TV 2 Play
Min konto

Sportsdøgnet Live

9. februar 21:48
Trond Ivar Døvle, fagansvarlig dommerutvikling, avdeling for utvikling og aktivitet i NFF.

NFF: Blir ikke blått kort i Norge

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Det diskuteres likevel en lignende løsning som har blitt prøvd ut og omtalt i England, men fargen på kortet vil ikke være blå.

Det forteller Trond Ivar Døvle, fagansvarlig dommerutvikling, avdeling for utvikling og aktivitet i Norges Fotballforbund.

– Så lenge forskning viser at antallet gule kort har sunket med 38 prosent for denne typen gule kort er det naturlig å diskutere om dette kan være aktuelt for oss å teste i breddefotballen, slik FIFA anbefaler, sier Døvle til TV 2.

Engelske The Telegraph hevdet torsdag at fotball snart blir introdusert for et blått kort som kan vise ut spillere i ti minutter. Testingen vil ikke inkludere toppfotballen helt ennå.

– NFF er klar over at det har blitt gjennomført forsøk i England med umiddelbar soning ved gule kort for et utvalg årsaker med positive resultater, forteller Døvle og fortsetter:

– Hvis det er tiltak som er positive for spillere, dommere og publikum er det naturligvis verdt å se nærmere på, men det er foreløpig ikke konkludert noe for vår del.

Dommersjef Terje Hauge forteller til TV 2 at det ikke vurderes å innføre blått kort i den norske toppfotballen.

– Vi har ikke planer om blått kort i toppfotball sesongen 2024, men vi vil følge med i andre ligaer og prosjektet i breddefotball, skriver Hauge i en tekstmelding.

Etter Telegraphs artikkel gikk Fifa ut og skrev at rapporter om blått kort var uriktige og for tidlige.

«Eventuelle slike forsøk, hvis de innføres, bør begrenses til å testes på en anvarlig måte på lavere nivåer, et standpunkt som Fifa har til hensikt å gjenta når dette agendapunktet diskuterees på IFABs generalforsamling 1. mars», heter det i meldingen.

03:41
NTB  & Ane Hem
I går 23:17
I går 22:18
I går 21:56
I går 18:33
I går 18:21
I går 17:51

Tips TV 2

Har du tips, bilder eller video om saken?