TV 2 Play
Min konto

Sportsdøgnet Live

HENTET INN: Ida Lien.

Reserven: – Var langt nede

Foto: Geir Olsen / NTB

NOVE MESTO (TV 2): Ida Lien (26) går fredagens sprint etter at Marit Ishol Skogan ble syk.

26-åringen innrømmer at følelsen er tosidig.

– Jeg har litt blandede følelser. Jeg skulle egentlig bare være reserve, men så ble dessverre Marit syk. På den ene siden så er jeg veldig glad for å kunne gå. På den andre siden så føler jeg veldig med Marit, som går sitt første VM, så jeg håper hun blir frisk i løpet av mesterskapet, sier hun til TV 2.

Lien slet med en ryggskade i høst, og har hatt en trøblete sesong. Utøveren fra Simostranda legger ikke skjul på at sesongen har vært vrien.

– Høsten i fjor var skikkelig kjedelig. Da var jeg langt nede. Det var lite trening: Kun en time på sykkelen mens lagvenninnene dro på høydesamling. Når jeg endelig kunne begynne å trene meg opp igjen, så fikk jeg Covid, forteller Lien.

Skaden og fraværet på høydesamling preget Lien.

– Jeg var ganske langt nede mentalt når jeg så de andre dra til høyden mens jeg satt hjemme og ikke kunne gjøre så mye. Det var ganske tøft å se de andre begynne å gå World Cup og IBU Cup mens jeg satt hjemme og skulle gå Norgescupen, erkjenner hun.

Men nå skal 26-åringen ta en del i det gjeveste selskapet.

– Hva tenker du om sprinten?

– Det er litt vanskelig å si. Jeg hadde ikke forventet å gå den, men jeg håper jo å levere et bra skirenn. Så får vi se hva det holder til, avslutter Lien.

Sprinten begynner 17.20 og sendes på NRK.

04:50
NTB  & Ane Hem
03:41
NTB  & Ane Hem
I går 23:17
I går 22:18
I går 21:56
I går 18:33
I går 18:21
I går 17:51

Tips TV 2

Har du tips, bilder eller video om saken?