TV 2 Play
Min konto

Siste nytt

10. feb. 2023 02:58
Født under jordskjelvet og alene i verden: Hun har fått navnet Aya, som betyr mirakel på arabisk. 

Tusenvis ønsker å adoptere mirakelbaby

Foto: Ghaith Alsayed / AP / NTB

Bildene av babyen som ble født i ruinene av en sammenrast bygning nord-vest i Syria gikk verden rundt. Da hun ble reddet var hun fortsatt festet til moren sin med navlestrengen. Den nyfødte jenta var alene i verden, for moren, faren og fire søsken døde da jordskjelvet rammet småbyen Jindayris. 

Hun har fått navnet Aya, som betyr mirakel på arabisk. 

– Da hun kom på mandag var hun i dårlig forfatning, med hevelser og skrammer. Hun var kald, og pustet nesten ikke, sier Hani Marouf, barnelegen som passer på henne, til BBC. Hun ble brakt til sykehuset i byen Afrin av en fjern slektning, Khalil al-Suwadi. 

Nå er tilstanden hennes stabil.  

Tusenvis har henvendt seg via sosiale medier fordi de ønsker å adoptere henne. «Jeg vil adoptere henne og gi henne et godt liv», var en av mange meldinger sykehuset har mottatt. Også et TV-anker fra Kuwait har meldt seg til å ta vare på og adoptere barnet hvis det lar seg gjøre i lovlige former. 

Sykehusets leder, Khalid Attiah, sier til BBC at han har fått dusinvis med telefoner fra mennesker over hele verden som vil adoptere Aya. Men han vil i ikke ta noen slik avgjørelse foreløpig. 

– For øyeblikket dies hun av min kone sammen med min egen datter. Til de fjernere slektningene hennes kommer tilbake, behandler jeg henne som en av mine egne, sier han. Han har selv en datter på fire måneder, så hans kone gir begge babyene brystmelk. 

I Ayas hjemby Jinadryis er situasjonen katastrofal. 90 % av byen er ødelagt, og det er fortsatt mennesker i ruinene. 

Hun ble født mens moren lå begravet i ruinene, og den 7. februar ble hun oppdaget i en fem etasjers bygning som var jevnet med jorden
7 minutter siden
NTB  & Vilde Roald
04:25
NTB  & Vilde Roald
03:41
NTB  & Vilde Roald
02:44
01:03
NTB  & Vilde Roald
I går 22:39
I går 22:05
I går 21:11

Tips TV 2

Har du tips, bilder eller video om saken?