Sindre Camilo Lode skriver...
28. januar 20:01

NRK har løst problemet med iphone-appen

En rekke brukere meldte lørdag at de ikke fikk brukt NRK TVs app på iPhone.

Problemet oppsto omtrent samtidig som lørdagens delfinale i Melodi Grand Prix startet.

TV 2 fikk bekreftet av NRK at det var problemer og at det ble sett på saken.

– Siste melding er at appen fungerer igjen nå, sier pressevakt Heidi Gjestad i NRK til TV 2 klokken 20.25.

10 minutter siden

Brev med pulver sendt til en rekke svenske statsforvaltere

En rekke svenske länsstyrelser, som tilsvarer norske statsforvaltere, har blitt utsatt for trusler onsdag. Til sammen har minst ti länsstyrelser blitt rammet.

Det er funnet pulver i posten flere steder.

– Det handler om noen form av pulverbrev. Ettersom man ikke kan utelukke at pulveret er farlig, har vi blitt tilkalt for å kontrollere det nærmere, sier Katarina Rusin ved politiet i Skåne.

Flere steder er personalet hos statsforvalterne blitt evakuert.

(©NTB)

I Agder tingrett i Kristiansand var det satt av 10 dager til rettssaken, med siste dag 8. mars.

Dømt til 11 års fengsel: Retten mener fornærmede levde under et regime

Foto: Terje Frøyland / TV 2

En mann i 20-årene er dømt til 11 års fengsel for grov voldtekt og fysisk og psykisk vold mot sin samboer, samt voldtekt av en annen kvinne.

Hendelsene fant sted i Kristiansand. 

Tiltalte erkjente seg i retten ikke skyldig etter tiltalen, men Agder tingrett finner det bevist at han voldtok og banket hans daværende samboer, en kvinne i 20-årene.

Blant annet skal tiltalte ha slått samboeren gjentatte ganger i ansiktet, før han klippet av henne mesteparten av håret og voldtok henne. 

I den enstemmige dommen skriver retten at samboeren til tiltalte levde under et «regime». Og at tiltalte utøvde kontroll over bekledning, telefonbruk og hvilke venner hun fikk ha. 

«Tiltalte bestemte at hun ikke fikk lov til å gå med klær som han oppfattet som «utfordrende». Hvis hun gikk i lettkledde klær ute på byen eller andre steder, sa han at hun var horete», står det i tingrettens dom. 

Mannen i 20-årene er dømt til å betale 350.000 kroner i erstatning til sin tidligere samboer. Det er høyere enn standardbeløpet, men retten viser til at voldtektene var svært grove, ifølge dommen. 

I tillegg ble mannen dømt til å betale 220.000 kroner i erstatning til det andre voldtektsofferet i saken. 

Lange køer etter ulykke mellom flere biler på E6

Nødetatene er på vei til E6 inngående retning før Furuset etter melding om en trafikkulykke med flere kjøretøy involvert.

To lastebiler og 4-5 biler er involvert, melder politiet i Oslo.

– Det er ikke meldt om alvorlig personskade, men per nå virker det som fire personbiler må taues vekk fra stedet.

Trafikken går forbi i ett felt. 

– Ulykken har ført til lange saktegående køer bakover mot Lillestrøm og Hvam. I tillegg blir det noe kø i utgående retning, trolig på grunn av oppmøtet av mange nødetatskjøretøy med blålys, skriver politiet i en oppdatering. 

Skadeomfanget er ukjent. 

Akeulykke i skisenter: Tenåringer falt ned hull på 1-2 meter

Nødetatene har rykket ut til en akeulykke i Fjellhaugen skisenter i Kvinnherad i Vestland. 

To tenåringer har falt ned et hull på 1-2 meter, og har kommet seg opp fra hullet igjen på egen hånd.

Begge involverte er er ved bevissthet. 

Nødetatene fikk melding om hendelsen klokka 10.30. 

Politiet opplyser til lokalavisa Kvinnheringen at det er skoledag i skitrekket og at Røde Kors er på vakt.

Leder Rafael Grossi for Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) besøker onsdag atomkraftverket i Zaporizjzja i Ukraina. Atomkraftverket, Europas største, er okkupert av russiske styrker. Foto: Jevhen Maloletka / AP / NTB

IAEA-sjefen besøker ukrainsk atomkraftverk

Det internasjonale atomenergibyråets (IAEA) leder Rafael Grossi besøker Zaporizjzja-kraftverket i Ukraina onsdag. Kraftverket er okkupert av russiske styrker.

Okkupasjonen har ført til bekymring for sikkerheten ved atomkraftverket, Europas største, som ligger i Zaporizjzja-regionen sør i Ukraina, der det har vært harde kamper siden den russiske invasjonen.

IAEA-delegasjonen med Grossi ventes å ankomme onsdag formiddag og reise igjen på ettermiddagen, ifølge det russiske nyhetsbyrået Tass, som siterer en tjenesteperson i det russiske atombyrået Rosenergoatom.

Besøket blir Grossis andre til kraftverket siden invasjonen i februar i fjor. Han vil vurdere den alvorlige sikkerhetssituasjonen ved kraftverket med sine egne øyne, ifølge IAEA.

Byrået har hatt en ekspertgruppe på kraftverket siden september, men Grossi har sagt at situasjonen stadig er prekær. I forkant av besøket på anlegget har han møtt Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj.


10:49
Bilder fra finalen i Skal vi danse: all star lørdag 12. november 2022. Finaleparene var Cengiz Al (25) og Rikke Lund (27) mot Jørgine Massa Vasstrand (33) og Santino Mirenna (28).

Bekrefter ny «Skal vi danse»-sesong

Det er bekreftet at det kommer en ny sesong av seerfavoritten.

– Det er en glede å kunne bekrefte at det blir en ny sesong av «Skal vi danse» til høsten med Helene Olafsen og Anders Hoff som programledere, og med Trine Dehli Cleve, Merete Lingjærde og Morten Hegseth som dommere. Vi er i full gang med jakten på nye spennende deltakere, og gleder oss til å fortelle mer nærmere høsten, sier programredaktør Kathrine Haldorsen i TV 2.

Forrige sesong av danseprogrammet var en så kalt «all star»-sesong, hvor gamle «Skal vi danse»-vinnere konkurrerte mot hverandre. Årets sesong vil gå tilbake til å ha kjendiser som ikke har vært på parketten før.

Aftenposten: Terrorsiktede søstre framstilles for varetektsfengsling torsdag

Aftenposten skriver onsdag formiddag at søstrene fra Bærum fremstilles for varetektsfengsling torsdag.

Det bekrefter forsvarer Geir Lippestad til avisa.

De to kvinnene ble natt til onsdag pågrepet av Politiets sikkerhetstjeneste (PST) da de landet i Norge. De er siktet for deltagelse i terrororganisasjonen Den islamske stat (IS).

Les mer om saken her

Sverige kaller inn Russlands ambassadør på teppet

Foto: AFP PHOTO / TT NEWS AGENCY / Anders WIKLUND / Sweden OUT

Sverige har kalt inn Russlands ambassadør til landet, Viktor Tatarintsev, på teppet for trusselen mot dem, melder svenske SVT.

Bakgrunnen er at den russiske ambassaden tirsdag kveld publiserte et innlegg der det ble ført et lengre resonnement om hva et svensk Nato-medlemskap vil innebære.

Om Nato går til angrep mot Russland, vil det få konsekvenser for Sverige, skrev ambassaden ifølge SVT.

– De nye medlemmene i den fiendtlige alliansen blir et legitimt mål for Russlands hevntiltak, inkludert militære, skal det ha stått i innlegget.

Den svenske utenriksministeren Tobias Billström sier at innkallelsen av ambassadøren skjer for tydelig å markere motstand «mot dette åpenbare forsøkte på påvirkning».

Han legger til at Sveriges sikkerhetspolitikk kun bestemmes av Sverige selv, og ingen andre.

Etter at Russland gikk til angrepskrig mot nabolandet Ukraina for over ett år siden, valgte både Sverige og Finland å forlate sine nøytralitetslinjer og søker seg inn i forsvarsalliansen Nato. 

Finland er nå formelt godkjent av samtlige Nato-medlemmer, noe som er et krav for å bli med i alliansen. 

Sverige har møtt mer motgang på sin vei inn i Nato, og både Tyrkia og Ungarn har ventet med å godkjenne landet. 

Bilfører til akuttmottaket etter alvorlig utforkjøring

Nødetatene har rykket ut til en alvorlig utforkjøring Skien. Politiet opplyser at bilføreren, en eldre mann, fremstår bevisstløs. 

– Ambulansepersonell driver med livreddende førstehjelp, skrev politiet i Sør-Øst på Twitter klokka 10.23. 

Like før klokken 11 er bilføreren kjørt i ambulanse til akuttmottaket. Skadegraden er ukjent 

Det satt en passasjer i bilen i tillegg til bilføreren. Passasjeren fremstår uskadd, ifølge politiet.

– Kan dreie seg om et sykdomstilfelle, skriver politiet på Twitter.

Nødetatene fikk melding om ulykken like over klokka 10. 

Fredag er påskens mest hektiske reisedag på norske flyplasser. Foto: Terje Pedersen / NTB

Avinor venter reise-boom

Foto: Terje Pedersen / NTB

Fredag forventes det at 135.000 personer skal ta flyet fra de fire største flyplassene i Norge. 

– Selv om vi er et stykke unna 2019-nivåer, ser vi at veldig mange nordmenn skal på reise disse dagene, sier Stine Ramstad Westby, Avinors konserndirektør for Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger lufthavn.

Bare på Oslo lufthavn alene forventes det rundt 86.000 passasjerer fredag. Bergen får rundt 21.000, Trondheim 16.000 og Stavanger 12.000.

– Avinor gjør alt vi kan for at ferien skal bli bra allerede fra du kommer til flyplassene våre, men det er også mange ting du selv kan gjøre for å få en enda enklere tur, sier Ramstad Westby.

Konserndirektøren råder de reisende til bruke digitale løsninger, samt gjøre gode forberedelser før man ankommer flyplassen. 

(©NTB)

Tips TV 2

Har du tips, bilder eller video om saken?