Siste nytt

TV 2 Play
Min konto
3. februar 06:12

Canada melder om observasjon av spionballong

Forsvaret i Canada melder om observasjon av en spionballong og sier dens bevegelser blir sporet, noen timer etter at USA meldte om det samme.

– Canadierne er trygge og Canada jobber for å sikre luftrommet, inkludert med overvåking av en mulig hendelse nummer to, skriver forsvaret i en uttalelse.

Det er ikke klart fra uttalelsen om det er snakk om samme ballong som USA meldte om torsdag kveld, men det canadiske forsvaret skriver at de samarbeider med sine amerikanske allierte.

Torsdag kveld meldte det amerikanske forsvarsdepartementet Pentagon om at det som mistenkes å være en kinesisk spionballong flyr over USA. Ballongen har blitt overvåket siden den ankom luftrommet for et par dager siden, opplyste en tjenesteperson.

(©NTB)

Mektig amerikansk senator ettersøkt av Russland

Foto: REUTERS/Alina Smutko

Det russiske innenriksdepartementet har satt den mektige amerikanske senatoren Lindsey Graham på ettersøktliste.

Det skriver nyhetsbyrået Reuters mandag morgen og viser til det Kreml-kontrollerte nyhetsbyrået Tass.

Graham er en av de mektigste senatorene i det republikanske partiet. 

Det skjer etter Grahams møte med president Volodymyr Zelenskyj i Kyiv fredag. Her sa Graham, i to separate sammenhenger, at pengene USA har brukt for å hjelpe Ukraina, er «de beste pengene de har brukt» og som svar på at Zelenskyj sier at ukrainerne vil bli frie slik amerikanerne er, sa senatoren «og russerne dør». 

Russland har kritisert disse to uttalelsene og mener at de er russofobiske – Graham, på sin side, står fast ved dem og mener at han bare roste den ukrainske forsvarsviljen mot den russiske invasjonen, med hjelp fra USA.

05:39

Mann fløyet til sykehus etter utforkjøring

En mann i 40-årene er sendt til Ullevål sykehus med luftambulanse etter en bilulykke i Tønsberg mandag morgen. En enslig bil kjørte av veien og havnet på taket på et jorde, sier politiet til TV 2.  

Det var bare en person i bilen, og vedkommende har vært fastklemt, men ble frigjort da nødetater kom til stedet. 

– Vi var første nødetat på stedet. Fører henger i sikkerhetsbeltet, med hodet mot taket, men er ved bevissthet i den sammentrykte kupeen, skriver Vestfold interkommunale brannvesen på Twitter. 

Operasjonsleder Jan Kristian Johnsrud i Sør-Øst politidistrikt opplyste til TV 2 mandag morgen at han ikke tror vedkommende er hardt skadd. 

– Redningshelikopter kom til stedet, og fører, som var alene i bilen, ble flydd til sykehus, skriver brannvesenet videre. 

Veien forbi ulykkesstedet ble stengt som følger av ulykken, men er nå åpnet igjen. 

Politiet meldte om hendelsen klokken 05:35 mandag morgen. 

PÅ TAKET: Bilen havnet på taket etter utforkjøringen.
Foto: Vestfold interkommunale brannvesen 
04:44
Italienske redningsarbeidere leter etter minst to personer etter at en seilbåt med turister kantret i uvær i Maggioresjøen nord i Italia søndag. Foto: Vigili Del Fuoco / AP / NTB

Tre døde da turistbåt kantret i Italia

Tre personer mistet livet og to er savnet etter en båtulykke i Maggioresjøen nord i Italia søndag. Flere kan være savnet.

Dykkere hentet opp to lik og sa at de lette etter ytterligere to savnende, melder det italienske nyhetsbyrået Ansa. Et redningshelikopter bistår i søket.

20 av 24 som var om bord på båten, er i trygghet, ifølge byrået. Videre skriver de at det eksakte antallet passasjerer om bord ikke er klart.

Ulykken skyldtes en storm som herjet i området, ifølge Attilio Fontana, presidenten i Lombardia-regionen. Det var en 16 meter lang seilbåt leid av turister, som kantret i uværet. (NTB)

04:33
FERIEPARADIS:  En ung kvinne har mistet foten sin etter å ha blitt angrepet av en hai i ferieparadiset Providenciales

Hai bet foten av turist 

En 22 år gammel kvinne fra USA har mistet den ene foten sin etter å ha blitt angrepet av en hai, skriver Sky News.

Hendelsen skjedde på den karibiske øyen Providenciales onsdag. 

Den unge kvinnen snorklet i nærheten av stranden sammen med en venninne da haien plutselig angrep. Kvinnen er alvorlig skadd, og har vært innlagt på sykehus siden onsdag.

Også venninnen skal ha blitt skadd. Hun skal være utenfor livsfare. 

Hendelsen skjedde like ved hotellet Blue Haven Resort. En talsmann for hotellet sier at kvinnen ikke var gjest hos dem, men at hun hadde kommet til stranden med båt.

Ansatte ved et nabohotell skal ifølge Sky News ha hastet ned til vannet og ringt etter ambulanse i det de så hva som utspilte seg i vannet. 

Politiet har ingen informasjon om hva slags hai det dreier seg om. 

04:06
Kristin Harila, her i Katmandu tidligere denne måneden, siktet mot verdensrekord. Foto: Niranjan Shrestha / AP / NTB

Norsk fjellklatrer halvveis til verdensrekord

Kristin Harila har besteget det 8167 meter høye fjellet Dhaulagiri i Nepal. Dermed er hun halvveis til målet om å bestige de 14 høyeste fjellene i verden.

Målsettingen er å klare denne bragden på under seks måneder, noe som vil være verdensrekord. Og hun ligger meget godt an – på bare litt over en måned har hun kommet halvveis, med sju topper.

Det er Nimsdai Purja som innehar rekorden. I 2019 brukte han 189 dager på å bestige alle verdens fjell over 8000 meter – til sammen 14 topper.

(©NTB)

En eksplosjon sett over Kyiv under et stort russisk drone- og missilangrep mot den ukrainske hovedstaden. 

Ukraina: Nytt stort luftangrep mot Kyiv

For andre natt på rad angriper Russland den ukrainske hovedstaden Kyiv. 

Flere enn 40 russiske raketter og droner som var på vei mot byen, er skutt ned, hevder hovedstadens militæradministrasjon.

– Dette er det femtende angrepet siden begynnelsen av mai! skriver militæradministrasjonen på Telegram og fortsetter:

– Med disse konstante angrepene, forsøker fienden å holde sivilbefolkningen i dyp psykisk spenning.

Natt til mandag ble det meldt om flere eksplosjoner i den ukrainske hovedstaden, ifølge Kyivs ordfører Vitalij Klitsjko.

Også over havnebyene Mykolajiv og Odesa i sør skal ukrainsk luftforsvar ha skutt ned flere droner natt til mandag.

Totalt skjøt ukrainsk luftforsvar ned 29 av 35 droner og 37 av 40 missiler, ifølge Ukraina, skriver Reuters.

Det er altså andre natt på rad at Russland angriper hovedstaden – søndag, da byen feiret sin grunnleggelse, ble det ifølge Ukraina sendt 54 iranske droner mot byen.

52 av disse skal ha blitt skutt ned, men restene av en drone drepte én 41 år gammel mann, mens to andre ble såret av dem og et kjøpesenter tok fyr som følge av angrepet.

Ukraina beskriver søndagens angrep som det største med iranske droner siden invasjonen startet i februar i fjor. 

03:25

Mann alvorlig skadd i arbeidsulykke i Oslo

En mann har fått svovelsyre på deler av kroppen i en arbeidsulykke ved en bedrift i Oslo. Han framstår som alvorlig skadd, ifølge politiet.

Oslo-politiet meldte om ulykken, som skjedde ved en kjemikaliebedrift, klokka 2.23 natt til mandag.

– Den skadde er kjørt Ullevål sykehus. Det har blitt benyttet verneutstyr på deler av kroppen. Han fremstår alvorlig, men ikke livstruende skadd, skriver operasjonsleder Vidar Pedersen i en melding til pressen.

(©NTB)

03:24

Brann i taubåt ved Haugesund

Det brøt natt til mandag ut brann i motorrommet på en mindre taubåt nord for Haugesund. Den ene personen som var om bord, sjekkes av helsepersonell.

Hovedredningssentralen (HRS) Sør-Norge fikk melding om saken klokka 1.09. Båten befant seg da på det åpne havstykket Sletta, som ligger nord for Haugesund, og hadde ikke framdrift.

En redningsskøyte, et redningshelikopter og en Røde Kors-båt med brannmannskaper ble kalt ut. Etter hvert ble taubåten slept til kai i Haugesund, og brannmannskaper fikk slukket brannen.

(©NTB)

00:41

AP: Biden og McCarthy har nådd endelig enighet om gjeldstaket i USA

USAs president Joe Biden og kongressleder Kevin McCarthy er enige om endelig avtale om å heve gjeldstaket.

Neste steg er å sende avtalen videre til godkjenning i Kongressen.

Saken oppdateres.

(NTB) 

00:15

Masseslagsmål – trolig supportere 

Søndag kveld rykket politiet ut til melding om slagsmål ved Den blå sten i Bergen sentrum. 

Mellom 20 og 30 personer skal ha vært involvert, og politiet mener det er snakk om fotballsupportere. 

– Formentlig personer knyttet til supportere fra Brann og Rosenborg, skriver politiet i Vest på Twitter.

Til Bergensavisen forteller en ansatt ved en kiosk i nærheten at det var bråk fra to grupperinger med fem-seks personer i hver gjeng, og at slåssingen begynte ved et utested. En Rosenborg-tilhenger forteller at de ble oppsøkt av Brann-tilhengere på det aktuelle utestedet, men at de selv ikke gjorde noe i forkant.

Bilder viser ifølge Bergens Tidende at flere menn gikk i bakken i Nordal Bruns gate, før det oppsto en mølje der menn gikk løs på hverandre mens de beveget seg i retning Festplassen.

Natt til mandag opplyser innsatsleder Casper Kaland i Vest politidistrikt til Bergensavisen at de to supportergruppene har samlet seg på hvert sitt utested.

Det er ikke meldt om alvorlig personskade. 

Rosenborg gjester Brann på Brann Stadion mandag ettermiddag

Politiet fikk melding om slagsmålet klokken 23:50 søndag kveld. 

TV 2 / NTB

Tips TV 2

Har du tips, bilder eller video om saken?