Siste nytt

TV 2 Play
Min konto
12. januar 15:43
GRAVID: Therese Johaug venter barn i løpet av årets første halvdel.

Therese Johaug avslører kjønnet på barnet

Foto: Christoffer Andersen / NTB

I starten av januar delte Therese Johaug nyheten om at hun er gravid og venter barn med forloveden, Nils Jakob Hoff.

– Det er jo det største en kan oppnå. Det overgår alle gullene jeg har tatt, for å si det sånn, sa hun da til NRK.

Torsdag avslører Johaug i podkasten «Johaug Redaksjonen» at hun venter en liten datter.

– Det er vanskelig å se for seg hvordan livet blir etter fødsel. Når du liksom plutselig har et lite barn du skal ta vare på. Hun blir på en måte sjefen i forholdet vårt, sier Johaug i podkasten, som først ble sitert av VG.

På spørsmål fra medprogramleder Kathrine Meiner bekrefter Johaug at babyen er en jente.

01:35

Flere fartsglade menn mistet førerkortet på E18 i Vestfold

Flere menn i 20-årene ble lørdag målt til hastigheter langt over fartsgrensen på E18 i Vestfold. Den raskeste ble målt til 175 km/t. Også i Nordland gikk det for fort.

Like før klokken 21 stanset Utrykningspolitiet (UP) en ung mann fra Buskerud på E18 ved Sandefjord. Mannen i 20-årene hadde vært altfor hard på gassen og ble målt til 175 km/t i 110-sonen, skriver Sørøst politidistrikt på X.

Noe senere, klokken 22.44, kom en mann i 20-årene fra Rogaland susende på samme vei. Også han ble målt til en fart langt over fartsgrensen.

– Han kjørte i 157 km/t i 110 sonen, skriver politiet.

Også tidligere på dagen ble en bilfører målt til 157 km/t i 110-sonen på E18 i Vestfold, denne gangen utenfor Larvik.

Men det var flere førerkort som ble beslaglagt på E18 lørdag. Blant annet ble en fører stanset etter å ha kjørt i 145 km/t i 100-sonen på E18 utenfor Holmestrand, mens en MC-fører ble målt til å kjøre i 168 km/t i 110 sonen i Sandefjord. Samtlige førere var menn i 20-årene.

De unge mennene fikk førerkortet beslaglagt. MC-føreren fikk i tillegg en mangellapp etter å ha brukt uoriginalt eksosanlegg.

Lenger nord i landet ble en bil målt til en snittfart på 149 km/t i 90-sonen på Veggfjellet i Narvik. Også her var det en mann i 20-årene som var fører av kjøretøyet, skriver politiet i Nordland.

Han har fått førerkortet beslaglagt, skriver politiet på X.

(©NTB)

00:13
ULYKKE: Natt til søndag rykket nødetatene ut etter melding om en alvorlig trafikkulykke på E18 ved Sandvika. 

Alvorlig trafikkulykke på E18 i Bærum - veien er stengt

Like etter midnatt meldte politiet i Oslo om en en trafikkulykke på E18 utgående ved Sandvika. Veien er stengt inntil videre. 

– Politiet fikk melding klokken 23.45 om at det hadde vært en MC-ulykke på E18 i vestgående retning ved Sandvika i Bærum, opplyser operasjonsleder Alexander Østerhaug til TV 2. 

Nødetatene kom raskt til stedet. 

– Hendelsesforløpet er foreløpig ukjent. Det blir tatt vitneavhør og det blir foretatt grundige undersøkelser på ulykkesstedet, fortsetter Østerhaug. 

E18 blir stengt inntil videre. 

– Per nå er E18 stengt i vestgående retning, og vil bli det en stund utover natten. Det er skiltet omkjøring ved Blommenholm. 

STENGT: Veien er stengt inntil videre. 
Foto: Glenn Johansson
00:04

50-70 ungdommer måtte fjernes fra buss i Trondheim 

En bussjåfør i Trondheim hadde problemer med en ungdomsgjeng fredag kveld som oppførte seg svært dårlig og ville ikke forlate bussen, skriver politiet i Trøndelag på X.

– Politiet fikk ut 50-70 ungdommer fra bussen slik at den kunne kjøre videre, opplyser politiet. 

00:00

Minst 35 personer omkom i butikkbrann i Benin

Minst 35 personer omkom etter at det brøt ut en brann i en butikk sørøst i Benin, skriver Reuters. 

Det begynte å brenne da bensin ble levert ifølge vitner. 

Myndighetene etterforsker brannen. 

I går 23:14

Norge øker støtten til småbønder og fiskere i u-land med nesten 1 milliard

NEW YORK (TV 2): Norge øker støtten til fattige småbønder og fiskere som produserer mat til lokale markeder i utviklingsland med 927 millioner kroner i perioden 2025-2027.

Kunngjøringen ble gjort av utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim (Sp) på Global Citizen-festivalen i Central Park i New York i forbindelse med FN-uka.

– Det var veldig morsomt og tøft å stå foran 60.000 mennesker som har trosset høljregnet i New York og lansere et norsk bidrag for å hjelpe småbønder i Afrika til å fø seg selv og få sitt eget kontinent, sier Tvinnereim til TV 2.

Utviklingsministeren forteller at Regjeringen velger dette formålet fordi matusikkerheten i verden er økende.

– Derfor må vi investere i de småbøndene som produserer maten på landsbygda i Afrika og få den maten til de lokale markedene, forklarer Tvinnereim.

Hun kaller det hjelp til selvhjelp.

– Vi vet at det å investere i småskala-landbruk er to til tre ganger mer effektivt enn å investere i andre sektorer, sier Tvinnereim.

I går 22:32

Store skader etter brann i Oslo-blokk

Foto: Terje Pedersen/NTB

Lørdag kveld brøt en brann ut i en boligblokk på Løren i Oslo. Ingen personer skal være alvorlig skadet. 

– Det er synlige flammer fra 5. etasje på en boligblokk, sa operasjonsleder Bjarne Pedersen til TV 2.

I en oppdatering kl. 22:47 opplyste politiet at brannvesenet hadde kontroll på brannen.

Brannen berørte også en leilighet i 6. etasje. 

– Det er store skader i brannleiligheten og i leiligheten over. Det er også røyk i store deler av området der oppe, sier innsatsleder i brannvesenet, Håvard Bakken. 

Brannen forårsaket også en vannlekkasje i blokken, som brannvesenet har stoppet.

– Så det er relativt store skader i blokken, sier Bakken. 

Brannvesenet hadde store ressurser på stedet og har jobbet med slokking både innenfra og utenfra.  

40 til 50 mennesker er evakuert fra bygningen. Det er ikke meldt om noen alvorlige personskader. 

Årsaken til brannen er ukjent. 

Tips, bilder eller video?
I går 22:28
Et bilde gitt ut av Nasa viser en beholder med en prøve fra overflaten på asteroiden Bennu hengende over romsonden Osiris-Rex. Sonden hentet steinprøver for tre år siden, og er snart tilbake på jorda. Foto: NASA via AP / NTB

Romfartøy med verdifull last nærmer seg Utahs ørken

En romkapsel med prøver tatt på overflaten av en asteroide, er på vei mot jorda. Går alt etter planen, lander den i fallskjerm i Utahs ørken søndag.

Prøvene ble tatt av Nasa-sonden Osiris-Rex på asteroiden Bennu for tre år siden. Nå er fartøyet snart tilbake på jorda og på rett kurs. Det er ikke behov for justeringer, sa Nasa-representanter på en pressekonferanse fredag.

De regner med at sonden lander som planlagt på et stort test- og treningsfelt tilhørende det amerikanske forsvaret vest for Salt Lake City i Utah.

Den dråpeformede kapselen ventes å lande klokka 16.55 norsk tid, rundt 13 minutter etter at den går inn i atmosfæren med en fart på 35 ganger lydhastigheten. Det avslutter en reise som har tatt sju år.

Det er tredje gang prøver hentet fra en asteroide bringes til jorda, etter at japanske romforskere har lyktes to ganger tidligere. Osiris-Rex er et samarbeid mellom Nasa og University of Arizona. Den har hentet sine prøver på asteroiden Bennu.

(©NTB)

I går 22:15

Falsk vekter kastet folk av Bybanen

Politiet i Bergen fikk lørdag kveld melding om at en person utga seg for å være vekter og kastet folk ut av Bybanen, skriver Bergens Tidende.

– Vi rykket ut til bybaneholdeplassen i Byparken og der traff patruljen en gutt i slutten av tenårene som var ikledd en refleksbukse, sier operasjonsleder Knut Dahl-Michelsen.

– Han skal ha gått rundt og fremstått som om han var vekter, konstaterer Dahl-Michelsen.

I går 21:27

Få russere som vil unngå krigstjeneste, får tysk asyl

Siden Russlands invasjon av Ukraina i full skala i februar 2022, har 3500 russiske menn søkt om politisk asyl i Tyskland. Bare 90 har fått det.

Motivasjonen for svært mange i denne gruppen er å unngå å bli mobilisert til krigstjeneste i Ukraina.

Over 1500 av søknadene er behandlet så langt, opplyser det tyske innenriksdepartementet. Departementet gir ut opplysningene som svar på en forespørsel fra parlamentarikeren Clara Bünger fra venstrepartiet Die Linke.

De fleste tilfellene avvises fordi et annet EU-land har ansvaret for å behandle søknaden. EUs regler innebærer at asylsøkere må fremme søknaden sin i det første EU-landet de registreres i. Unntak gis bare i sjeldne tilfeller.

(©NTB)

I går 20:57

Har startet gransking etter TV 2-avsløring

Et nytt utvalg skal evaluere ordningen med enmannsfengsler. – Helt unødvendig, sier lederen for justiskomiteen.
Les hele artikkelen

Tips TV 2

Har du tips, bilder eller video om saken?