Siste nytt

TV 2 Play
Min konto
18. okt. 2022 21:32
BURSDAGSGAVE: Silvio Berlusconi skal ha snakket med representanter fra Forza Italia om en bursdagsgave fra Putin. Bildet er fra 2019. 

Skal ha fått 20 vodkaflasker i bursdagsgave fra Putin

Italias tidligere statsminister i tre perioder, Silvio Berlusconi, skal angivelig ha fått tilsendt 20 vodkaflasker fra president Putin i anledning sin 86-årsdag, 29. september. Det melder La Presse.

Berlusconi skal ha fortalt om presangen til medlemmer av det politiske partiet Forza Italia.

I tillegg til vodkaflaskene skal Berlusconi ha fått et brev med en hilsen fra den russiske presidenten. Det politiske partiet Forza Italia benekter påstandene. 

La Presse har publisert et lydklipp hvor man angivelig kan høre Berlusconi snakke om gesten til representanter fra Forza Italia. I lydklippet kan man angivelig høre at Berlusconi svarte på gesten med å sende rødvin til Putin, skriver The Guardian

Berlusconi har offentlig fordømt krigen, men bare dager før valget fortalte han på italiensk TV at Putin ble presset til å invadere Ukraina av det russiske folket. 

Da sa han og at Putin ble presset av ministre som ønsket at Volodymyr Zelenskyjs administrasjon ble erstattet med «anstendige mennesker».

Jeanette Nyhammer Vik skriver...
06:40

Partene i Hollywood-streiken fortsetter samtalene

Søndag møtes representanter for manusforfatterne og de store Hollywood-studioene for fjerde dag på rad for å prøve å få en avtale som gjør slutt på streiken.

Writers Guild of America (WGA) og Alliance of Motion Picture and Television Producers (AMPTP) har nå vært i konflikt i 145 dager.

AMPTP representerer blant annet Walt Disney og Netflix.

WGA, som har 11.500 medlemmer, gikk ut i streik i starten av mai i år. Forhandlingene brøt sammen som følge av uenighet om flere saker, som økonomisk kompensasjon, krav om minimumsbemanning og vederlag knyttet til strømmetjenester.

Streiken ble utvidet 14. juli da skuespillernes fagforening Screen Actors Guild tok sine medlemmer etter at samtaler om lønn og strid rundt bruk av kunstig intelligens ikke førte fram.

Resultatet av de to streikene er at store deler av underholdningsindustrien i Hollywood har pause, noe som berører produksjon av fjernsynsserier og filmer. Det er første gang siden 1960 at de to fagforeningene streiker samtidig. (©NTB)

04:15

Eksplosjon ved hus sør for Stockholm

Ingen ble skadd da en gjenstand eksploderte ved et hus i Huddinge, sør for Stockholm. Store politistyrker letter etter en eller flere gjerningspersoner.

Meldingen om hendelsen i Glömsta kom rett etter klokka 2 natt til søndag.

En person er observert løpende fra stedet, opplyser politiet. Helikopter og hunder brukes i letingen. Den nasjonale bombegruppa var natt til søndag på stedet, i tillegg til at politiet gjorde tekniske undersøkelser. Trafikken i området kan ifølge politiet påvirkes av sperringene på stedet.

Saken etterforskes som allmennfarlig skadeverk.

Den siste tiden har det vært flere drap og voldssaker i områdene rundt Stockholm og Uppsala. En del av sakene knyttes til en intern konflikt i den kriminelle gjengen kjent som Foxtrotnätverket. Blant de drepte er flere gutter i tenårene.

Huddinge ligger et par mil sørvest for Stockholm og inngår i Stockholms län. Natt til torsdag var det en eksplosjon i et rekkehusstrøk i kommunen. (©NTB)

03:54

Ran og ransforsøk i Oslo – søk etter gjerningspersoner

Politiet leter natt til søndag etter flere personer etter meldinger om ran og ransforsøk på Holmen i Oslo. Politiet bruker helikopter og droner i søket.

Politiet er til stede med store ressurser på Holmen på Oslos vestkant etter flere meldinger om ran og ransforsøk. 

– Vi søker etter mistenkte, vi har kontroll på to personer vi mener kan settes i forbindelse med dette, sier operasjonsleder Alexander Østerhaug til TV 2. 

Ingen av de fornærmede har blitt skadet, og har heller ikke meldt om bruk av våpen. 

– Ett vitne har beskrevet at det ble bruk noe som kan ligne et muligens stikkvåpen, opplyser Østerhaug. 

Det skal ikke være fare for folk i området. 

– Det er en stund siden vi har fått inn nye meldinger om ran og ransforsøk, og vi er i området med mye ressurser, sier Østerhaug. 

Politiet leter etter unge, maskerte personer.  

03:14

Brann i enebolig i Modum 

Natt til søndag brenner det i en enebolig i Modum i Buskerud, melder Sør-Øst politidistrikt på X. 

– Det er full fyr i huset, melder politiet. 

Alle beboerne på adressen er ute og ingen er skadet.  

– Ingen spredningsfare. Slukking pågår, oppdatere politiet på X. 

02:57
DØMT: Den franske rapperen Mohamed Sylla, kjent under artistnavnet MHD er dømt til tolv års fengsel. 

Fransk rapper dømt til fengsel for drap

Den franske rapperen Mohamed Sylla, kjent under artistnavnet MHD er dømt til tolv års fengsel for drap på en ung mann i 2018.

Han var tiltalt sammen med åtte andre. Tre av dem ble frikjent, mens de fem siste ble dømt til fengselsstraffer mellom 10 og 18 år.

Under rettssaken i Paris har rapperen fastholdt at han er uskyldig, i likhet med de andre tiltalte i saken. Det er ikke klart om dommen ankes.

Offeret i saken, en 23-åring, ble påkjørt og deretter banket opp og knivstukket av drøyt ti personer i en belastet del av L’Enclos-Saint-Laurent, Paris' 10. arrondissement.

Aktoratets påstand var fengsel i 18 år for Sylla. Han ble pågrepet og siktet i 2019. Saken ble etterforsket som et oppgjør mellom gjenger.

MHD har gjort seg bemerket med sin særegne miks av afrikansk musikk med hiphop, kjent afro-trap. Den mest kjent låten hans er «Afro Trap Part 3 (Champions League)», som er den fotballgale rapperens hyllest til fotballklubben PSG. (©NTB)

02:25

En person skadd i trafikkulykke på Nordmøre – bil tok fyr

En bilfører er skadd i en trafikkulykke i Gjemnes kommune i Møre og Romsdal. Bilen sto i brann etter ulykken.

Politiet opplyser at nødetatene har rykket ut til en trafikkulykke på fylkesvei 666.

– Bilen som er involvert, står i brann, skriver politiet i Møre og Romsdal på X.

Ifølge politiet er bilføreren ute av kjøretøyet. Vedkommende er skadd, men skadeomfanget er ikke kjent.

 Det var trolig kun bilføreren som var involvert i ulykken. (©NTB)

02:24
TALTE: Utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim (Sp) holdt lørdag Norges innlegg i FNs hovedforsamling. Sentralt sto fordømmelsen av Russlands invasjon av Ukraina.

Tvinnereim talte på FNs hovedforsamling 

Etter planen skulle statsminister Jonas Gahr Støre holde Norges innlegg under FNs hovedforsamling i New York. Grunnet forsinkelser i FN ble planen skjøvet på, og Støre måtte fly hjem torsdag før han rakk å tale. 

Utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim steppet inn for statsministeren lørdag. 

– Jeg er sikker på at statsministeren gjerne skulle holdt talen selv, men budskapet står seg. Vi fremførte norske posisjoner for et samlet FN, og det er det samme budskapet Norge formidler i alle fora, sier Tvinnereim til TV 2 etter hun var ferdig på talerstolen. 

Et av hovedbudskapene i talen var Norges fordømmelse av Russland og krigføringen i Ukraina under talen.  

– La meg forklare hvorfor. Russland er vår nabo. Landet er ansvarlig for et åpenbart brudd på FN-erklæringen. De har brutt grunnleggende prinsipper i folkeretten. Det har skapt en alvorlig, internasjonal krise, sa Tvinnereim i talen. 

Utviklingsministeren var også klar på at Norge trenger et sterkt internasjonalt samarbeid for å nå de globale utfordringene verden står overfor. 

– Norge skal gjøre sin del av jobben, men vi er helt avhengig av internasjonale samarbeid som fungerer, fortsetter Tvinnereim til TV 2. 

01:35

Flere fartsglade menn mistet førerkortet på E18 i Vestfold

14 personer har det siste døgnet blitt målt til hastigheter langt over fartsgrensen på E18 i Vestfold. Den raskeste ble målt til 183 km/t.

I alt 14 personer har mistet førerkortet etter å ha kjørt langt over fartsgrensen på E18 i Vestfold lørdag og natt til søndag. Den raskeste ble målt til 183 km/t. Mange av dem som ble tatt, er menn i 20-årene.

– Her kjøres det så fort at de helt klart er en fare for andre, sier operasjonsleder Ottar Steinstø i Sørøst politidistrikt til NTB om nattens fangst av råkjørere.

Han forteller at Utrykningspolitiet (UP) har prioritert E18 i Vestfold, da dette er en strekning de vet det kjøres hardt på.

Hardest på gassen var en mann i 20-årene fra Geithus. Han ble natt til søndag målt til 183 km/t i 110-sonen på E18 ved Borgeskogen utenfor Sandefjord, opplyser Sørøst politidistrikt på X.

Han var langt fra den eneste mannen i 20-årene som de neste månedene må la bilen stå etter å ha blitt stanset på E18 i Vestfold det siste døgnet.

Like før klokken 21 lørdag stanset UP en ung mann fra Buskerud på E18 ved Sandefjord. Mannen i 20-årene hadde vært altfor hard på gassen og ble målt til 175 km/t i 110-sonen.

Noe senere, klokken 22.44, kom en mann i 20-årene fra Rogaland susende på samme vei. Også han ble målt til en fart langt over fartsgrensen.

– Han kjørte i 157 km/t i 110-sonen, skriver politiet.

Litt tidligere på dagen ble en bilfører i 20-årene målt til 157 km/t i 110-sonen på E18 i Vestfold, denne gangen utenfor Larvik.

Og det stopper ikke der. Lørdag ble også en fører stanset etter å ha kjørt i 145 km/t i 100-sonen på E18 utenfor Holmestrand, mens en MC-fører ble målt til å kjøre i 168 km/t i 110-sonen i Sandefjord. Begge førerne var menn i 20-årene.

Samtlige av de unge mennene fikk førerkortet beslaglagt. MC-føreren fikk i tillegg en mangellapp etter å ha brukt uoriginalt eksosanlegg.

Også en mann i 20 årene fra Filtvet i Asker ble stanset etter råkjøring lørdag. Han ble målt til 151 km/t i 110-sonen ved Foksrød utenfor Sandefjord.

Av dem som ikke var i 20-årene – og som nå blir fotgjengere – finner vi blant annet en mann i slutten av tenårene, som like før klokken 2 natt til søndag målt til 173 km/t i 110-sonen på E18 ved Foksrød i Sandefjord.

De neste minuttene ble også en mann i 40-årene fra Sverige målt til 174 km/t, mens en 18-åring fra Lørenskog ble målt til 155 km/t samme sted. Deretter tok UP førerkortet fra en mann i slutten av tenårene etter at han ble målt til 173 km/t i 110-sonen ved Foksrød.

Ved E18 Aulerød ved Tønsberg målte UP en motorsykkel og en bil i 154 km/t ved 2.30-tiden. Begge var i slutten av tenårene. Føreren av bilen mistet førerkortet. Føreren av motorsykkelen hadde ikke gyldig førerkort.

Samtlige av tilfellene over fører til blant annet høye bøter og førerkortbeslag. Enkelte av tilfellene kvalifiserer også til fengselsstraff.

Lenger nord i landet ble en bil målt til en snittfart på 149 km/t i 90-sonen på Veggfjellet i Narvik lørdag. Føreren var også her en mann i 20-årene. Han har fått førerkortet beslaglagt, skriver politiet på X. (©NTB)

00:13
ULYKKE: Natt til søndag rykket nødetatene ut etter melding om en alvorlig trafikkulykke på E18 ved Sandvika. 

Alvorlig trafikkulykke på E18 i Bærum

Like etter midnatt meldte politiet i Oslo om en en trafikkulykke på E18 utgående ved Sandvika. 

– Politiet fikk melding klokken 23.45 om at det hadde vært en MC-ulykke på E18 i vestgående retning ved Sandvika i Bærum, opplyser operasjonsleder Alexander Østerhaug til TV 2. 

Føreren omkom i ulykken. 

– De første som kom til stedet startet livreddende førstehjelp, men livet stod ikke til å redde dessverre, sier operasjonsleder Alexander Østerhaug til TV 2. 

Hendelsesforløpet var foreløpig ukjent da TV 2 snakket med politiet. 

– Det har blitt utført vitneavhør og det blir foretatt grundige undersøkelser på ulykkesstedet, sier Østerhaug. 

Klokken 03.15 opplyser politiet at de og Statens vegvesen er ferdige med sine undersøkelser på ulykkesstedet, og at E18 er åpen for normal trafikk igjen.

STENGT: E18 var lenge stengt i vestgående retning ved Sandvika. 
Foto: Glenn Johansson
00:04

50-70 ungdommer måtte fjernes fra buss i Trondheim 

En bussjåfør i Trondheim hadde problemer med en ungdomsgjeng fredag kveld som oppførte seg svært dårlig og ville ikke forlate bussen, skriver politiet i Trøndelag på X.

– Politiet fikk ut 50-70 ungdommer fra bussen slik at den kunne kjøre videre, opplyser politiet. 

Tips TV 2

Har du tips, bilder eller video om saken?