Siste nytt

TV 2 Play
Min konto
4. februar 08:33

To mindreårige siktet etter «svært alvorlig» voldshendelse i Kristiansand

En ung mann er fløyet til sykehus i Oslo. Han er utsatt for en svært alvorlig voldshendelse i Kristiansand, opplyser Agder politidistrikt. De pårørende er informert.

– Politiet fikk melding om en alvorlig voldshendelse der en person hadde blitt utsatt for vold av to gjerningsmenn. Fornærmede ble først fraktet til Sørlandet sykehus og så videre til Ullevål sykehus i Oslo, sier jourhavende Svein Håland i politiet til TV 2.

To gutter under 18 år er pågrepet og siktet for grov kroppsskade.

– De sitter i arresten og vil avhøres så fort som mulig. Vi må få en viss oversikt over saken først, sier Håland.

Klokken 12 jobber politiet med å få klarhet i hvilke forsvarere de pågrepne guttene ønsker.

– Det er fortsatt uavklart skadeomfang. Vi har ikke fått håndfast informasjon fra sykehuset, sier Håland.

Politiet fikk melding om hendelsen litt før klokken 00.30 natt til lørdag.

Les hele saken her.

03:53
FLERTALL:  Onsdag stemte et flertall i Representantenes hus i den amerikanske kongressen for å godkjenne et lovforslag for å heve landets gjeldstak.

Forslag om heving av gjeldstak i USA gikk gjennom i Representantenes hus

Et flertall i Representantenes hus i den amerikanske kongressen stemte onsdag for å godkjenne et lovforslag for å heve landets gjeldstak.

Nå skal forslaget behandles i Senatet. President Joe Biden ber om at dette skjer raskt.

– Denne avtalen er gode nyheter for det amerikanske folket og den amerikanske økonomien, sier han etter avstemmingen onsdag kveld lokal tid.

Forslaget må godkjennes før 5. juni, som er fristen for når finansdepartementet ikke lenger har midler til å betale nasjonens gjeld.

Hvis det skjer, kan det utløse økonomisk krise i USA, som kan gi videre gjenklang i andre lands økonomier.

03:46

Tre drept i russiske angrep i Kyiv, ifølge myndighetene

Tre personer er drept og flere er såret i russiske angrep i den østlige delen av Kyiv, melder myndighetene i hovedstaden.

To av de drepte var barn, skriver Kyivs militæradministrasjon på Telegram.

Kyiv-ordfører Vitalij Klitsjko sier at fire personer er såret, og at angrepet fant sted i Desnjanskyj-distriktet, som ligger øst i utkanten av byen.

Barna skal ha vært mellom 5 og 13 år gamle.

Den ukrainske hovedstaden har opplevd en rekke angrep på natten den siste tiden.

03:16
RETURNERER: Kim Cattrall er igjen å se som karakteren Samantha Jones i «And Just Like That» på HBO Max, ifølge Variety. 

Variety: Samantha Jones tilbake i «Sex and the City»-oppfølger

Skuespilleren Kim Cattrall er igjen å se som karakteren Samantha Jones i oppfølgeren til den ikoniske 90-tallsserien «Sex and the City», ifølge Variety.

Gjensynet blir derimot kort da Cattrall kun skal bli med i avslutningsscenen i andre sesong av «And Just Like That», som vises på HBO Max.

Ifølge Variety spilte hun scenen inn tidligere i år uten å møte de andre hovedrollene, Sarah Jessica Parker, Cynthia Nixon og Kristin Davis.

Verken Cattrall eller HBO Max har kommentert eller bekreftet opplysningene.

Cattrall valgte selv ikke å bli med i oppfølgeren til suksesserien, som gikk fra 1998 til 2004. Bakteppet skal ha vært uenigheter mellom henne og Parker som oppsto da Cattrall trakk seg fra en tredje «Sex and the City»-film. (©NTB)

02:54

Abortpille ikke lenger på resept i Argentina

Argentina vil ikke lenger kreve resept på nødprevensjon, ofte kalt «abortpille». Det tradisjonelt konservative landet utvider abortrettighetene.

Tiltaket skal bidra til å unngå utilsiktet graviditet ved å gjøre tilgang til helsetjenester, prevensjon og kunnskap mer tilgjengelig, ifølge helsedepartementet.

– Dette fjerner en viktig barriere for tilgang. Folk kan ha denne prevensjonsmetoden som støtte før en nødsituasjon inntreffer, sier Valeria Isla, direktør for seksuell helse i departementet.

Nødprevensjon er en hormonell pille som tas innen 120 timer etter ubeskyttet sex for å forhindre graviditet. Den er mest effektiv de første 12 timene etter, ifølge Verdens helseorganisasjon (WHO).

Fjerningen av resept på abortpillene er ett av flere tiltak landet har gjort for å utvide abortrettighetene. I 2020 godkjente det katolske landet, som også er hjemlandet til pave Frans, en lov som tillater abort opptil 14 uker.

I Norge er det lov med selvbestemt abort fram til uke 12, mens man etterpå må sende en søknad til en abortnemnd om å få utført abort.

Abortpiller selges uten resept i minst 70 andre land. De fleste andre land i Sør-Amerika tillater nødprevensjon, men noen av dem krever at man har resept eller er over en minimumsalder. (©NTB)

02:33

VG: Vil øke atomstyrkene i Nordflåten

Den russiske marinen varsler en oppgradering av atomstyrkene i Nordflåten, som ligger på grensen til Norge, skriver VG

Øverstkommanderende, Nikolai Evmeno sier til det statskontrollerte russiske nyhetsbyrået Interfax at Nordflåten vil få nye skip og ubåter.

– Nordflåten vil fortsette å fylles opp med skip og ubåter og den strategiske marine kjernefysiske komponenten i Nordflåten vil bli styrket og utviklet for å garantere statens sikkerhet.

Informasjonen kommer frem i et gratulasjonstelegram til militærpersonell og veteraner i Nordflåten. 

Ifølge Interfax anses ubåtstyrkene i Nordflåten som de sterkeste formasjonen av atomubåter i den russiske marinen.

02:13

Brann på omsorgssenter i Porsgrunn

En brann i en sofa på et omsorgssenter ble raskt slukket, men minst én person har fått i seg røyk.

Nødetatene fikk melding om brannen klokka 1.26 natt til torsdag.

– Brannvesenets røykdykkere er inne og har kontroll på brannen, opplyser Sørøst politidistrikt.

Det ble meldt om en del røyk i fellesarealene. 

– Det ble likevel ikke evakuering av beboere. De gikk på sine respektive rom og lukket dørene, melder politiet. (©NTB)

01:20

Kontroll på brannene langs Sørlandsbanen

Sørlandsbanen og E39 måtte onsdag kveld stenges på grunn flere branner langs togsporet. Brann i bremser på tog er trolig forklaringen.

Det var togene mellom Oslo og Stavanger, samt togene mellom Stavanger og Egersund som ble rammet av dette, ifølge Bane Nor.

Ifølge Agder politidistrikt var det et tog med brann i bremsene som førte til brann flere steder over en lengre strekning. Toget stanset på Gyland stasjon. Det ble ikke meldt om fare for bebyggelse.

Noe før klokka 1 natt til torsdag kunne brannvesenet ifølge politiet melde om kontroll.

– Noe glør og småbranner på strekningen. Brann driver med etterslukking utover natta, opplyste operasjonssentralen.

Vaktleder Tor Kåre Steinskog ved 110-sentralen Sørvest opplyste til VG at det brant i vegetasjon langs blant annet i Moi, Sira og Drangsdalen. Også i Flekkefjord er det meldt brann flere steder langs jernbanelinjen.

Rett før midnatt opplyste Sørvest politidistrikt at E39 er stengt ved Moi på grunn av brann langs toglinjen. Ved 1-tiden kunne veien åpnes igjen. (©NTB)

01:09
SKYLDIG: «That '70s Show»-stjernen Danny Masterson (t.h.) ble onsdag funnet skyldig i to voldtekter fra tidlig 2000-tallet. Her er han fotografert med konen Bijou Philips. Foto: Brian Melley / AP / NTB

«That '70s Show»-skuespiller kjent skyldig i voldtekter

En jury har kjent skuespiller Danny Masterson, som spilte i komiserien «That '70s Show» på 2000-tallet, skyldig i to av tre voldtekter han er tiltalt for.

Den tredje voldtektstiltalen har bakgrunn i anklager fra en mangeårig kjæreste av Masterson. Juryen, som besto av sju kvinner og fem menn, stemte åtte mot fire for å frikjenne skuespilleren i dette tilfellet.

Han kan få opptil 30 års fengselsstraff.

Tiltalene mot Masterson ble reist tilbake i 2020. Det er andre gang saken er oppe for retten. I desember i fjor klare ikke juryen å komme til enighet.

Den omstridte Scientologikirken har spilt en vesentlig rolle i Mastersons sak. Ifølge påtalemyndigheten voldtok skuespilleren kvinnene, som var medlemmer av kirken, i hjemmet sitt i Hollywood Hills mellom 2001 og 2003.

På denne tiden var Masterson ved høyden av sin karriere da han spilte karakteren Steven Hyde i komiserien «That '70s Show», som gikk fra 1998 til 2006. Hollywood-stjernene Ashton Kutcher og Mila Kunis spilte også i serien.

Kvinnene hevder at TV-stjernen først dopet dem, for så å utføre handlingene, og at han brukte sin fremtredende rolle i kirken for å unngå konsekvenser.

Kvinnene sa sine vitneutsagn at de meldte ifra til kirken, men at de ble advart mot å anmelde voldtekter fra et høytstående medlem som Masterson. Scientologikirken avviser dette. (©NTB)

00:05
VINNER: Paulo Dybala jubler etter å ha gitt Roma ledelsen i europaligafinalen mot Sevilla. 

Sevilla slo Roma i straffedrama 

Foto: Petr David Josek / AP / NTB

Sevilla vant europaligaen for femte gang på de ti siste sesongene ved å beseire Roma 4-1 på straffespark etter 1-1 i en dramatisk finale.

Sevilla-keeper Yassine Bounou ble den store helten med to strafferedninger, før Gonzalo Montiel fikk to sjanser til å sette inn det avgjørende sparket.

Den spanske klubben spilte finale i turneringen (inkludert forgjengeren Uefa-cupen) for sjuende gang og hadde aldri tapt. Mourinho hadde på sine fem første europacupfinaler ført Porto (2), Inter, Manchester United og Roma til like mange titler.

Det var Mourinhos statistikk som ble brutt på Puskas Arena. Etter Roma-triumfen i conferenceligaen i fjor knuste Sevilla drømmen om europaligatriumfen som ville gitt mesterligaspill neste sesong.

Roma hadde sine sjanser til å avgjøre, og ti minutter på overtid i 2. ekstraomgang nikket Chris Smalling i tverrliggeren på et hjørnespark.

Begge finalistene i Budapest hadde finaleseier som sin eneste vei inn i mesterligaen neste sesong. Sevilla er på nederste tabellhalvdel i La Liga, Roma på sjetteplass i Serie A.

Sevilla var nedrykkstruet inntil José Luis Mendilibar ble hentet som trener i mars. Da hadde han aldri ledet en europacupkamp. Onsdag feiret han sin første tittel.

Paulo Dybala ga Roma ledelsen før pause, men Sevilla fikk sin utligning med et selvmål av Gianluca Mancini tidlig i den andre omgangen. Mancini ble ulykkesfugl igjen i straffesparkkonkurransen.
Raskt oppfattet

Roma tok ledelsen i det 34. minutt. Ivan Rakitic mente han skulle ha frispark i en duell med Bryan Cristante ved midtstreken. Sevilla-spilleren slo ut med armene, men dommeren vinket spillet videre, og Roma-kaptein Lorenzo Pellegrini oppfattet situasjonen raskt. Han slo en presis bruddball til Dybala, som startet mellom Jesus Navas og Loïc Badé og scoret med et velplassert diagonalskudd.

Før det hadde Roma hatt en god sjanse med Leonardo Spinazzolas skudd fra god posisjon i det 13. minutt, som ble reddet av Yassine Bounou, og ropt høyt på straffe da Tammy Abraham ble sparket i hodet av Nemanja Gudelj i det 31. minutt. Abraham bøyde seg dypt ned mot klareringssparket, og VAR frikjente Gudelj.

Sevilla slet med å skape sjanser, men hevet seg i slutten av omgangen, og i det sjette av sju tillagte minutter skjøt Rakitic i stolpen. Alex Telles slo flatt inn fra høyre, og kroaten skjøt med strak vrist fra drøyt 20 meter. Ballen gikk rett i stolpen og var nær ved å treffe ryggen på keeper Rui Patrício på vei ut. Da hadde den fort havnet i mål, men Roma kunne puste lettet ut og gå til pause med ledelse.
I eget mål

Etter pause var det Sevilla som overtok taktstokken. Luis Ocampos bommet stygt med et forsøk på brassespark, men i det 55. minutt kom utligningen. Navas utfordret Spinazzola på høyresiden og slo inn bak forsvaret. Mancini kneet ballen i eget mål i forsøket på å hindre at den nådde Youssef En-Nesyri.

Roma hadde en kjempesjanse til å ta ledelsen igjen etter frispark fra Pellegrini i det 67. minutt. Roger Ibañez vant i lufta, og Abraham flikket fra kort hold, men Bounou sto i veien. I vilt møljespill greide Sevilla etter hvert å klarere.

Kvarteret før full tid dømte Anthony Taylor straffe til Sevilla etter at Ocampos så ut til å bli felt av Ibañez. Roma-spillerne, som protesterte stort sett etter hver avgjørelse som gikk mot dem, flokket seg rundt den engelske dommeren, som ble kalt til VAR-monitoren. Der fikk han se at Ibañez så vidt fikk tåa på ballen før han var borti beinet til Ocampos, og avgjørelsen ble omgjort.

Roma-innbytter Andrea Belotti fikk en stor sjanse til å bli matchvinner i det 83. minutt, men han traff ikke ordentlig alene ved lengste stolpe, og ballen gikk utenfor.

I ekstraomgangene skjedde lite før Chris Smalling nikket i tverrliggeren ti minutter på overtid, og dermed ble europaligafinalen for tredje år på rad avgjort med straffespark etter en 1-1-kamp. (©NTB)

I går 23:38

Brannmannskaper kjemper mot massive skogbranner i Canada

Foto: Kelly Clark / AP / NTB

I Canada kjemper brannvesenet i motbakke mot voldsomme skogbranner i Nova Scotia-provinsen. Myndighetene sier de ikke har sett lignende branner.

Det er hjelp på vei fra både føderale myndigheter og amerikanske brannmannskaper. Også militæret er blitt spurt om å bistå.

– Vi er i en krise i provinsen og vi vil ha og trenger all hjelp vi kan få. Disse brannene mangler sidestykke, sier Nova Scotias førsteminister Tim Houston. 

Det er sendt inn materiell fra Ontario-provinsen, og et titall brannslukningshelikoptre fra omkringliggende provinser har sammen med kystvakta sluttet seg til slukningsarbeidet.

Statsminister Justin Trudeau beskriver brannene som hjerteskjærende og lover ubegrenset støtte. 

Onsdag raste 14 skogbranner i provinsen, inkludert tre som var ute av kontroll. En av dem truer forsteder til provinshovedstaden Halifax.

(©NTB)

Tips TV 2

Har du tips, bilder eller video om saken?