TV 2 Play
Min konto

Sportsdøgnet Live

21. februar 21:52
PRESIDENT: John Eliash leder Det internasjonale skiforbundet, der en rekke medlemsland nå gjør opprør. 

NRK: Norge og andre toppnasjoner i krisemøte med FIS – uenige om markedsavtale

Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS) er i konflikt med flere av sine største medlemsland om verdenscuprettigheter og måten de skal selges på.

 Det melder NRK. Onsdag ble det ifølge kanalen holdt et krisemøte mellom FIS-topper og landene som er kritiske til den nyeste avtalen med rettighetsselskapet Infront.

Kontrakten ble inngått i fjor sommer. Fram til nå har Norge, Sverige, Finland, Tyskland, Østerrike, Italia, Slovenia og Sveits nektet å godta den. De har sammen dannet en koalisjon under navnet «Snowflakes».

– Vi har i dag hatt et konstruktivt møte med FIS, og vi er enige om å møtes igjen om noen uker, sier generalsekretær Pernilla Bonde i Sveriges skiforbund til NRK.

I den nye markedsavtalen legges det opp til å sentralisere TV-rettighetene, mens Norge og de andre forbundene tidligere har solgt dem hver for seg. Uenigheten skal ikke gå på selve grepet, men måten avtalen er utformet på.

NRK skriver videre at de nevnte åtte landene har hatt ukentlige møter siden oktober for å finne en alternativ struktur. Hvis de ikke blir hørt, skal man være klare til å bryte ut og starte egne konkurranser utenfor FIS-systemet.

På direkte spørsmål om det er aktuelt å melde seg ut av FIS, svarer Bonde slik:

– Ambisjonen er å få til en enighet med FIS. Det er det vi jobber mot.

Ingen i FIS har svart på NRKs spørsmål om saken.

13:18
Corneliussen , Børslid  & Riis-Johansen
13:14
12:58
11:07
10:48
10:06
05:23
NTB  & Ane Hem

Tips TV 2

Har du tips, bilder eller video om saken?