Siste nytt

TV 2 Play
Min konto

Person funnet død i leteaksjon i Drammen

En person ble natt til fredag funnet død i en leteaksjon i Drammen. 

– Personen ble meldt savnet av pårørende etter å ha lagt ut på en gåtur og ikke kommet tilbake, sier operasjonsleder Jan Tore Gregersen til VG.

Leteaksjonen startet ved 20-tiden torsdag, opplyser Sørøst politidistrikt. Vedkommende ble funnet omkommet ved Knabben klokken 0.30 natt til fredag. De pårørende er varslet.

Til NTB opplyser politiet at det ikke er klart hva som har skjedd.

Det opprettes sak for videre etterforskning, skriver politiet på Twitter.

(©NTB)

Foto: Hanna Johre / NTB

Dette skjer i dag

Foto: Hanna Johre / NTB

Dette er blant de ventede hendelsene i dag, 2. juni:

Koronautvalget leverer sin rapport
I dag overleverer Koronautvalgets leder Øystein Olsen rapporten til statsminister Jonas Gahr Støre (Ap). Tidligere sentralbanksjef Olsen har ledet utvalget som har evaluert myndighetenes håndtering av covid-19-pandemien samlet sett.

Regnbuedagene i Bergen
I ettermiddag besøker kulturminister Anette Trettebergstuen (Ap) Regnbuedagene i Bergen. Hun vil snakke med frivillige som arrangerer festivalen.

Markering til støtte for Fosen-samene
Nylig ble det varslet at en ny markering til støtte for samene på Fosen ville finne sted. I dag holdes den på Slottsplassen i Oslo. Da er det 600 dager siden Høyesterett fastslo at plasseringen av vindturbinene på Fosenhalvøya bryter med samenes rettigheter til å utøve sin kultur gjennom reindrift.

Blinken møter Marin
USAs utenriksminister Antony Blinken skal ha møte med Finlands statsminister Sanna Marin og utenriksminister Pekka Haavisto. På dagsordenen står blant annet utenriks- og sikkerhetspolitiske spørsmål, den russiske krigføringen i Ukraina og Nato-relaterte saker.

Erdogan presenterer sin nye regjering
Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan presenterer enten i dag eller i morgen sin nye regjering etter at han i forrige uke fikk fornyet tillit fra tyrkiske velgere.

Friidrett i Firenze
I dag er det duket for Golden Gala i Firenze i Italia. Dette er Diamond League-stevne nummer 3 av 14. Diskos og stav for kvinner og tresteg og kulestøt for menn er blant grenene.

Formel 1-trening
I dag er det treningskjøring for Formel 1-førerne i forkant av Spanias Grand Prix i Barcelona. For Dennis Hauger og de andre i Formel 2 er det kvalifisering.

(©NTB)

05:40
KRITIKK: Wagner-gruppas leder Jevgenij Prigozjin (i midten) får skarp kritikk fra en tsjetsjensk forsvarstopp. 

Wagner-sjefen kritiseres av tsjetsjensk forsvarstopp

En av de nærmeste allierte til den tsjetsjenske lederen Ramzan Kadyrov betegner Wagner-gruppas Jevgenij Prigozjin som en «blogger som roper hele tiden».

Kadyrov-allierte Adam Delimkhanov henvender seg direkte til Prigozjin, som han mener kun klager på problemer, i en videomelding.

– Om du ikke forstår, så kan du kontakte oss og gi oss en tid og et sted. Da kan vi forklare deg det du ikke forstår, sier Delimkhanov.

– Du har blitt en blogger som roper og skriker ut til hele verden om alle problemene. Stopp med skrikingen og ropingen, sier han videre.

Meldingen blir møtt med et hardt motsvar fra Dmitrij Utkin, en av de fremste soldatene i Wagner, som sier at «visse borgere» bør skamme seg.

– Vi er alltid klare for å snakke mann til mann, heter det videre.

Prigozjin har gjentatte ganger rettet hard kritikk mot den russiske forsvarsledelsen og anklaget den for å ikke forsyne Wagner-gruppa med nok ammunisjon.

Kadyrov, en nær alliert av Russlands president Vladimir Putin, sluttet seg i fjor til noe av Prigozjins kritikk av den russiske militærledelsen, men relasjonen synes å ha surnet de siste månedene.

05:34
RIKEST: Tesla-gründer Elon Musk er igjen verdens rikeste person, ifølge Bloombergs estimater. Her er han fotografert i Stavanger i fjor. 

Elon Musk er igjen verdens rikeste

Tesla-gründer Elon Musk har tatt tilbake tittelen som verdens rikeste person. Bernard Arnault, som leder luksusmerkeselskapet LVMH, er tilbake på andreplass.

Musks formue har økt med mer enn 55 milliarder dollar, nesten 610 milliarder kroner, siden januar til 192 milliarder dollar, går det fram av Bloombergs estimater. Mye av oppgangen skyldes verdiøkning i Tesla, skriver BBC.

Arnaults formue anslås av Bloomberg til 187 milliarder dollar. Bak ham følger Amazon-gründer Jeff Bezos og Microsoft-gründer Bill Gates på tredje- og fjerdeplass med formuer på henholdsvis 146 milliarder dollar og 126 milliarder dollar. 

Slike oversikter er i hovedsak basert på offentlig tilgjengelig informasjon om eiendeler som aksjer, eiendom, kunst og andre luksusvarer. De er derfor ikke eksakte og kan i noen tilfeller være kontroversielle. (©NTB)

05:01
STEMMER: Lovforslaget om å heve USAs gjeldstak gikk gjennom i Senatet natt til fredag. 

Hevingen av USAs gjeldstak vedtatt i Senatet

Foto: Senate Television via AP

Lovforslaget som vil heve USAs gjeldstak, har gått gjennom i Senatet. 

– En stor seier for økonomien og amerikanere, sier president Joe Biden.

Senatet fordelte seg torsdag kveld på 63 stemmer for og 36 stemmer mot forslaget.

Dagen før ble det vedtatt i Representantenes hus, med 314 stemmer for og 117 mot.

Da forslaget gikk gjennom i underhuset, ba president Biden om en rask behandling.

– USA kan puste lettet ut, for gjennom denne prosessen unngår vi mislighold. Helt fra starten har å unngå mislighold vært vår «nordstjerne», sier senatsleder Chuck Schumer fra Demokratene.

Det nåværende gjeldstaket er på 31.400 milliarder dollar, omtrent 336.435 milliarder kroner etter dagens kurs.

Lovforslaget har vært avhengig av godkjenning før 5. juni, som er fristen for når finansdepartementet ikke lenger har midler til å betale nasjonens gjeld.

Hvis det skulle ha skjedd, kunne det ha utløst økonomisk krise i USA, noe som videre kunne ha rammet andre lands økonomier.

President Joe Biden varsler at han vil undertegne loven så fort som mulig og holde en tale til nasjonen fredag.

04:26
SENEGAL: Opprørspolitiet fyrer av en tåregassgranat mot demonstrantene i Dakar. 

Ni drept i opptøyer i Senegal

Foto: Leo Correa / AP / NTB

I sammenstøt mellom opprørspoliti og opposisjonens støttespillere i Senegal er ni personer drept. Bakgrunnene er rettssaken mot opposisjonsleder Ousmane Sonko.

Torsdag ble Sonko dømt til to års fengsel for å ha forledet ungdom. Selv om han ble frikjent for anklager om voldtekt og drapstrusler, kan dommen hindre ham å stille som kandidat ved neste presidentvalg.

Di ni mistet livet i demonstrasjoner torsdag i hovedstaden Dakar og andre byer etter at dommen falt. Ifølge en talsperson for regjeringen er situasjonen under kontroll i hovedstaden. (©NTB)

03:17

Ukraina: Har skutt ned over 30 raketter og droner

Natt til fredag gikk luftvernsirenene igjen i Ukraina. Myndighetene i landet oppgir å ha skutt ned over 30 russiske luftmål av ulike typer.

Russland har satt i gang rundt 20 rakett- og droneangrep mot ukrainske byer siden begynnelsen av mai.

Ifølge myndighetene i Kyiv dreide det seg natt til fredag om to separate runder med angrep.

– Det er eksplosjoner i byen. Luftvernet virker, uttaler Kyivs ordfører Vitalij Klitsjko.

Etter at alarmen ble opphevet, opplyste ordføreren at nødetatene ikke hatt noen henvendelser som følge av angrepene.

Militærmyndighetene i landet opplyser at foreløpig informasjon tilsier at over 30 luftmål av ulike typer ble oppdaget og ødelagt i luftrommet over og rundt Kyiv.

Natt til torsdag ble tre personer, deriblant to barn, drept og flere såret i russiske angrep i den østlige delen av Kyiv.

(©NTB)

03:13
BRASIL: President Lula da Silva nominerer sin egen advokat til landets høyesterett. 

Lula nominerer sin egen advokat til høyesterett

Foto: Gustavo Moreno / AP / NTB

Brasils president Lula da Silva sier han vil nominere Cristiano Zanin, som forsvarte ham mot korrupsjonsanklager, til landets høyesterett.

Kunngjøringen kom etter ukevis med spekulasjoner på at Lula ville nominere Zanin, som var presidentens advokat i den enorme korrupsjonsavsløringen kjent som Operasjon bilvask. 

– Alle ventet at jeg skulle nominere Zanin, ikke bare for rollen han spilte i forsvaret mitt, men fordi jeg mener han vil bli en av høyesteretts store dommere, sa Lula under en pressekonferanse torsdag. Han la til at Zanin vil bli en eksepsjonell dommer.

Opposisjonen er kritisk til nominasjonen og anklager Lula for å prøve å fylle høyesterett med vennligsinnede dommere. (©NTB)

01:03

Spanske kvinner med menssmerter får sykefravær

En lov som innebærer at kvinner i Spania får lov til å ta fri når de har menssmerter, trådte i kraft torsdag. Loven er den første av sitt slag i Europa.

Loven, som ble fremmet av landets venstreorienterte regjering, ble godkjent i nasjonalforsamlingen i februar. I tillegg til sykefraværet for kvinner som sliter med menssmerter, blir også aborttilgangen økt og transpersoner får enklere skifte kjønn.

Sykefravær for menssmerter er ikke vanlig. Ifølge Euronews er det kun et lite utvalg land, blant dem Japan, Indonesia, Sør-Korea og Zambia, som har lovfestet mensfravær i en eller annen form.

For å få godkjent fraværet, må spanske kvinner få legeattest. I prinsippet er lengden på sykefraværet ubegrenset.

Det avhenger av hvor alvorlige og langvarige menssmertene er. Kostnadene for sykefraværet dekkes av staten. (©NTB)

I går 23:53
ETTERFORKSER: En person er død etter å ha blitt skadd med skarp gjenstand.

Død etter angrep med skarp gjenstand 

Foto: Torstein Wold / TV 2

En person er død etter å ha blitt skadd med en skarp gjenstand på Teisen i Oslo. En person er pågrepet i saken.

Oslo-politiet meldte om hendelsen 23.49 torsdag kveld.

Politiet fikk melding om hendelsen via AMK, opplyser operasjonsleder Gjermund Stokkli til NTB.

– Vi ankom med helse og fant en person livløs. En person ble pågrepet på stedet, sier Stokkli.

Han forteller at pågripelsen gikk udramatisk for seg, og at det er snakk om to voksne personer.

– Høyst sannsynlig, ut fra det vi har nå, er det brukt en skarp gjenstand, sier Stokkli.

Hendelsen skjedde inne i en leilighet i tiende etasje. 

– Politiet har kontroll på to vitner og det vil også bli foretatt en rundspørring av beboere i blokka etter hvert, opplyser Stokkli til TV 2. 

Per nå er ikke pårørende varslet. 

– Politiet etterforsker bredt ut i fra flere hypoteser. Det er veldig tidlig, så vi kan ikke utelukke om det er flere involverte, sier Stokkli videre. 

Det er for tidlig å si noe om relasjonen mellom den døde og den siktede, men det skal ikke være en familiær relasjon. 

– Politiet vil jobbe på stedet gjennom hele natten, avslutter Stokkli. 

Tips TV 2

Har du tips, bilder eller video om saken?