Bilutstillingen i München

TV 2 Play
Min konto

Bilutstillingen i München

5. september 17:28

Nytt og gammelt hos Porsche

Når du har så rike tradisjoner å spille på som Porsche har – da må du selvfølgelig bruke dem også! Vi stakk innom standen deres i München sentrum og ble sjarmert i senk av ekte klassiker utenfor (hentet rett fra museet deres).

Lenger inn finner vi både elbiler og et ekte råskinn - og så hyperbilen Mission X. Da snakker vi skikkelig drømfaktor! 

5. september 15:56

Fisker viser bil nummer to

Vi har så vidt sett de første eksemplarene av Fisker Ocean på norske skilter – og her er deres bil nummer to på plass i München. Pear heter den og skal bli både mindre og billigere enn Ocean.

Fisker har også svært hårete planer for produksjonsantallet. Det kan du høre mer om i videoen under. For Fisker blir dette også en uhyre viktig bil. De mangler de økonomiske musklene til de større konkurrentene. Derfor må de kjapt opp på nivåer som gjør at de kan forsvare utviklingskostnader og videre investeringer. 

5. september 15:42
Tidlig krøkes... Da er film og popcorn neppe feil!

Ikke bare for voksne (heldigvis)

Joda, det er mange voksne menn (og damer) å se på en bilutstilling. Og ikke mange er flinke til å finne på ting for ungene. Derfor har vi veldig sans for dette lille unntaket: fra Volkswagen: Her disker de opp med film og popcorn for de yngste. Og som du kan se her: Det virker å slå veldig godt an!

5. september 15:23
Passat harr blitt ny og som du kanskje også ser: Den har vokst betydelig sammenlignet med forgjengeren. 

50 år og helt ny

Volkswagen har akkurat hatt premiere på niende generasjon Passat. Det skjer 50 år etter at bilen kom på markedet første gang. 

Passat var i mange år nærmest definisjonen på fornuftig familiebil her hjemme. Den solgte i bøtter og spann, godt hjulpet av at VW tilbød stor variasjon på motorer, utstyr og dessuten mulighet for 4x4.

Nå er det slutt i Norge, men Passat lever videre i mange markeder. Hjemme i Tyskland er den fortsatt en viktig modell og her er vi innom en presentasjon av nykommeren til publikum i sentrum av München. 

VW kjører folkelig linje og presenterer Passat i München sentrum. 
Ingen tvil: Dette er en Passat.
5. september 15:00

Nå kan det bli Astra-comeback

Det begynner å bli noen år siden storhetstiden, men da var Opel Astra en veldig populær bil i Norge. 

Nå har også Astra blitt elektrisk og i München viser Opel stasjonsvognvognutgaven som - i alle fall enn så lenge - ikke har mange konkurrenter blant elbilene. I videoen under tar vi en nærmere titt på den: 

5. september 12:47

Og her har vi video på AMG GT 63

Mye er elektrisk i München, men noe er heldigvis ikke det. Og i siste kategori er dette bilen som virkelig skiller seg ut. Vi fikk ta en nærmere titt på nye AMG GT, få det med deg i videoen under:

5. september 12:42

Mini skrur på strømmen

Minis første elbil har vært på markedet en stund, men det er først nå de starter den virkelig offensiven sin. Det markeres med en helt ny generasjon Mini. 

Det ikoniske designet er behold, men ellers er det aller meste nytt. Inkludert elektrisk plattform. Mini starter med den klassiske tredørsutgaven, men elektrisk cabriolet skal heller ikke være veldig langt unna. 

5. september 12:37
Mercedes-AMG GT 63 4Matic er det hele og fulle navnet. Og dette er heftige saker! 

Herlig syn i München

Vi har sett massevis av bilder av den, men vi har ikke sett den i levende live. Før nå!

– Den fineste Mercedes-modellen, i alle fall i nyere tid, mener vår mann i München. 

Splitter nye Mercedes-AMG GT er et lekkert råskinn med V8-motor og ikke mindre enn 585 hestekrefter! 0-100 km/t går unna på 3,2 sekunder. Nå har den også vokst, og har plass til fire i en klassisk 2+2-løsning. Noen som får lyst til å dra på tur! : ) 

5. september 12:22

Mer fra BMW ute 

BMW har rigget seg til i sentrum av München. Og som du ser: Det er fokus på elektrifisering her også. Elbilsalget i Tyskland er ikke i nærheten av markedsandelene vi har i Norge, men det har økt kraftig de siste årene. For BMW er det naturligvis uhyre viktig at dette store markedet også etterspør alle de nye elbilene de nå kommer med. 

Den kompakte SUV-en iX1 er en svært viktig bil for BMW nå, den er naturligvis også på plass i München.
5. september 12:11

Tar med seg utstillingen ut i byen

BMW er på hjemmebane i München. Det merkes godt inne på messeområdet, men det merkes også ute i byen. Her tenker nemlig BMW og noen andre produsenter nytt.

De har rigget seg opp med stander i sentrum av München. På den måten blir avstanden til alle som er interessert i bilene mye kortere. BMW treffer folk der de er – og de MÅ ikke oppsøke messehallene for å få se på bilene deres. Ganske sikkert noe vi får se mer av på flere utstillinger framover. 

Tips TV 2

Har du tips, bilder eller video om saken?