Krigen mellom Hamas og Israel

TV 2 Play
Min konto

Krigen mellom Hamas og Israel

Foto: Fatima Shbair/ AP / NTB
2. november 23:20
Senatets leder, demokraten Chuck Schumer, sier forsamlingen ikke vil behandle et separat forslag om støtte til Israel, men vil gå videre med et tverrpolitisk forslag om å hjelpe både Israel og Ukraina. Foto: Evan Vucci / AP / NTB

Representantenes hus sier ja til å dele opp støtten til Ukraina og Israel

Representantenes hus sier ja til republikanernes forslag om bistand kun til Israel og ikke Ukraina. Det kommer til å bli møtt med motstand i Senatet.

Avstemningen sent torsdag kveld norsk tid fulgte i stor grad partilinjene og endte med 226 stemmer i favør og 196 imot.

Pakken omfatter bistand til Israel til en verdi av 14,3 milliarder dollar.

Forslaget om en egen støttepakke for Israel var fremmet av Representantenes hus, der kammerets nyvalgte leder, republikaneren Mike Johnson, ønsker separat behandling av støttepakkene til Israel og Ukraina. USAs president Joe Biden og demokratene ønsker at begge landene omfattes av støttepakken.

Før avstemningen advarte demokraten Chuck Schumer, som leder Senatet, om at Senatet ikke vil behandle et forslag om bistand kun til Israel. Senatet vil heller gå videre med en tverrpolitisk nødpakke med bistand til begge landene, sa han.

Demokraten Schumer sier republikanernes forslag, som også innebar kutt til den amerikanske skatteetaten, har vesentlige mangler.

Dermed kan det gå mot en konfrontasjon mellom de to kamrene i det som er den første store saken siden Johnson tok over som leder for Representantenes hus i forrige uke.

President Joe Biden hadde i forkant varslet veto dersom forslaget blir vedtatt i Representantenes hus. Han vil ha en mer omfattende pakke med en samlet ramme på 106 milliarder dollar, som omfatter Israel, Ukraina og Taiwan og som inkluderer humanitær hjelp.

(©NTB)

00:31
NTB  & Ane Hem
I går 22:10
NTB  & Johannes Steen
I går 15:58
NTB  & Johannes Steen
I går 13:49
I går 12:34
I går 11:07
I går 10:27
NTB  & Nora Johnsen
I går 06:58
I går 06:52
I går 06:39

Tips TV 2

Har du tips, bilder eller video om saken?