TV 2 Play
Min konto

Sportsdøgnet Live

9. februar 19:58
NTB
«IKKE SLIK DET NÅ ER SAMMENSATT»: Alpinlandslagets utøvere vil ikke være med i utvalget til Norges Skiforbund.

Kilde-nei til utvalg

Johann André Forfang, Pål Golberg og Clas Brede Bråthen er blant dem som skal se på mulige endringer i dagens landslagsavtale i Norges Skiforbund.

Aleksander Aamodt Kilde, som lenge har vært misfornøyd med den nåværende avtalen, besluttet å ikke bli en del av utvalget til tross for at han var sterkt ønsket av NSF.

– Aleksander, støttet av landslagets øvrige utøvere, har besluttet å ikke delta i utvalget slik det nå er sammensatt, skriver alpinlandslagets utøvere i en uttalelse til NRK.

Nylig gikk alpinstjernen Kilde hardt ut mot forbundet i et intervju med NRK.

– Det er en ovenfra og ned-holdning hvor de tenker at utøvere kommer og går. Til slutt så er det jo kanskje ingen som kommer fordi det er en såpass stor arroganse at folk ikke orker å ha noe med dem å gjøre, sa han.

En ny landslagsavtale skal være på plass foran 2024/25-sesongen og skal endelig godkjennes av skistyret, opplyser NSF i en pressemelding.

NSF opplyste tidligere fredag at de ønsker Kilde inn i utvalget. Generalsekretæren i NSF, Arne Baumann, fikk beskjeden i NRKs nyhetssending fredag kveld.

– Det reagerer jeg med overraskelse på, for det er første gang jeg hører det når jeg går inn i studioet, sa Baumann i Dagsnytt 18.

Hele utvalget:

Johann Forfang (hopp), Pål Golberg (langrenn), Indira Liseth (paralangrenn), Einar Lurås Oftebro (kombinert), Petter Svendsen (sponsorsjef Telenor), Stein Bugge (sponsorsjef Sparebank 1), Thomas E. Darrell (leder Finnmark Skikrets), Erik Brun (skistyremedlem), Claus Johan Ryste (sportssjef alpint), Ivar Stuan (sportssjef kombinert), Clas Brede Bråthen (sportssjef hopp), Cathrine Instebø (daglig leder langrenn)/Espen Bjervig (tidligere langrennssjef).

(©NTB)

03:41
NTB  & Ane Hem
I går 23:17
I går 22:18
I går 21:56
I går 18:33
I går 18:21
I går 17:51

Tips TV 2

Har du tips, bilder eller video om saken?