Bilutstillingen i Shanghai

TV 2 Play
Min konto
19. april 15:43

Skal det være – så skal det være!

Mercedes V-Klasse er en svært populær bil i Kina. Det er ikke vanskelig å oppdage på bilutstillingen i Shanghai!

Her er det nemlig mengder med V-Klasser. Mange av dem solid ombygget og med massevis av luksus. V-Klasse er en populær bil blant dem med mye penger og privatsjåfør i dette landet. Her kan sjefen sjøl sitte i et av de svært komfortable baksetene og jobbe, eller kanskje rett og slett strekke ut mellom slagene.

Vi tok en nærmere titt, se mer i videoen under:

19. april 15:19
Nye i7 ruver virkelig på BMW-standen. Foto: NTB

Denne skal de selge mye av...

... i alle fall i Kina. 7-serie har i mer enn 45 år vært toppmodellen fra BMW. Nå har den også blitt elektrisk, da er navnet ikke helt overraskende i7.

Nå viser BMW topputgaven i7 M70 i Shanghai. Og her snakker vi virkelig topputgave: Bilen har ikke mindre enn 660 hesktekrefter. De to motorene byr på et samlet dreiemoment på 1.015 Nm i Sport-modus og hele 1.100 Nm når M Launch Control eller M Sport-boost funksjonen aktiveres.

0-100 km/t går unna på 3,7 sekunder. i7 M70 er med det den raskeste elektriske BMW-modellen på veien så langt. Toppfarten er for øvrig elektronisk begrenset til 250 km/t. Kjører du så fort, må du nok også regne med et formidabelt strømforbruk.

I mer normale hastigheter skal i7 M70 være ganske nøysom med strømforbruket. Batteripakken er på 101,7 kWt, det gir en offisiell rekkevidde fra 488-560 kilometer. 

19. april 15:08

Helt ny – kommer snart til Norge

Jac er et at de aller ferskeste bilmerkene i Norge. De har startet med crossoveren e-JS4 og snart er det klart for mer. 

Vi tok en prat med salgssjef Lars Havre som er på plass i Shanghai. Der viser Jac blant annet fram en femdørs kombi som ikke er veldig langt unna lansering i Norge: Ifølge Havre har vi den kanskje her om åtte måneders tid.

Men det er ikke det eneste Jac har på gang. Vi ser nærmere på en ny plattform som skal danne utgangspunkt for flere nye modeller. Og ikke minst: En pickup som kommer med flere drivlinjer: 

19. april 14:55

Volvo-tvilling, designet i Gøteborg

Volvo-eier Geely har ekspandert voldsomt de siste årene. De har startet en rekke nye bilmerker, samtidig som de har kjøpt opp flere andre. 

Zeekr er et av de siste, nye merkene fra Geely. De har flere modeller ute, blant annet crossoveren 001 som har mye til felles med Volvos kommende elbil, EX30. 

001 er forresten designet i Gøteborg og er nesten nøyaktig 4,5 meter lang. 

19. april 14:48

Viktig bil for Volkswagen 

Nye ID.7 debuterte samtidig i Shanghai og i flere andre byer verden over. For Volkswagen er dette en etterlengtet bil, også i Kina.

ID.7 er en stor sedan, med lengde på rett under fem meter. Det gir svært god innvendig plass, samtidig som bagasjerommet er på 532 liter.

Rekkevidden er også solid. Fra 615 kilometer, avhengig av utstyrsnivå. ID.7 går inn som ny toppmodell i VWs ID.-familie. De første bilene kommer på markedet senere i år.

Under kan du se vår første video av bilen, fra premieren i Berlin: 

19. april 14:32
Her viser Hongqi fram sedanen H6. Foto: NTB

Mega-SUVen får en lillebror

Hongqi har fått en svært god start i Norge med den digre SUV-en E-HS9. Nå er det klart at det ikke kommer noen nye modeller fra merket før i 2024, men hjemme i Kina har de mer å velge mellom.

Som bilen vi ser her: Sedanen H6 som til tross for solide ytre mål blir ganske liten i forhold til E-HS9. H6 er 4,99 meter lang, her var det tydeligvis et poeng å holde den akkurat under fem meter. Bilen som står utstilt i Shanghai har 2-liters bensinmotor under panseret. 

19. april 14:15

Mercedes G-Klasse? Nei, ikke helt...

Kinesiske bilprodusenter var i mange år berømt/beryktet for å lage nærmest blåkopier av vestlige biler. Det har det blitt langt mindre av de siste årene, men noen finnes fortsatt. 

Som den vi kom over her: Ikke Mercedes G-Klasse, men BAIC BJ80. Her er det mange likhetspunkter, men også noen forskjeller. En av dem får du høre i videoen under:

19. april 14:04
Bittel liten: Dette er Geely Panda Mini. Foto: NTB

Fire seter og (litt) rekkevidde

Geely er eierselskapet til Volvo og en rekke andre bilmerker. De selger også biler under eget navn og er i gang med lansering i Norge. Dessuten står de bak denne: Panda Mini som er en bitte liten elbil.

Bilen har plass til fire og kommer med to batteripakker: Rekkevidden er på henholdsvis 120 og 200 kilometer. Biler som dette blir sett på som svært viktige hvis man skal få mange til å velge elbil, også i land med begrenset kjøpekraft. Særlig til bykjøring er dette rekkevidde som holder godt for mange. 

19. april 13:49

Litt mer Cayenne...

...når vi først er i gang: Disse har vi også knipset på Porsche-standen. 

19. april 13:45

Cayenne er stjernen

Det er travelt og mye folk på standen til Porsche - som det som regel alltid er på bilutstillinger. Her viser de blant annet fram nye Cayenne. «En av dem mest omfattende oppgraderingene i Porsches historie» sier de selv om bilen som skal ha vært gjennom svært omfattende tester før den ble erklært ferdig.

Utvendig er det ikke snakk om kjempestore endringer, men innvendig har interiør og dashbord fått flere elementer fra elektriske Taycan. 

Tips TV 2

Har du tips, bilder eller video om saken?