Siste nytt

TV 2 Play
Min konto
10. januar 02:03
VIL ETTERFORSKE:  Flere hemmeligstemplede dokumenter fra Bidens tid som visepresident, ble funnet på en privat kontor i november. 

Hemmelige dokumenter funnet på kontor 

Flere hemmeligstemplede dokumenter fra tiden da Joe Biden var visepresident i USA, ble funnet på et privat kontor den 2. november, skriver CNN

Ifølge Bidens advokater ble dokumentene funnet på et kontor som tilhørte Penn Biden Center for Diplomacy and Global Engagement. Kontoret skulle legges ned, og ble derfor gjennomgått og ryddet.

Biden brukte kontoret i tiden etter at han var visepresident, og mens han var æresprofessor ved Universitetet i Pensylvania fra 2017 til 2019. 

Ifølge CNN skal det være snakk om færre enn 12 dokumenter. Det er ennå ikke kjent hva de hemmeligstemplede dokumentene inneholder, eller hvorfor de ble funnet på kontoret ved Penn Biden Center.

Justisminister Merrick Garland har bedt om etterforskning av saken. 

Ettersom at Biden ikke lenger er visepresident, skulle dokumentene ha vært levert tilbake etter at tjenesten var avsluttet.  

– Det hvite hus samarbeider med Nasjonalarkivet og justisdepartementet angående funnene av det som ser ut til å være dokumenter som kan knyttes til Obama-Biden-administrasjonen, sier Richard Sauber, spesialrådgiver for presidenten, i en uttalelse. 

Det var CBS News som først omtalte funnene. 

16:03
15:39
14:29
14:26
13:47
13:45
Les hele artikkelen

Tips TV 2

Har du tips, bilder eller video om saken?