Siste nytt

TV 2 Play
Min konto
18. des. 2022 22:40

Ny utvikling i Martine Vik Magnussen-saken

Foto: Pa Photos / Metropolitan Police

Myndighetene i Jemen skal ha utstedt en arrestordre på Martine Vik Magnussens mistenkte drapsmann Farouk Abdulhak.

Det sa Jemens utenriksminister Ahmed bin Mubarak til sin norske motpart, Anniken Huitfeldt, 19.november 2022, opplyser utenriksdepartementet i en e-post til Martines far Odd Petter Magnussen. TV 2 har sett e-posten.

I et brev til landets innenriksdepartement, skal Jemens utenriksminister bedt myndighetene om å gjøre det de kan for å arrestere Abdulhak, ifølge UD.

Dette innebærer også at det er sirkulert en arrestordre til samtlige flyplasser i landet.

– Dette tenner et håp om at Houthi-bevegelsen, som har kontrollen i området den mistenkte Farouk Abdulhak oppholder seg, nå legger seg på samme linje som den jemenittiske eksilregjeringen, sier advokat Patrick Lundevall-Unger til TV 2.

Lundvall-Unger leder Martine-stiftelsen.

Det var Dagbladet som omtalte saken først.

Magnussen fra Asker ble funnet voldtatt og drept i et kjellerrom i leilighetskomplekset til milliardærsønnen Farouk Abdulhak, som hun var studievenn med.

Abdulhak flyktet til hjemlandet Jemen via Egypt kort tid etter at den norske kvinnen ble funnet drept, og har siden oppholdt seg der.

Han er av britiske Scotland Yard mistenkt og etterlyst for drapet, men har ikke blitt stilt for retten fordi Jemen ikke har en utleveringsavtale med Storbritannia.

Statsråd Huitfeldt tok opp saken med sin britiske motpart James Cleverly i møte 5. desember. Cleverly bekreftet at denne saken fortsatt er prioritert i politiet i London, og at den også følges opp fra britisk UD.

Utenriksdepartementet har foreløpig ikke svart TV 2s henvendelse om saken søndag kveld.

5 minutter siden
05:14
05:13
04:58
04:55
04:54
04:45
04:31
04:14
04:02

Tips TV 2

Har du tips, bilder eller video om saken?