet. Det ser ut som det skal gi seg med den sterkeste vinden mandag formiddag, sier Selfors.

Hun har heller ikke opplysninger om alderen til de fire involverte personene.

Det finnes fem sjøboder på stedet. Fire av dem er utleid. Alle personene som har oppholdt seg i disse sjøbodene er nå evakuert, opplyser politiet – som først skrev at det var snakk om en hytte, men skriver i en oppdatering at det skal være snakk om en sjøbod.

Det er sendt ut gult farevarsel for kuling i området. Ifølge Yr er det stiv kuling fra vest i området søndag kveld, med vindkast på 26 meter i sekundet.

20:27
Johannes Steen  & silje Vassdal
FEIL: Anthony Rota visste ikke om Hunkas nazistiske fortid. 

Hyllet naziveteran – trekker seg 

Foto: Justin Tang / The Canadian Press

Taleren for Canadas underhus trekker seg fra sin stilling etter at han hyllet en ukrainsk krigsveteran under et parlamentarisk møte.

Det skriver blant andre nyhetsbyrået AP.

Krigsveteranen, Yaroslav Hunka (98), tjenestegjorde i en nazistisk enhet under andre verdenskrig. Taler Anthony Rota kalte Hunka en «ukrainsk helt» i parlamentet forrige uke, ifølge CTV News.

Hendelsen fant sted fredag, da parlamentet var vertskap for Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj. Rota har sagt at han ikke visste om Hunkas nazistiske bånd og gjorde en feil ved å invitere ham til å delta på arrangementet.

– Jeg ønsker spesielt å gi mine dypeste unnskyldninger til jødiske samfunn i Canada og rundt om i verden. Jeg aksepterer fullt ansvar for mine handlinger, sa Rota etter at han ble oppmerksom på tabben.

OSLO: Erna Solberg møtte pressen i et intervjumaraton da aksje-saken ble kjent. 

E24: Solberg hyllet rederi som Finnes eide aksjer for en halv million i

Foto: Christian Roth Christensen / TV 2

Høyreleder Erna Solberg visste at ektemannen Sindre Finnes eide aksjer i rederiet Wallenius Wilhelmsen. 

Til tross for dette spilte hun inn en skrytevideo til selskapet. Det skriver E24

Solberg sier i en e-post til avisa at hun spilte inn klippet «trolig fordi jeg ble spurt om jeg ville bidra til å løfte et konkret bidrag til det grønne skiftet i skipsfarten gjennom en video».

Da hun valgte å spille inn videoen eide Finnes aksjer i selskapet for i overkant av en halv million kroner, ifølge aksjelisten som Finnes selv har lagt frem. 

I videoen sier Solberg blant annet «Wallenius Wilhelmsen er et utmerket eksempel på et globalt selskap som tar utfordringene på alvor». 

E24 har spurt Solberg om ektemannens aksjepost var en økonomisk binding til selskapet som gjorde at hun burde latt være å spille inn videoen. 

Til det svarer hun nei. 

Aksjonærregisteret viser at Finnes handlet aktivt i selskapet da Solberg var statsminister. Solberg forteller at hun var kjent med Finnes sine aksjer i selskapet og «om lag» hva aksjene var verdt. 

BRANN: Det brant kraftig i båten. 

Politiet: Melding om brann i fritidsbåt i Larvik

Foto: Redningsselskapet 

Det brenner kraftig i en båt nord for Ølbergholmen i Larvik, melder Sør-Øst politidistrikt.

– Vi har vært i kontakt med eier, det skal ikke være personer om bord og det er ikke meldt om personskade, skriver politiet på X.

Meldingen om brannen kom rett etter klokken 19:00

Det er propan og drivstoff om bord, ifølge politiet. Klokken 19:50 er det fortsatt ikke kontroll på brannen. Det planlegges nå å trekke den mot land. 

– Det jobbes også i et miljøvernperspektiv for å begrense forurensningen mest mulig. Samtlige nødetater jobber fortsatt for full styrke, skriver politiet på X.

Redningsleder i Hovedredningssentralen Sør, Jan Erik Skorpe, sier til TV 2 det er de som koordinerer oppdraget. 

– Den skal ikke være personer ombord i båten, ifølge meldingen vi har fått inn til oss. Men dette er noe vi jobber med å få verifisert nå, sier Skrope. 

Det er sendt to redningsskøyter til stedet. 

Ved nyttår må Scotsman flytte ut fra lokalene på Karl Johans gate. Det er ennå ikke sikkert om puben vil flytte til et nytt sted. Foto: Fredrik Hagen / NTB

Slutt for utestedet The Scotsman på Karl Johans gate

Når leieavtalen til det populære utestedet The Scotsman på Karl Johans gate i Oslo går ut ved nyttår, er det slutt for godt.

Det bekrefter daglig leder Herman Hammer i Hammer arkitekter overfor Avisa Oslo.

– Leiekontrakten har gått ut og hele bygget skal rehabiliteres.

Daglig leder Kristian Melgårdshagen ved Resthon AS, som driver The Scotsman vil ikke svare på om utestedet blir lagt ned, eller om de flytter til et annet sted.

– For øyeblikket så vet vi ikke. The Scotsman er jo et merke av rang, så vi jobber med forskjellige alternativ. Vi kommer til å lande på en løsning, uansett, sa Melgårdshagen til iFinnmark mandag.

Puben har ligget på Karl Johan siden 1974.

(©NTB)

Armenia: Minst 125 drept etter eksplosjonen i Nagorno-Karabakh

Foto: PHOTOLURE

Minst 125 personer er drept etter at et drivstofflager eksploderte i den omstridte regionen Nagorno-Karabakh, ifølge armenske helsemyndigheter.

Separatistmyndighetene i Nagorno-Karabakh opplyste mandag kveld at eksplosjonen fant sted ved en vei mellom byene Stepanakert og Askeran. Drivstofflageret ligger ved en bensinstasjon.

Hendelsen skjedde samtidig som tusener av etniske armenere flykter fra Nagorno-Karabakh etter at Aserbajdsjan sist uke gikk til et militært lynangrep som sikret seg kontroll over den omstridte regionen.

Regionen er internasjonalt anerkjent som en del av Aserbajdsjan, men har vært styrt av armenske separatister i over 30 år.

Babylykke for Torodd Overåsberget

Det melder han selv på på Instagram. 

– Velkommen til verden, skriver han. 

Han og Emilie Moseby fikk en gutt den 20. september. Den lille gutten er parets første barn. 

Torodd Overåsberget er kjent fra TV 2-programmet «Wunderland». 

TILBAKEKALLES: Denne pakken med skalldyrmiks blir tilbakekalt.  

Rema 1000 tilbakekaller skalldyrmiks

Foto: Rema 1000

R skalldyrmiks 170g, med holdbarhetsdato 19.10.2023 blir tilbakekalt fra Rema 1000 sine butikker. 

Det opplyser Rema selv i en pressemelding. 

Årsaken til tilbakekallingen er at produktet er pakket i feil emballasje, og har blitt merket som «Scampi med thai-inspirert krydder». Pakken inneholder imidlertid skalldyrmiks. 

Produktet inneholder allergenet fisk, som ikke er merket på emballasjen. Dette utgjør en helsefare for de som er allergisk mot fisk. 

Produktet er solgt i Rema 1000 butikker med varedistribusjon fra Rema Distribunal Vagle. 

Det berørte produktet blir fjernet fra butikkene. Forbrukere som har kjøpt dette produktet kan ta det med tilbake til butikken og få pengene igjen. 

Produktet er ikke farlig å spise for de uten fiskeallergi. 

Hovedindeksen på Oslo Børs falt tirsdag. Foto: Terje Pedersen / NTB

Bredt fall på Oslo Børs

Foto: Terje Pedersen / NTB

Hovedindeksen på Oslo Børs falt tirsdag med 0,36 prosent til 1278,97 poeng. Blant børsens største selskaper var det bred nedgang.

Kun tre av de 15 selskapene med høyest markedsverdi hadde oppgang tirsdag. Best gikk det for oljeselskapet Petrolia, som steg 16,5 prosent i løpet av dagen.

Verst gikk det for oljeselskapet Northern Drilling, som falt hele 83,9 prosent. Det er det største fallet siden selskapet ble børsnotert i 2017. E24 skriver at fallet kommer etter at selskapet mandag meldte at datterselskapene West Aquila Inc og West Libra Inc har tapt voldgiftssaker mot Hanwha Ocean.

Også SAS hadde en dårlig dag på børsen med et fall på 6,4 prosent etter nyheten om at de tapte 638 millioner svenske kroner i august.

Oljeprisen fortsatte nattens fall en stund, men tok seg opp igjen tirsdag formiddag og ble ved i 16.30-tiden omsatt for rundt 91,80 dollar fatet, som er det samme som ved stengetid mandag.

På de største Europa-børsene har trenden stort sett vært negativ. DAX-indeksen i Frankfurt hadde i 17-tiden falt med rundt 0,8 prosent, CAC-indeksen i Paris hadde falt med rundt 0,5 prosent, mens FTSE-indeksen i London holdt seg omtrent uendret.

(©NTB)

En person siktet etter overdosedødsfall i Halden

I forbindelse med et overdosedødsfall i Halden i helgen, har politiet gått ut for å advare om en type piller som de har beslaglagt. 

Politiet har siktet en person for oppbevaring og salg av narkotika i saken. 

Les mer om saken her

17:10

Høy temperatur om Gudbrandsdalsosten - se debatten 

Tine vurderer å flytte produksjonen av Gudbrandsdalsosten ut av Gudbrandsdalen. Det skaper sterke reaksjoner. Blant annet har det ført til et ordføreropprop og kjendiskokk Arne Brimi har også kastet seg inn i diskusjonen.

Se debatten direkte fra klokken 17.36 på TV2.no og TV 2 Nyheter i videovinduet over. 

Tips TV 2

Har du tips, bilder eller video om saken?