Siste nytt

TV 2 Play
Min konto
29. des. 2022 11:33

Mann siktet etter mistenkelig dødsfall i Drammen

Foto: Stein AKre/TV 2

Få det siste om saken her.

Torsdag morgen ble en person funnet død på en adresse i Drammen sentrum. Politiet etterforsker saken som et mistenkelig dødsfall. 

– Det er en person vi har kontroll på som er tatt inn til avhør. Det er mistenkelig fordi vi ikke vet hva som har skjedd foreløpig. Vi jobber med etterforskning av dette akkurat nå, sier operasjonsleder Tommy Eriksen til TV 2.

Han sier personen er i ferd med å bli avhørt. Den avdøde personen er ikke identifisert og av utenlands opprinnelse. Derfor er ikke pårørende varslet.

– En nabo i området hvor vedkommende er funnet har hørt en slåsskamp i går kveld. Det er en hypotese vi sjekker ut. Hva som har skjedd mer enn det må vi altså undersøke.

Ifølge NTB er det en mann som er innbrakt. Han er siktet for voldsutøvelse.

– Han er siktet i forbindelse med en observasjon gjort av en nabo i går kveld, hvor vedkommende skal ha hatt en tilknytning til avdøde. En relasjon, virker det som. Vi må undersøke det, sier Eriksen til nyhetsbyrået.

Politiet fikk melding om dødsfallet klokken 09.15, og operasjonslederen sier politiet har jobber intenst med saken så lenge det er nødvendig.

Krimteknikere er på stedet. Politiet jobber nå taktisk og teknisk med å innhente informasjon fra det de har av spor til nå.

Aksjonærer i Exxon Mobil og Chevron sier nei til klimatiltak

Aksjonærene i de to amerikanske oljegigantene Exxon Mobil og Chevron stemte onsdag ned en rekke tiltak for å få bukt med klimaendringer.

Selskapene står med det imot press fra investorgrupper om å følge trenden i Europa, der flere olje- og gasselskap har satt seg mål for å få ned utslipp og trappet opp investeringer i fornybar energi.

Europeiske klimaaktivister har stormet lignende møter holdt av europeiske Shell, BP og TotalEnergies, til tross for at disse har satt seg mål om et raskere skifte fra olje og gass.

Det problemet slapp de to amerikanske oljeselskapene da begge holdt digitale møter. (©NTB)

8 minutter siden
LESELYST: Tilgang på flere bøker øker leselysten hos skolebarn, viser en gjennomgang. 

Gjennomgang: Økt tilgang til bøker økte leselysten

Foto: Berit Roald / NTB

Gjennom en prøveordning har 200 skolebibliotek fått tilgang til flere bøker. 97,5 prosent av skolene melder om økt leselyst eller mer utlån.

Ifølge Klassekampen kommer det fram i en foreløpig gjennomgang. Den fullstendige gjennomgang kommer til høsten.

Ifølge gjennomgangen låner de som allerede lånte bøker fra før, nå enda flere. I tillegg er mangfoldet i utlånet økt, samt at elevenes lesetid har gått opp. (©NTB)

8 minutter siden
POLITIMESER: Ida Melbo Øystese er Oslos nye politimester.

Grønland i Oslo får eget nabolagspoliti

Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Fra høsten innfører Oslo-politiet et eget nabolagspoliti på Grønland. Politifolkene der skal kun gå patrulje til fots.

Ifølge Avisa Oslo skjer det etter modell fra Tøyen, som siden februar i år har hatt sitt nabolagspoliti. 

For Grønlands del blir det snakk om fire til fem patruljer som skjermes fra andre oppdrag.

– Jeg tror befolkningen trenger en lettere tilgang på oss. Det vil bidra til å skape en større trygghet og oppvekst for barn og unge. Vi er midt i et område hvor det skjer mye kriminalitet, sier Ida Melbo Øystese. (©NTB)

03:53
FLERTALL:  Onsdag stemte et flertall i Representantenes hus i den amerikanske kongressen for å godkjenne et lovforslag for å heve landets gjeldstak.

Forslag om heving av gjeldstak i USA gikk gjennom i Representantenes hus

Et flertall i Representantenes hus i den amerikanske kongressen stemte onsdag for å godkjenne et lovforslag for å heve landets gjeldstak.

Nå skal forslaget behandles i Senatet. President Joe Biden ber om at dette skjer raskt.

– Denne avtalen er gode nyheter for det amerikanske folket og den amerikanske økonomien, sier han etter avstemmingen onsdag kveld lokal tid.

Forslaget må godkjennes før 5. juni, som er fristen for når finansdepartementet ikke lenger har midler til å betale nasjonens gjeld.

Hvis det skjer, kan det utløse økonomisk krise i USA, som kan gi videre gjenklang i andre lands økonomier.

03:46
TRAFF KLINIKK: Nødetatene jobber i ruinene etter at nedfall fra et missil traff en klinikk i Kyiv. 

Tre drept i russiske angrep i Kyiv, ifølge myndighetene

Foto: KYIV CITY MILITARY ADMINISTRATIO/REUTERS

Tre personer er drept og flere er såret i russiske angrep i den østlige delen av Kyiv, melder myndighetene i hovedstaden.

To av de drepte var barn, skriver Kyivs militæradministrasjon på Telegram.

Kyiv-ordfører Vitalij Klitsjko sier at fire personer er såret, og at angrepet fant sted i Desnjanskyj-distriktet, som ligger øst i utkanten av byen.

Barna skal ha vært mellom 5 og 13 år gamle.

The Guardian skriver at en klinikk ble truffet av nedfall fra en missil i den østlige delen av Kyiv. De skriver også at totalt 14 personer ble skadet i angrepet, hvor ni er innlagt på sykehus. 

Den ukrainske hovedstaden har opplevd en rekke angrep på natten den siste tiden.

03:16
RETURNERER: Kim Cattrall er igjen å se som karakteren Samantha Jones i «And Just Like That» på HBO Max, ifølge Variety. 

Variety: Samantha Jones tilbake i «Sex and the City»-oppfølger

Skuespilleren Kim Cattrall er igjen å se som karakteren Samantha Jones i oppfølgeren til den ikoniske 90-tallsserien «Sex and the City», ifølge Variety.

Gjensynet blir derimot kort da Cattrall kun skal bli med i avslutningsscenen i andre sesong av «And Just Like That», som vises på HBO Max.

Ifølge Variety spilte hun scenen inn tidligere i år uten å møte de andre hovedrollene, Sarah Jessica Parker, Cynthia Nixon og Kristin Davis.

Verken Cattrall eller HBO Max har kommentert eller bekreftet opplysningene.

Cattrall valgte selv ikke å bli med i oppfølgeren til suksesserien, som gikk fra 1998 til 2004. Bakteppet skal ha vært uenigheter mellom henne og Parker som oppsto da Cattrall trakk seg fra en tredje «Sex and the City»-film. (©NTB)

02:54

Abortpille ikke lenger på resept i Argentina

Argentina vil ikke lenger kreve resept på nødprevensjon, ofte kalt «abortpille». Det tradisjonelt konservative landet utvider abortrettighetene.

Tiltaket skal bidra til å unngå utilsiktet graviditet ved å gjøre tilgang til helsetjenester, prevensjon og kunnskap mer tilgjengelig, ifølge helsedepartementet.

– Dette fjerner en viktig barriere for tilgang. Folk kan ha denne prevensjonsmetoden som støtte før en nødsituasjon inntreffer, sier Valeria Isla, direktør for seksuell helse i departementet.

Nødprevensjon er en hormonell pille som tas innen 120 timer etter ubeskyttet sex for å forhindre graviditet. Den er mest effektiv de første 12 timene etter, ifølge Verdens helseorganisasjon (WHO).

Fjerningen av resept på abortpillene er ett av flere tiltak landet har gjort for å utvide abortrettighetene. I 2020 godkjente det katolske landet, som også er hjemlandet til pave Frans, en lov som tillater abort opptil 14 uker.

I Norge er det lov med selvbestemt abort fram til uke 12, mens man etterpå må sende en søknad til en abortnemnd om å få utført abort.

Abortpiller selges uten resept i minst 70 andre land. De fleste andre land i Sør-Amerika tillater nødprevensjon, men noen av dem krever at man har resept eller er over en minimumsalder. (©NTB)

02:33

VG: Vil øke atomstyrkene i Nordflåten

Den russiske marinen varsler en oppgradering av atomstyrkene i Nordflåten, som ligger på grensen til Norge, skriver VG

Øverstkommanderende, Nikolai Evmeno sier til det statskontrollerte russiske nyhetsbyrået Interfax at Nordflåten vil få nye skip og ubåter.

– Nordflåten vil fortsette å fylles opp med skip og ubåter og den strategiske marine kjernefysiske komponenten i Nordflåten vil bli styrket og utviklet for å garantere statens sikkerhet.

Informasjonen kommer frem i et gratulasjonstelegram til militærpersonell og veteraner i Nordflåten. 

Ifølge Interfax anses ubåtstyrkene i Nordflåten som de sterkeste formasjonen av atomubåter i den russiske marinen.

02:13

Brann på omsorgssenter i Porsgrunn

En brann i en sofa på et omsorgssenter ble raskt slukket, men minst én person har fått i seg røyk.

Nødetatene fikk melding om brannen klokka 1.26 natt til torsdag.

– Brannvesenets røykdykkere er inne og har kontroll på brannen, opplyser Sørøst politidistrikt.

Det ble meldt om en del røyk i fellesarealene. 

– Det ble likevel ikke evakuering av beboere. De gikk på sine respektive rom og lukket dørene, melder politiet. (©NTB)

01:20

Kontroll på brannene langs Sørlandsbanen

Sørlandsbanen og E39 måtte onsdag kveld stenges på grunn flere branner langs togsporet. Brann i bremser på tog er trolig forklaringen.

Det var togene mellom Oslo og Stavanger, samt togene mellom Stavanger og Egersund som ble rammet av dette, ifølge Bane Nor.

Ifølge Agder politidistrikt var det et tog med brann i bremsene som førte til brann flere steder over en lengre strekning. Toget stanset på Gyland stasjon. Det ble ikke meldt om fare for bebyggelse.

Noe før klokka 1 natt til torsdag kunne brannvesenet ifølge politiet melde om kontroll.

– Noe glør og småbranner på strekningen. Brann driver med etterslukking utover natta, opplyste operasjonssentralen.

Vaktleder Tor Kåre Steinskog ved 110-sentralen Sørvest opplyste til VG at det brant i vegetasjon langs blant annet i Moi, Sira og Drangsdalen. Også i Flekkefjord er det meldt brann flere steder langs jernbanelinjen.

Rett før midnatt opplyste Sørvest politidistrikt at E39 er stengt ved Moi på grunn av brann langs toglinjen. Ved 1-tiden kunne veien åpnes igjen. (©NTB)

Tips TV 2

Har du tips, bilder eller video om saken?