TV 2 Play
Min konto

Siste nytt

2. des. 2022 09:32

MDG vil forby Huawei i Norge

Foto: Aly Song/Reuters

I forrige uke innførte USA et forbud mot å selge eller importere kommunikasjonsutstyr som vurderes som en uakseptabel risiko mot nasjonal sikkerhet. 

Forbudet gjelder produkter fra Huawei, samt fra elektronikkselskapet ZTE, Hytera Communications, Hangzhou Hikvision Digital Technology og Dahua Technology.

Nå vil MDG at også Norge gjør det samme, opplyser partiet i en e-post til TV 2. 

– Nå må vi lære. Vi har gitt Russland fritt spillerom rundt oljeinstallasjoner og datakabler i flere tiår, og nå ser vi hvor naivt det har vært. PST trekker fram Kina som versting på overvåkning i Norge. Vi kan ikke være like naive overfor Kina som vi har vært overfor Russland, sier stortingsrepresentant Rasmus Hansson.

MDG ber regjeringen enten garantere at kinesiske IT-produkter ikke brukes til overvåking i Norge, eller stoppe import til Norge av IT-produkter fra kinesiske selskaper.

– Norge skal selvsagt samarbeide og handle med Kina og kjøpe kinesiske produkter, men vi skal ikke ha samarbeid og kjøpe produkter som brukes til å undergrave norske interesser eller folks menneskerettigheter i Norge, sier Hansson. 

I går 23:50
NTB  & Dea Hovet
I går 23:46
I går 22:57
I går 22:21
I går 21:00
I går 20:57
I går 20:52
I går 20:21
I går 19:42
I går 19:39

Tips TV 2

Har du tips, bilder eller video om saken?