Siste nytt

TV 2 Play
Min konto
24. okt. 2022 08:31

Berit Kjøll stiller til gjenvalg som idrettspresident

Idrettspresident Berit Kjøll har meddelt valgkomiteen at hun stiller til gjenvalg som idrettspresident til idrettstinget i 2023.

Det opplyser Norges idrettsforbund i en pressemelding

(©NTB)

I går 23:16

Politiet: Melding om avfyrte skudd på Søndre Nordstrand i Oslo

Politiet i Oslo sier de har flere ressurser på stedet på Søndre Nordstrand etter melding om to avfyrte skudd.

Saken oppdateres her.

– Spor på stedet tilsier at det er skutt mot en bil og mot en leilighet. En mørk stasjonsvogn skal ha kjørt fra stedet. Politiet har foreløpig ingen informasjon om bakgrunn for hendelsen, skriver politiet.

Politiet opplyser at ingen personer er kommet til skade, og vurderer at hendelsen ikke medfører noen fare for utenforstående.

Tips eller bilder fra stedet? Kontakt TV 2 her.

I går 22:33
BEDREGERI: Ifølge en domstol i New York har Donald Trump og selskapet hans blåst opp selskapets verdier over lang tid og på den måten sikret seg gullkantede avtaler.

New York-domstol: Donald Trump skyldig i omfattende bedrageri

En domstol i New York har fastslått at USAs tidligere president Donald Trump har begått bedrageri over flere år, skriver AP.

I forbindelse med et sivilt søksmål anlagt av New Yorks statsadvokat, kom dommeren frem til at Trump og hans selskap lurte banker og forsikringsselskaper ved å blåse opp selskapets verdier. Det skal igjen ha bidratt til at de fikk mer gunstige betingelser på lån og forsikringer.

Kjennelsen fra domstolen kommer før rettssaken mellom New Yorks justisminister Letitia James og Trump starter. James hevder at Trump har løyet på seg opptil 3,6 milliarder dollar.

Hun fører et sivilt søksmål mot den tidligere presidenten og tre av barna hans, hvor delstaten anklager dem for bedrageri. Trumps advokater har bedt om å få hele saken avvist. De hevder at Trump «utvilsomt var verdt mange milliarder dollar».

James krever 250 millioner dollar i bøter og et forbud mot at Trump gjør forretninger i New York, hjemstaten hans. Rettssaken starter 2. oktober, og kan komme til å vare ut desember, skriver AP.

I går 22:31
Store deler av fasaden på bygget i Linköping er revet bort etter eksplosjonen tirsdag morgen. Foto: Stefan Jerrevång / TT / NTB

En person pågrepet etter eksplosjon i leilighet i Linköping

En person er pågrepet, mistenkt for å stå bak eksplosjonen som fant sted i en bygård i Linköping i Sverige tirsdag morgen, ifølge Aftonbladet.

Politiet skal snart avhøre den pågrepne, skriver avisen.

En kvinne ble sendt til sykehus for en sjekk etter eksplosjonen i leilighetsbygget i 6-tiden tirsdag morgen. Kvinnen var bevisst, men skadeomfanget er ukjent.

Bilder fra stedet viser store materielle skader på bygget, og store deler av fasaden er sprengt bort.

Den svenske regjeringen har onsdag kalt inn til krisemøte etter to kraftige eksplosjoner på ulike steder i Sverige på kort tid.

I tillegg til eksplosjonen i Linköping, var det også en eksplosjon i Hässelby i Stockholm mandag kveld.

(©NTB)

I går 22:30
MØTE: Nord-Koreas leder Kim Jong-un og Russlands president Vladimir Putin ved et møte i Russland tidligere i september.

Nord-Korea i FN: – På randen av atomkrig

Nord-Koreas FN-utsending anklager USA og Sør-Korea for å ha skapt en farlig situasjon og hevder landet ikke har hatt noe annet valg enn å øke sitt forsvar.

I en tale i FNs hovedforsamling tirsdag sa Kim Song at Nord-Korea har blitt nødt til å øke sin forsvarsevne som følge av USA og Sør-Koreas «fiendtlighet».

Den nordkoreanske FN-utsendingen hevder også at den koreanske halvøya er «på randen av atomkrig».

– 2023 har vært et ekstremt farlig år. Den militære sikkerhetssituasjonen i og rundt den koreanske halvøya har blitt drevet til randen av atomkrig, sier han.

Uttalelsen kommer kort tid etter at Nord-Koreas leder Kim Jong-un møtte Russlands president Vladimir Putin i Russland. Besøket var i stor grad fokusert på våpen og militært samarbeid.

Flere land har utvidet og modernisert sine atomvåpenarsenal, blant annet Nord-Korea og Russland. FNs generalsekretær António Guterres sier et bekymringsfullt våpenkappløp kan ligge i kortene.

– Antallet atomvåpen kan stige for første gang på flere tiår, sier FN-sjefen i sin tale til generalforsamlingen.

Han ber om at presset økes for å redusere antallet atomvåpen i verden med mål om en dag å eliminere dem helt.

– Enhver bruk av et atomvåpen – når som helst, hvor som helst og i hvilken som helst sammenheng – vil utløse en humanitær katastrofe av episke proporsjoner, sier han.

(©NTB)

I går 21:26

Ulykke på E6 i Oslo - politiet mistenker kappkjøring

Oslo-politiet mistenker høy fart og mulig kappkjøring etter en trafikkulykke på E6 ved Alnabru. 

En bil har store materielle skader, og fører skal ha mulig bruddskade.

Én eller flere andre biler skal også ha vært involvert, ifølge politiet, som ønsker å komme i kontakt med førerne av en rød Hyundai og lys/hvit Nissan Leaf.

I går 20:27
Johannes Steen  & silje Vassdal
FEIL: Anthony Rota visste ikke om Hunkas nazistiske fortid. 

Hyllet naziveteran – trekker seg 

Foto: Justin Tang / The Canadian Press

Taleren for Canadas underhus trekker seg fra sin stilling etter at han hyllet en ukrainsk krigsveteran under et parlamentarisk møte.

Det skriver blant andre nyhetsbyrået AP.

Krigsveteranen, Yaroslav Hunka (98), tjenestegjorde i en nazistisk enhet under andre verdenskrig. Taler Anthony Rota kalte Hunka en «ukrainsk helt» i parlamentet forrige uke, ifølge CTV News.

Hendelsen fant sted fredag, da parlamentet var vertskap for Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj. Rota har sagt at han ikke visste om Hunkas nazistiske bånd og gjorde en feil ved å invitere ham til å delta på arrangementet.

– Jeg ønsker spesielt å gi mine dypeste unnskyldninger til jødiske samfunn i Canada og rundt om i verden. Jeg aksepterer fullt ansvar for mine handlinger, sa Rota etter at han ble oppmerksom på tabben.

I går 19:49
OSLO: Erna Solberg møtte pressen i et intervjumaraton da aksje-saken ble kjent. 

E24: Solberg hyllet rederi som Finnes eide aksjer for en halv million i

Foto: Christian Roth Christensen / TV 2

Høyreleder Erna Solberg visste at ektemannen Sindre Finnes eide aksjer i rederiet Wallenius Wilhelmsen. 

Til tross for dette spilte hun inn en skrytevideo til selskapet. Det skriver E24

Solberg sier i en e-post til avisa at hun spilte inn klippet «trolig fordi jeg ble spurt om jeg ville bidra til å løfte et konkret bidrag til det grønne skiftet i skipsfarten gjennom en video».

Da hun valgte å spille inn videoen eide Finnes aksjer i selskapet for i overkant av en halv million kroner, ifølge aksjelisten som Finnes selv har lagt frem. 

I videoen sier Solberg blant annet «Wallenius Wilhelmsen er et utmerket eksempel på et globalt selskap som tar utfordringene på alvor». 

E24 har spurt Solberg om ektemannens aksjepost var en økonomisk binding til selskapet som gjorde at hun burde latt være å spille inn videoen. 

Til det svarer hun nei. 

Aksjonærregisteret viser at Finnes handlet aktivt i selskapet da Solberg var statsminister. Solberg forteller at hun var kjent med Finnes sine aksjer i selskapet og «om lag» hva aksjene var verdt. 

I går 19:10
BRANN: Det brant kraftig i båten. 

Politiet: Melding om brann i fritidsbåt i Larvik

Foto: Redningsselskapet 

Det brenner kraftig i en båt nord for Ølbergholmen i Larvik, melder Sør-Øst politidistrikt.

– Vi har vært i kontakt med eier, det skal ikke være personer om bord og det er ikke meldt om personskade, skriver politiet på X.

Meldingen om brannen kom rett etter klokken 19:00

Det er propan og drivstoff om bord, ifølge politiet. Klokken 19:50 er det fortsatt ikke kontroll på brannen. Det planlegges nå å trekke den mot land. 

– Det jobbes også i et miljøvernperspektiv for å begrense forurensningen mest mulig. Samtlige nødetater jobber fortsatt for full styrke, skriver politiet på X.

Redningsleder i Hovedredningssentralen Sør, Jan Erik Skorpe, sier til TV 2 det er de som koordinerer oppdraget. 

– Den skal ikke være personer ombord i båten, ifølge meldingen vi har fått inn til oss. Men dette er noe vi jobber med å få verifisert nå, sier Skrope. 

Det er sendt to redningsskøyter til stedet. 

I går 19:07
Ved nyttår må Scotsman flytte ut fra lokalene på Karl Johans gate. Det er ennå ikke sikkert om puben vil flytte til et nytt sted. Foto: Fredrik Hagen / NTB

Slutt for utestedet The Scotsman på Karl Johans gate

Når leieavtalen til det populære utestedet The Scotsman på Karl Johans gate i Oslo går ut ved nyttår, er det slutt for godt.

Det bekrefter daglig leder Herman Hammer i Hammer arkitekter overfor Avisa Oslo.

– Leiekontrakten har gått ut og hele bygget skal rehabiliteres.

Daglig leder Kristian Melgårdshagen ved Resthon AS, som driver The Scotsman vil ikke svare på om utestedet blir lagt ned, eller om de flytter til et annet sted.

– For øyeblikket så vet vi ikke. The Scotsman er jo et merke av rang, så vi jobber med forskjellige alternativ. Vi kommer til å lande på en løsning, uansett, sa Melgårdshagen til iFinnmark mandag.

Puben har ligget på Karl Johan siden 1974.

(©NTB)

I går 18:58

Armenia: Minst 125 drept etter eksplosjonen i Nagorno-Karabakh

Foto: PHOTOLURE

Minst 125 personer er drept etter at et drivstofflager eksploderte i den omstridte regionen Nagorno-Karabakh, ifølge armenske helsemyndigheter.

Separatistmyndighetene i Nagorno-Karabakh opplyste mandag kveld at eksplosjonen fant sted ved en vei mellom byene Stepanakert og Askeran. Drivstofflageret ligger ved en bensinstasjon.

Hendelsen skjedde samtidig som tusener av etniske armenere flykter fra Nagorno-Karabakh etter at Aserbajdsjan sist uke gikk til et militært lynangrep som sikret seg kontroll over den omstridte regionen.

Regionen er internasjonalt anerkjent som en del av Aserbajdsjan, men har vært styrt av armenske separatister i over 30 år.

Tips TV 2

Har du tips, bilder eller video om saken?